Kafijas kokteiļi

« previous entry | next entry »
Jan. 18., 2012 | 04:27 pm
posted by: koijots in pajautaa

Man garšo auksta kafija. Vai varat ieteikt foršas atdzesēto kafijas kokču (bezalk) receptes? Paldies!
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jan. 18., 2012 - 04:30 pm
#

Visam pamatā - labs espresso un daudz ledus; piedevās - piens, sīrups, brūnais cukurs, kanēlis u.tml. kombinācijā "kas pa rokai gadījās". Ar parasto uzlejamo kafiju sanāk ne šis, ne tas, vismaz cik esmu mēģinājusi gatavot.

Atbildēt | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Jan. 18., 2012 - 04:42 pm
#

+++ par espresso :)
parastajai var max balzāmu pieliet, lai ir kokteilis - nejutīs, ka kafija vāja :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]koijots
date: Jan. 18., 2012 - 07:48 pm
#

Ekspresso der vienkārši nopirkta tā ekspresso kafija un pagatavota kā parasti, vai arī jāpagatavo arī kā ekspresso? Man baigi stipru ar negribas. Neesmu kafiju pazinējs.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jan. 18., 2012 - 11:27 pm
#

Jāgatavo ir espresso (nevis eKspresso :)), to dara speciālajā kanniņā (trauku veikalos ir tādas sudrabainas daudzstūrainas Bialetti kanniņas, bet var pirkt arī lētākos, apaļīgos variantus, 10 latos ierakstās). Ideja ir, ka kafiju iegūst, caur kafijas pulveri dzenot tvaiku. Rezultātā ir maziņš ķobītis kafijas, bet no tikpat liela daudzuma kā parasti aplieta krūze, tb, stiprums galā nemainās, bet kokteilis ir ar pareizām proporcijām (piemēram, lattei uz visu lielo piena glāzi ir maziņš piņģerots espresso, kamēr parastā pienkafijā ir glāze kafijas un pāris karotes piena).
Ja gribas putoto pienu, tad tam nolūkam mājas var izmantot putojamo atsperīti, arī ir trauku veikalos; uzkarsē pienu un tad saputo. Bet tā diemžēl nevar dabūt pareizo piena konsistenci lattei, drīzāk sanāk kapučīno.
Bet iesākumam pamēģini to espresso kanniņu :)

Atbildēt | Iepriekšējais