pajautaa

Jautājums visiem elektriķiem, fiziķiem un pārējiem vados iesaistītajiemļautiņiem

« previous entry | next entry »
Feb. 16., 2013 | 06:52 am
posted by: chirkainais in pajautaa

Tā kā man elektrība ir tumša lieta, kas gaiši spīd, tad jautjāju jums.
Darbā jāmauc ar spēcīgu elektrisko triecienāmuru, kuram šoreiz pagarinātājs izrādijās par īsu. Saku šefam - mums tak busiņā vēl viens vads, saspraužam kopā. Uz ko seko atbilde, ka, ja sajūdz vairāk kā vienā pagarinātājā, tad var nodedzināt motoru. Tā ir? Kālab?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

peleejums

>>>

from: [info]peleejums
date: Feb. 16., 2013 - 08:51 am
#

Man ienāca prātā divas varbūtības, ka personāžs uztraucās par ieslēgšanas, izslēgšanas strāvām, bet tas šķiet neiespējami, un otrs, ticamākais; palielinoties vada garumam pieaugs vadītāja pretestība un sāks, varbūt, pietrūkt strāvas, tāda varbūtība ir maza. Manas domas; Jūsu priekšinieks ir bailīgs mudaks. Celtniecības objektos ne vienus vien brīnumus esmu redzējis.

Atbildēt | Diskusija


K

Re: >>>

from: [info]rkktzd
date: Feb. 16., 2013 - 09:41 am
#

lai sāktu runāt par pretestībām, tam vadam ir jābūt nenormāli garam. bet jā man laikam arī liekas, ka tas priekšnieks ir cirvis

Atbildēt | Iepriekšējais


chirkainais

Re: >>>

from: [info]chirkainais
date: Feb. 16., 2013 - 02:29 pm
#

Pat cietie vācijas sicherheitsvorkehrungen diezgan atpaliek no jaunzēlandes health&safety, tā kā šefa bailīgumu atmetu - viss tiek uzvaktēts un pieskatīts. Varu vēl arī teikt, ka pirms paša pagarinātāja spraušanas kontaktā, tas tiek sprausts caur kaut kādu 'drošinātāju', bez kura tas āmurs nemaz nedarbojas. Hvz, vesela maģija.

Atbildēt | Iepriekšējais


Foršais džekiņš

from: [info]petro
date: Feb. 16., 2013 - 09:41 am
#

Lohs tas juusu shefs. Vieniigais kas var nodegt ir pats pagarinaataajs. Un arii tikai tad, ja vinju neizvelk, bet atstaaj satiitu spolee.

Atbildēt


kramers

from: [info]kramers
date: Feb. 16., 2013 - 10:03 am
#

Viss ir atkarīgs no vada šķērsgriezuma, vada garuma un āmura jaudas. Uz 50 metriem sprieguma kritums būs visai iespaidīgs.

Atbildēt | Diskusija


Foršais džekiņš

from: [info]petro
date: Feb. 16., 2013 - 10:42 am
#

Vadu shkjeersgriezumi celtnieciibaas pagarinaataajiem parasti atbilst celtnieciibas darbariiku jaudaam. Un sprieguma kritums nevar buut par iemeslu motora nosvilshanai. Lielaakie suudi saakas tad, kad izvelk vienu 50m pagarinaataaju, secina, ka 10m pietruukst, piesprauzh otru 50m pagarekli, iztin truukstoshos 10m un 40m atstaaj satiitus spolee, tad arii taa spole kljuust par nevaajo droseli ar ieveerojamu induktiivo pretestiibu. Un tad parasti sakuust pati pagarinaataaja spole, bet neizsleedzu ka tas var kaadaa veidaa ietekmeet arii instrumentus.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Nezāles neiznīkst

;)

from: [info]jan09
date: Feb. 16., 2013 - 11:00 am
#

protams, ir redzētas arī sakusušas spoles, BET - šķērsgriezumi parasti ne sūda neatbilst. tauta strādā ar to, kas pa rokai, 1.5mm2 vai 2.5mm2 labākajā gadījumā.
tā ka parasti spoles visi iztin, bet par šķērsgiezumiem piemirst...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Foršais džekiņš

Re: ;)

from: [info]petro
date: Feb. 16., 2013 - 12:57 pm
#

2,5 ir normaals shkeersgriezumms, gruuti iedomaaties kuru rokas instrumentu nevareetu vienot ar taadu. Te es nedomaaju kalorifera, betonmaisiitaaja vai malkas zaagja piesleegshanau. Tiem protams, ka vajag nopietnaakus vadus.

Atbildēt | Iepriekšējais


katodstars

from: [info]katodstars
date: Feb. 16., 2013 - 11:35 am
#

Nē, spoles sadeg, jo satītas nedzesējas. Induktīvajai pretestībai (lai nu cik liela tā būtu tādai spolei ar gaisa serdi pie 50Hz) tur nav nekāda sakara.
Un par tēmu - priekšnieks ambālis, paprasi pamatojumu.

Atbildēt | Iepriekšējais


Kemune

from: [info]kemune
date: Feb. 16., 2013 - 11:46 pm
#

induktīvas pretestības tur nav pat tik, cik aiz naga - strāva vadā (t.i. divās dzīslās) plūst abos virzienos vienāda, magnētiskie lauki summā ir nulle. nav lauka izmaiņas laikā, tātad nav EDS, tātad induktivitāte ir nulle.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]adinkra
date: Feb. 17., 2013 - 02:45 am
#

fiigzin, itkā nivajdzētu, pagarinātāju vajg iztīt.

Atbildēt