Kafijas kokteiļi

« previous entry | next entry »
Jan. 18., 2012 | 04:27 pm
posted by: koijots in pajautaa

Man garšo auksta kafija. Vai varat ieteikt foršas atdzesēto kafijas kokču (bezalk) receptes? Paldies!
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jan. 18., 2012 - 04:30 pm
#

Visam pamatā - labs espresso un daudz ledus; piedevās - piens, sīrups, brūnais cukurs, kanēlis u.tml. kombinācijā "kas pa rokai gadījās". Ar parasto uzlejamo kafiju sanāk ne šis, ne tas, vismaz cik esmu mēģinājusi gatavot.

Atbildēt | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Jan. 18., 2012 - 04:42 pm
#

+++ par espresso :)
parastajai var max balzāmu pieliet, lai ir kokteilis - nejutīs, ka kafija vāja :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]koijots
date: Jan. 18., 2012 - 07:48 pm
#

Ekspresso der vienkārši nopirkta tā ekspresso kafija un pagatavota kā parasti, vai arī jāpagatavo arī kā ekspresso? Man baigi stipru ar negribas. Neesmu kafiju pazinējs.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jan. 18., 2012 - 11:27 pm
#

Jāgatavo ir espresso (nevis eKspresso :)), to dara speciālajā kanniņā (trauku veikalos ir tādas sudrabainas daudzstūrainas Bialetti kanniņas, bet var pirkt arī lētākos, apaļīgos variantus, 10 latos ierakstās). Ideja ir, ka kafiju iegūst, caur kafijas pulveri dzenot tvaiku. Rezultātā ir maziņš ķobītis kafijas, bet no tikpat liela daudzuma kā parasti aplieta krūze, tb, stiprums galā nemainās, bet kokteilis ir ar pareizām proporcijām (piemēram, lattei uz visu lielo piena glāzi ir maziņš piņģerots espresso, kamēr parastā pienkafijā ir glāze kafijas un pāris karotes piena).
Ja gribas putoto pienu, tad tam nolūkam mājas var izmantot putojamo atsperīti, arī ir trauku veikalos; uzkarsē pienu un tad saputo. Bet tā diemžēl nevar dabūt pareizo piena konsistenci lattei, drīzāk sanāk kapučīno.
Bet iesākumam pamēģini to espresso kanniņu :)

Atbildēt | Iepriekšējais


vilkate

from: [info]vilkate
date: Jan. 18., 2012 - 04:38 pm
#

Idejas var ķert kafijas bāros palūrot kafijkartē - tur pie kafijas kokteiļiem parasti ir uzrakstīts, kas tajos iekšā.

Atbildēt


efgaa

from: [info]f_g
date: Jan. 18., 2012 - 04:50 pm
#

rakņājotos pa netu, atradu visādas šādas receptes..
klik. varbūt kas noder.

Atbildēt


planeeta

from: [info]planeeta
date: Jan. 18., 2012 - 04:52 pm
#

espresso + ledus (man nepatīk gaidīt, kad tas atdziest) + labs saldējums
espresso + kafijas sīrupi (cukurs nešķīst) + ledus
kafija + piens + saldējums

Atbildēt


GUTEN TAG

from: [info]darkz
date: Jan. 18., 2012 - 07:02 pm
#

(beztolk) receptes

Atbildēt | Diskusija


from: [info]koijots
date: Jan. 18., 2012 - 07:49 pm
#

ūja, ja alk nelieto, tad galvenais, ka garšīgi

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]sursurs
date: Jan. 18., 2012 - 07:03 pm
#

Kad (ja) wikipēdija atdzīvosies, uzgūglē "Frappe" - ir pat video kā to taisa. Kkas līdzīgs bija arī starp [info]f_g ieteiktajām receptēm.
Glāzē biku šķīstošās kafijas pulvera (ja patīk ar cukuru, tad to ar), stiprumi/daudzumi, pēc patikas, klāt pavisam biku ūdens, tad to visu saputo ar mikseri, iekšā ledu, klāt pienu (vai ūdeni), dzer ar salmiņu.
Variācijas iespējamas daudz - ļoti labi garšo, ja klāt jau gatavam pielej kādu irish cream, olu liķieri, melno balzāmu, rumu arī var, nu ķip - tur aš visu var likt. Tāpat klāt var likt arī saldējumu - tb iesviest kādu karoti jau gatavā (gan jau, ka var arī putot kopā to saldējumu - tb vispirms saputot kafiju ar cukuru un tad klāt saldējumu)

Atbildēt


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Jan. 19., 2012 - 01:27 am
#

auksto kafiju taisa tā, ka ņem mazliet vairāk kafijas nekā parasti, aplej ar aukstu ūdeni un tur diennakti. bez jokiem.

Atbildēt | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Jan. 19., 2012 - 01:27 am
#

nu un tad kokteiļus ar sīrupiem un kotikvēlne.

Atbildēt | Iepriekšējais