Jan. 18., 2012 | 11:27 pm
No:: antuanete
Jāgatavo ir espresso (nevis eKspresso :)), to dara speciālajā kanniņā (trauku veikalos ir tādas sudrabainas daudzstūrainas Bialetti kanniņas, bet var pirkt arī lētākos, apaļīgos variantus, 10 latos ierakstās). Ideja ir, ka kafiju iegūst, caur kafijas pulveri dzenot tvaiku. Rezultātā ir maziņš ķobītis kafijas, bet no tikpat liela daudzuma kā parasti aplieta krūze, tb, stiprums galā nemainās, bet kokteilis ir ar pareizām proporcijām (piemēram, lattei uz visu lielo piena glāzi ir maziņš piņģerots espresso, kamēr parastā pienkafijā ir glāze kafijas un pāris karotes piena).
Ja gribas putoto pienu, tad tam nolūkam mājas var izmantot putojamo atsperīti, arī ir trauku veikalos; uzkarsē pienu un tad saputo. Bet tā diemžēl nevar dabūt pareizo piena konsistenci lattei, drīzāk sanāk kapučīno.
Bet iesākumam pamēģini to espresso kanniņu :)
Ja gribas putoto pienu, tad tam nolūkam mājas var izmantot putojamo atsperīti, arī ir trauku veikalos; uzkarsē pienu un tad saputo. Bet tā diemžēl nevar dabūt pareizo piena konsistenci lattei, drīzāk sanāk kapučīno.
Bet iesākumam pamēģini to espresso kanniņu :)