pajautaa

tažīns (vai tažīne?)

« previous entry | next entry »
Jan. 17., 2012 | 08:06 pm
posted by: blond in pajautaa

Nopirkām tažīni, bet baigi rauj klāt pie dibena. Šķidrums ir pietiekami. Uguns par lielu? Kā jums iet ar tažīnēm?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

LorDRameX

from: [info]lordramex
date: Jan. 17., 2012 - 08:12 pm
#

kas ir tažīne ? kautkaads pakšu paveids ? (peec dotā atslēgavaŗda google neko neatrod)

gan jau ka ir kaads oficialaaks nosaukusm tam deviasam

Atbildēt | Diskusija


LorDRameX

from: [info]lordramex
date: Jan. 17., 2012 - 08:22 pm
#

paldies, busim zinaat kas tas par zveers :D

Atbildēt | Iepriekšējais


ANNA + АИИА

from: [info]nenoteiksme
date: Jan. 17., 2012 - 08:15 pm
#

a ne tadžina?
neko nezinu par raušanu klāt, bet varbūt pēc šī vārda gūgle būs atsaucīgāka. :)

Atbildēt


vilibaldis

from: [info]vilibaldis
date: Jan. 17., 2012 - 08:23 pm
#

varbūt mazāku liesmiņu, viņam jau tur tik knapi jasutinās

Atbildēt


from: [info]8
date: Jan. 17., 2012 - 08:35 pm
#

a ne tadzika

Atbildēt


kalevala

from: [info]kalevala
date: Jan. 17., 2012 - 08:51 pm
#

muhamors, kas ar šitiem traukiem tirgojas, tos sauc par tadžinām.
Jocīgi, man nekad nav rāvis pie dibena. Bet ugunij jābūt mazai maziņai, tas gan tiesa. Jā, vai pannu 24 stundas pirms pirmās lietošanas pamērcējāt?

Atbildēt | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Jan. 17., 2012 - 08:58 pm
#

Jā, izvārījām tur pienu, visu izdarījām kā nākas. Mums nav Muhomora tažīne, bet šitāda: http://www.emilehenryusa.com/Tagine.html
Bija baigā izpārdošana pirms ZS, sanāca lētāk, kā Muhomoram, bez tam nav bažu, ka varētu sasprāgt.
Skaidrs, domāju, ka "liesma" (mums ir elektriskā) bija par lielu. Bet iznāca lieliski, piedegumu nejūt, tikai drusku pierāvis.
Man vispār liekas, ka tas bundulis tomēr ir vīriešu dzimuma:) Tāds nopietns un pamatīgs.Tažīns.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


باب

from: [info]dooora
date: Jan. 18., 2012 - 07:54 pm
#

Nu, redz – jūs jau pa šim lāgam esat pareizi izštukojušas, ka pie vainas uguns.
Mums ar Vici bij tas gods testēt darbībā Muhamōra Daces pirmos tažīņu prototipus. Ne vienu vien pannu/šķīvi sapurgājām, kamēr pieleca, ka tažīns takš ir berberu/beduīnu mobilā krāsniņa, kurā tāda paša nosaukuma ēdienu patagavot uz sīkiem zariņiem vai knapām oglēm. Neesmu mēģinājis, bet varu derēt, ka tažīni var darbināt arī uz 3 tējas svecītēm. Es mājās uz gāzes plīts pat minimālo liesmiņu atzīstu par pārlieku agresīvu esam un paceļu krāsniņu vēl par sprīdi virs uguns, izmantojot sētā saimniekam nofenderētus bruģakmeņus. Tiesa, uz pirmajām 10-15 min. var iedot arī jestrāku guni – lai tā būda iesilst, līdz ūdens sāk tvaikot, garaiņos celties cauri paikas slāņiem un kondensēties uz cepures sieniņām, ritēt lejā un turpināt šo riņķa danci, bet pēc tam gan labāk mest karstumu nost.

Tā kā tažīnis ir krāsnis (un tpc ka man patīk vipendroties), es tās esmu iekļāvis sestajā deklinācijā. Un parasti izrunāju ar dž, kā konkrētajā berberu valodā, no kuras vārds cēlies, lai gan man labāk patīk, ka citi lieto ž, gluži kā pārējās beduīnu tautas, tā gala arābi un koloniālisti franči. (bļā, kā man derdzas regulārie cibas un ārpasaules jautājumi — a sakiet lūdzu, a kā ir pareizi? blāblāblā. uj, piedod, norāvos no ķēdes)

Vienvārdsakot, apsveicu ar lielisku draugu virtuvē un brīvā dabā!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Jan. 18., 2012 - 09:51 pm
#

nu, paldies par izsmeļošo skaidrojumu, tad mums tas būs tažīns (man labāk patīk ar "Ž"), un noteikti izmēģināsim arī brīvā dabā!

Atbildēt | Iepriekšējais


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jan. 17., 2012 - 10:55 pm
#

[info]rasbainieks ir zinoša par tadžinām, pajautā viņai.

Atbildēt


Edis

from: [info]tie_puteksni
date: Jan. 17., 2012 - 11:21 pm
#

Moš tev rauj klāt, jo ir pakaļdarinājums. You know, Tadžina->tažīna =Iphone=Ifone :)

Atbildēt


Pastaiga ar draugiem

from: [info]aleja
date: Jan. 17., 2012 - 11:31 pm
#

Es saku tadžina. Mums ir pierāvis klāt tikai tad, kad par maz šķidruma, tāpēc droši vien jums jāpaeksperimentē ar tiem karstumiem, pamēģiniet gatavot uz mazākas uguns.

Atbildēt


gulafija

from: [info]gulafija
date: Jan. 18., 2012 - 08:52 am
#

cik esmu darbojusies ar savējo (kas gan biežāk stāv uz virtuves skapjaugšas) teiktu, ka drusku viņa pierauj, bet tikai drusku. Uz keramiskās virsmas parasti nelieku vairāk par 2-3 no 9 karstuma iedaļām (sākumā, lai apceptu gaļu, protams vairāk), tad viņa lēnām, bet mērķtiecīgi tur sutinās.. un protams apakšā visu laiku jābūt šķidrumam.

Atbildēt | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Jan. 18., 2012 - 10:40 am
#

Jā, šķidrumu mēs uzpasējam, bet karstums noteikti bija drusku par lielu, kaut kur uz 4,5 vai pat 5. Domāju, nākamreiz būs viss ok. iznāk jau ārkārtīgi garšīgi.

Atbildēt | Iepriekšējais