pajautaa

« previous entry | next entry »
Sep. 3., 2012 | 12:56 pm
music: cat power
posted by: zefiirs in pajautaa

Labdien!

Lūdzu padalieties pieredzē, kā jūs esat rīkojušies, lai atgūtu parādus, kurus negrib atdot. Parāda "atlaišana, piedošana un baltas svecītes aizdegšana baznīcā par grēcinieka dvēseli" nebūs opcija.

p.s. jautājums tieši par pašām darbībām/pieredzi ar parādu neatdevējiem, nevis par to, ka nevajag aizdot bez oficiālām parādzīmēm/līgumiem/norunām etc, tas man tagad ir vairāk, nekā skaidrs, hh

Liels paldies ))
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {26}

kramers

from: [info]kramers
date: Sep. 3., 2012 - 01:09 pm
#

Ir varianti!
Gludeklis vai lodāmurs.
Dod iespēju viņam izvēlēties.

Atbildēt


Austra

from: [info]austrinjsh
date: Sep. 3., 2012 - 01:18 pm
#

Atrodi kādu cilvēku, kuram patīk kasīties (ir tādi, ai kā ir :)) un pasaki parāda neatdevējam, ka viņa parādu atdeva tas cilvēks un, ka tagad parāds jāatdod tam. Un tad jau tā ir viņa problēma :D

Atbildēt


šaubas & skepse

from: [info]porcupine
date: Sep. 3., 2012 - 01:23 pm
#

Nacionālajam sporta veidam – uzmešanai laikam sezonas atklāšana :/
(arī aktuāli, labprāt palasīšu padomus).

Atbildēt


magnolia

from: [info]magnolia
date: Sep. 3., 2012 - 01:50 pm
#

jāzvana, jāraksta katru dienu. vēlams vairākas reizes dienā.

Atbildēt | Diskusija


+++

from: [info]zefiirs
date: Sep. 3., 2012 - 03:09 pm
#

darīts, esmu pat iesaistījusi viņas mammu, it kā muļķīgi, bet nezināju ko citu vairs darīt, jo man neatbild vispār. tagad regulāri sazvanāmies (ar mammu) :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


- [info]

+++

from: [info]zefiirs
date: Sep. 3., 2012 - 05:02 pm
#

nu es jau tik daudz reizes esmu piedāvājusi gan pa daļām gan vēl neko, ķipa galvenais, lai runā ar mani, un tad jau sarunāsim, bet klusums. labums no runāšanas ar mammu tāds, ka viņa tagad ievākusies pa pusei atpakaļ pie mammas. tāpēc nolēmu informēt par situāciju, jo viņas mamma man arī tāpat dažreiz zvana, apjautājas par viņu

Atbildēt | Iepriekšējais


mama drama

from: [info]virginia_rabbit
date: Sep. 3., 2012 - 01:55 pm
#

Es rakstīju viņa darbadevēja facebook lapā kaplokā: vārds.uzvārds, atdod parādu! Un izstāstīju savam brālim, kurš zina, kā ar tādiem jārunā.

Atbildēt | Diskusija


+++

from: [info]zefiirs
date: Sep. 3., 2012 - 03:13 pm
#

jau iepriekš biju apsvērusi šādu variantu, vilcinājos, jo negribēju darīt to publiski, bet tavs komentārs mani iedvesmoja

strādā neoficiāli, fb lapas nav, ierakstīju viņai uz sienas, izdzēsa. bet nu vismaz apsolīja līdz vakaram piezvanīt, nav jau pirmā reize, bet nu moš beidzot tiešām piezvanīs (man neceļ, kad zvanu, šodien ieiku otru sim karti (citām vajadzībām), pacēla, un neko neteic, faking divas minūtes klusēja :D)

Atbildēt | Iepriekšējais


Skuķis

from: [info]izdziivotaaja
date: Sep. 3., 2012 - 02:22 pm
#

Arī labprāt palasītu idejas!

Vienīgi man mazliet sarežģītāk - "jaukais" cilv aizdevies peļņā ārzemēs & joprojām neizrāda vēlmi atdot naudiņas... Manas vēstules jau gandrīz gadu uzskata par spamu, uz kuru neuzskata par vajadzīgu pat atbildēt..

Atbildēt


oblica

from: [info]oblica
date: Sep. 3., 2012 - 02:35 pm
#

Vudu lelle?

Atbildēt | Diskusija


+++

from: [info]zefiirs
date: Sep. 3., 2012 - 03:14 pm
#

ielikt lellei rokās maciņu ar naudu, un tad staidzināt uz manu pusi, paskubinot ar mazu pletnīti :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Sep. 3., 2012 - 04:01 pm
#

nu, ja! :))

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]kim
date: Sep. 3., 2012 - 05:45 pm
#

Awwww, šis bij mīlīgi! :D

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]ostrov
date: Sep. 3., 2012 - 03:12 pm
#

ja tev ir mobiilais, tad vari uztaisiit sms spamu, 1000 iiszinjas... vai ko tml. internetaa jaapameklee...un no interneta arii var to visu paveikt.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]ostrov
date: Sep. 3., 2012 - 03:13 pm
#

tb paraadnieka mobiilais nummurs

Atbildēt | Iepriekšējais


+++

from: [info]zefiirs
date: Sep. 3., 2012 - 03:15 pm
#

man liekas, ka šis der vairāk kaut kādiem atriebības variantiem, es tikai gribu savu naudu atpakaļ, nevis sabojāt kaut ko + tad vispār nebūtu varianta, ka man piezvanīs , hh ))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]ostrov
date: Sep. 3., 2012 - 03:20 pm
#

nu jaaskataas cik nokaitinaata esi, cik daudz naudas tev paraadaa... utt. enivei tava izveele :) es tik iedomaajos.
pati jau ar taa nedariitu :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


+++

from: [info]zefiirs
date: Sep. 3., 2012 - 06:46 pm
#

nokaitināta - jā, bet vairāk pat par izvairīšanos, nekā laikā neatdošanu, un šis variants, man liekas, ka diži nepalīdzētu, bet paldies par ideju, moš citreiz noderēs ;D

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]ceezija_stienis
date: Sep. 3., 2012 - 03:22 pm
#

Kaunināt pēc iespējas plašākas auditorijas priekšā. Iet ciemos; ja nelaiž iekšā, tad skaļi klauvēt pie durvīm, pēc tam to atkārtot visādos "jocīgos" diennakts laikos. Ja par troksni sāk sūdzēties kaimiņi - vēl jo labāk, pastāsti arī viņiem par briesmīgo cilvēku, kurš neatdod "kāpostu".

Atbildēt | Diskusija


+++

from: [info]zefiirs
date: Sep. 3., 2012 - 06:47 pm
#

viņa citā pilsētā dzīvo, tāpēc naktīs klauvēties diži nesanāks, bet, jā, publiska kaunināšana ir variants, paldies ))

Atbildēt | Iepriekšējais


miiljo_stundinj

from: [info]miiljo_stundinj
date: Sep. 3., 2012 - 04:04 pm
#

man bija situācija, kad no manis vilka parādu par kuru biju galvojusi un katru mēnesi summa palielinājās-rakstīju e-pastus. beigās visiedarbīgāk bija zvanīt civlēka draugiem un sūtīt DM twiterī. Ieteiktu rakstīt tajā sociālajā tīklā, kur izmanto. Ja neatbild pats, tad draugiem. Uzrakstīt uz sienas ir ļoti labs gājiens. Vislabāk gan arī mēģināt saprast kāpēc neatbild un attiecīgi neatdod. Manā gadījumā cilvēks bija ārzemēs un ar gandrīz nekādiem iztikas līdzekļiem, knapi izdzīvot varēja. Tagad ir atradis darbu un visu naudu atdevis. To arī kaut kādā brīdī noskaidrojām-ka saņemšu, kad būs darbs.
Ja cilvēks ļaunprātīgi neatdod, jo izlēmis uz Tava rēķina iedzīvoties, tad izmantotu lielu, plecīgu un kauslīgu draugu palīdzību, vai vismaz tādu, kas izskatās-izklausās gana iespaidīgi.
Lai veicas!

Atbildēt | Diskusija


+++

from: [info]zefiirs
date: Sep. 3., 2012 - 06:55 pm
#

man ir nedaudz līdzīgi.

neatdod, jo.. es pat īsti nezinu, jo nauda viņai ir, vismaz periodiski, kā jau augstāk minēju, bet no pagātnes zinu, ka tiek ļoti ātri iztērēta nelegālās izklaidēs un substancēs. un noteikti palīdzētu, ja viņa ar mani kontaktētos, un mēs varētu to izrunāt, bet tur jau tā lieta, ka pārtrauca kontaktēties, neatbild, nešķiet pārāk ieinteresēta sadarbībā un manos mēģinājumos nākt pretī.
bonus manā labā - pie manis dzīvoklī joprojām ir liela daļa viņas iedzīves, kuru noteikti viņa gribētu atpakaļ, reizē gan tas arī ir ne-bonus, jo pilns ar viņas mantām, kuras arī kaut kur jāliek, vakar vismaz tās savācām, sabāzām maisos, citādi tā istaba bija pilnīgs pritons. no vienas puses gribas tās mantas vienkārši izlikt pagalmā/sadedzināt, no otras - kaut kad jau viņa mēģinās dabūt atpakaļ, un nedošu ātrāk, nekā dabūšu naudu. muļķīga situācija, vienvārdsakot

mhm, nav man tādu draugu-izsitēju, citādi sen jau būtu uzsūtījusi ))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]sursurs
date: Sep. 3., 2012 - 09:22 pm
#

tās penckeles nav gana vērtīgais, lai tās nopārdodot sakasītu tās naudiņas?
Vai arī, ja anv, bet pašam cilvēkam varētu būt vērtīgas, tad tieši tādā tekstā arī vajadzētu iet un teikt tb naudiņa vs penckeles..

Atbildēt | Iepriekšējais


izkapts

from: [info]izkapts
date: Sep. 3., 2012 - 09:36 pm
#

Nu, parasti, ja tu liec viņai noticēt, ka viņa ir tieši tāds cilvēks, kas atdod utt, tad jau atdos, jo lepnums neļaus viņai tā pateikt - esmu parādniece. Tāpēc draudi par publiskošanu un parāda publiskošana strādā. Labāk gan draudēt, jo tad viņai vēl ir iespējas izsprukt ar kaut kādu cieņu. Jo, kad jau viss arī ir publiskots un tā, vienā momentā viņa var kļūt par upuri, un tad tās vainas mainās. Nu, ja viņa maksā ar saviem nerviem un reputāciju, tad naudu tev, ticamāk neredzēt. Jāspiež ir uz viņas tēlu, uz to, kam viņa tic par sevi - ka ir labs cilvēks, kas atdod naudu utt Un jārunā ir daudz bet bez naida. Jo ja tu viņai nepatiksi un pāri darīsi, viņa morāli var attaisnot neatdošanu, diemžēl. :S
Un, vēl viens mazs triks, kas varētu palīdzēt. Tas būtu paskaidrot, kam tev vajag naudu - mašīnu pirksi vai kaut kā tā. Jo, ja viņa zna, kam tev tas vajadzīgs, viņai ir papildus atbildība - viņa traucē tev darīt kaut ko, ko tev vajag. Un tā ir arī motivācija viņai rīkoties, jo kurš dod naudu, kam to varbūt nemaz nevajag (ja viņai ir spiedīgi apstākļi).
Vispār runā ar viņas ego - ja viņa tic, ka ir labs cilvēks, kas atdod parādu, un zina, kāpēc tev to vajag, viņai būs grūti SEVI pārliecināt neatdot.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


+++

from: [info]zefiirs
date: Sep. 3., 2012 - 09:58 pm
#

nu jā, es jau tieši tāpēc arī negribēju (vismaz ne uzreiz) publiskot, rakstīt fb uz sienas etc, jo saprotu, ka tas jau būs cits levels, un arī neko sliktu viņai nevēlu.

es jau arī to apsvēru, par pekelēm, bija ideja ielikt te pa_leeto, jo lupatu viņai dafiga, bet nu, kaut gan reāli smukas, visas netīras/ne pārāk labi smaržo, būtu jāmazgā, un kaut kā arī negribu citiem cilvēkiem tādas dot, pat izmazgātas, nebūtu smuki pret tiem, kuriem pārdotu, man šķiet

nedaru neko es viņai pāri, visu laiku mēģinu sarunāt, pierunāt, pateicu, ka tās mantas ko varēšu noandalēšu, atlikušās izlikšu pagalmā/sadedzināšu, nekādas reakcijas, nesaprotu, kā var būt tik vienalga, nu lupatas vēl tā, bet, piemēram, vecas fotogrāfijas par kurām zinu, ka viņai ļoti svarīgas, teiksim.

par to pārliecināšanu par labu cilvēku - es visu laiku mēģinu ar viņu runāt +/- pieklājīgi, nemēdzu tāpat vien pazemot citus, un tāds galīgi nav mans mērķis + labi apzinos, ka pati tā tikai sev kaitētu

karoč ticu ceru un gaidu :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Skuķis

from: [info]izdziivotaaja
date: Sep. 4., 2012 - 05:32 pm
#

Tikai neaizgaidies.. Man tas teju gadu velkas ;)
Šobrīd ceru, ka viņam bail no savas mātes :D

Atbildēt | Iepriekšējais