pajautaa

atteikšanās no A/D

« previous entry | next entry »
Apr. 7., 2014 | 02:07 pm
posted by: gary_crant in pajautaa

labdien!

mani interesē jūsu pieredze antidepresantu atmešanā pēc ilgstošas lietošanas.
labi, tur devas samazināšana, bet vai pārejas periodā kaut kādas aizvietotājvielas arī ņēmāt? un vispār, cik viegli/grūti gāja?

(nesūtiet konsultēties ar ārstu, jau daru, interesē personīgā pieredze)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {21}

meitene_miglā

from: [info]little_black
date: Apr. 7., 2014 - 02:43 pm
#

aizbraucu mazā ceļojumā, kura laikā vienkārši pārtraucu lietot a/d. bija jocīga sajūta kādas 2-3 nedēļas, pēc tam pārgāja.

Atbildēt


from: [info]safe
date: Apr. 7., 2014 - 02:52 pm
#

Kaut kaa liidziiga,bija jaapaarvaacaas uz citu valsti, tur esot zaales beidzaas un nebija iespeeja dabuut vairs. Iesaakumaa bija drusku gruutaak guleet, bet kpps taa laika nav vairs bijusi nepieciesamiiba vai sajuuta ka jaatsaak dzert zaales.
Man jau skiet, ka tas vairaak no pasa sajuutas, zaales jau ir paliigliidzeklis.

Atbildēt


ululate

from: [info]ululate
date: Apr. 7., 2014 - 03:03 pm
#

es tieši šobrīd atsakos no ad, lietoju pusotru gadu. pagaidām ir samazinātā deva, līdz ar to slikti, reibst galva, vispretīgākais ir karstuma viļņi gluži kā vecai tantei un bezmiegs. bet tas bija akūti tikai kādas divas nedēļas, nu jau paliek labāk. no otras puses, es vairs neesmu tāds prieka kamolītis kā aktīvajā ad lietošanas fāzē, kas ir žēl.

Atbildēt | Diskusija


_____

from: [info]gary_crant
date: Apr. 7., 2014 - 03:11 pm
#

lūk, mani tā galvas griešanās uztrauc, jo to jūtu jau tad, ja esmu vienu dienu izlaidusi. nezin, pret to kaut ko citu tajā periodā nevar palietot?

Atbildēt | Iepriekšējais


this is a ransom demand

from: [info]kakjux
date: Apr. 7., 2014 - 03:05 pm
#

withdrawal var buut ljoti drausmiiga lieta. ir cilveeki, kuri var atmest, kaa ar nazi nogriezhot. bet ir cilveeki, kuriem atmeshanas pakaapeniskais process aiznjem 6 meeneshus, jo atkariiba ir izveidojusies pamatiiga.

Atbildēt


Nikolass A. Dērsingtons

from: [info]kisswithafist
date: Apr. 7., 2014 - 03:19 pm
#

es vienkārši lielākoties pārstāju dzert. manam organismam/prātam nav pārākās atšķirības, pakāpeniski vai uzreiz.
man gan nav tikai derpesija, esmu bipolāra, so tas ir bik cits stāsts. bet nu, par to drīkst jautāt privāti.

Atbildēt


Fjokla

from: [info]fjokla
date: Apr. 7., 2014 - 04:00 pm
#

Pizdjecs pilnīgs, atklāti sakot. Nu, tā mešana

Atbildēt | Diskusija


_____

from: [info]gary_crant
date: Apr. 7., 2014 - 04:19 pm
#

:<<<<<<<<

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Fjokla

from: [info]fjokla
date: Apr. 7., 2014 - 04:32 pm
#

nulabi, ganjau, ka var, ja saņemas un var atļauties kādu mēnesi nekur neiet un tā vietā ieklausīties dažādos interesantos simptomos un auksti rasot, bet, man jau šķiet, ka bez kautkādiem trankvilizatoriem papildus tas nav īsti iespējams, tapē arī vaig doktõr, unē, tas, ka palēnām samazina devu neko nedo, jo tāpatām draņķīgi

Atbildēt | Iepriekšējais


kurc

from: [info]kurc
date: Apr. 7., 2014 - 04:10 pm
#

Atvainojos, ja offtopic. Pats neesmu nekad lietojis, bet 2 ļoti labi zināmi cilvēki lietoja. Vienam (siev., vecums starp 30-35 gadiem) iestājās pilnīgs pofigisms uz visu, gulēja mājās kādas 3-4 dienas, pēc tam pārgāja un viss bija ok. Otrs (vîr., vecums nedaudz zem 30) vispār nejuta nekādu starpību vai vairs nelieto vai lieto. Ja pareizi atceros viņš bija kautkur aizmaucis un zāles palika mājās, tā kā neizjuta nekādas starpības vairs nelietoja (drīz ar bija paredzēts beigt lietot).

Atbildēt | Diskusija


_____

from: [info]gary_crant
date: Apr. 7., 2014 - 04:19 pm
#

nav, nav offtopic

Atbildēt | Iepriekšējais


Afs

from: [info]afs
date: Apr. 7., 2014 - 04:11 pm
#

Kādas ir tās situācijas kad vispār sāk lietot A/D? Izklausās ka varētu būt vieglāk nesākt lietot , nekā atmest?

Atbildēt | Diskusija


_____

from: [info]gary_crant
date: Apr. 7., 2014 - 04:18 pm
#

nu to it kā izlemj psihiatrs

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Afs

from: [info]afs
date: Apr. 7., 2014 - 04:25 pm
#

Pie sevis domāju, ja reiz ir tāds brīdis, kad var vairs nelietot A/D, tad vai pirms uzzsākšanas A/D ir veids kā aizvietot. Cik saprotu, ja pārtrauc, tad tas tikai tāpēc ka ir izārstējies :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


_____

from: [info]gary_crant
date: Apr. 7., 2014 - 04:30 pm
#

nu tas jau katram individuāli. cik saprotu, tad ideja ir normalizēt serotonīna līmeni, kas notiek, pakāpeniski zālēm uzsūcoties organismā. piemēram, man sākumā nozīmēja pusgada kursu, tad pielika vēl pusgadu, un tā jau vairākus gadus. gribu mēģināt tomēr nomest, jo jūtu drusku zombēšanos no tām ripām

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]_g
date: Apr. 7., 2014 - 05:31 pm
#

manu paziņu vidū vissūdīgākais bija pārāk agri atmest, tipa tiklīdz pazūd simptomi tā atmet, nepadzīvojot to ieteikto pus gadu ar normālu garastāvokli + vēl aizvien dzerot ad, pēc tam abiem depresija atgriezās ar dramatisku uzviju. bet tā kā tu jau ilgi dzet, šis droši vien varētu uz tevi neattiekties.

Atbildēt | Iepriekšējais


Tā Meitene

from: [info]tension
date: Apr. 7., 2014 - 08:17 pm
#

pašlaik metu nost, nejūtu vispār nekādu atšķirību. pirms sāku mest nost, bija dienas, kad aizmirsu/nesanāca iedzert, arī nejutu atšķirību

Atbildēt


from: [info]lotele
date: Apr. 7., 2014 - 08:32 pm
#

kad es nometu kā ar nazi, pēc 2 nedēļu samazinātās devas, atšķirību uzreiz nejūt. Bet man arī pirmie efekti no A/D bija 2-3 nedēļas pēc lietošanas sākšanas.
bet ir jābūt gatavam, ka iespējams ķermenis neražos tik daudz to antidepresantu smadzenēs un būs daudz, daudz jāstrādā ar sevi. un tad ir tā sajūta - ehh, vieglāk tak ir ar ripām, bet man bija atbalstītāji un es pati ļoti, ļoti centos, bija grūtāk plānot dienu, jo nereti sākās nelielas panikas lēkmes veikalos, kur cilvēki pievērš par daudz uzmanības, vai ir pārāk piebāsts, bija grūti dažkārt doties uz darbu, dēļ negatīvisma kas nāk no cilvēkiem, bija grūtas un labas dienas, bet kā jau minēju - atceroties un paturot visu prātā kas tika pārrunāts terapija, bija mazliet vieglāk, bet beigu beigās pēc gandrīz gada nelietošanas sapratu, ka neesmu tomēr vēl gatava izkāpt no sava burbuļa.

Atbildēt


frau Strumpf

from: [info]juuuda
date: Apr. 7., 2014 - 10:27 pm
#

metu ar diviem piegājieniem. pirmais ilga kādas pāris nedēļas, it kā pakāpeniski, kā psihs toreiz lika. sākumā tās visas tipiskās ciešanas, bet, kad nometu pavisam, sākās nepārejošas vēdersāpes, kam ārsti galu galā par iemeslu atzina a.d. lietošanas pārtraukšanu. tā kā sāpes ļoti traucēja, atsāku lietot. kad atkal apnika, otrajā piegājienā metu nost kādus 3 mēnešus jau pati peec sava plaana un ļoooti pakāpeniski, visādi tur drupinot un skaitot dienas. tas arī bija happy end.

Atbildēt


from: [info]digna
date: Apr. 7., 2014 - 11:21 pm
#

Sākumā samazināta deva, pēc tam sāku uz savu galvu nedzert vakara tabletes, tad ārsts teica, ka vairs nemaz nevajag un pārējās kaut kā arī pāris mēnešu laikā atbira. Nebija nekādu jūtamu atmešanas problēmu vai efektu.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]digna
date: Apr. 7., 2014 - 11:24 pm
#

Ā, nu, kā te līdzīgi jau raksta, to, ka netiek vairs "dopingots", varēja sajust tikai pēc mēnešiem trim, bet nu tur bija pastiprinošs faktors stāvoklis ar visiem emocionālajiem izvirdumiem. Ja būtu iespēja izvēlēties, gribētu pirms stāvokļa būt jau ne-medikamentozi nostabilizējusies, lai nav gan tas, gan šitas uzreiz kopā.

Atbildēt | Iepriekšējais