« previous entry | next entry »
Apr. 13., 2011 | 04:43 pm
posted by: marina in pajautaa

ja es gribu nopirkt kādus 10 litrus īstu un ļoti labu sļivovicu, kas ir tiešām darināta Balkānu reģionā un nāk pa taisno no turienes - kas man jādara? neko nesaprotu, bet ļoti vajadzētu

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {44}

Nepabeigtā dienasgrāmata

from: [info]dienasgramata
date: Apr. 13., 2011 - 04:51 pm
#

sļivovica ir poļu degvīns, kāpēc lai viņa tiešām nāktu no Baikālu reģiona?

Atbildēt | Diskusija


from: [info]marina
date: Apr. 13., 2011 - 04:54 pm
#

es pārrakstījos. domāts bija Balkānu reģ. Neiznu, man vienmēr šķita, ka šlivovica un rakija nāk no turienes

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Nepabeigtā dienasgrāmata

from: [info]dienasgramata
date: Apr. 13., 2011 - 04:57 pm
#

Polijā, Bulgārijā - sļivovica, Čehijā un Slovākijā - palenka, Balkānos - rakia

bet vispār tad ir jāmaksā muita un vai tik ne akcīze

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Skabičevskis

from: [info]begemots
date: Apr. 13., 2011 - 04:58 pm
#

Polija tak ir ES!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Nepabeigtā dienasgrāmata

from: [info]dienasgramata
date: Apr. 13., 2011 - 05:03 pm
#

1 litrs uz cilvēku. o, risinājums - sadali uz desmit adresēm un sūti visiem draugiem. Tiesa, pēc tam būs pagrūti savākt kopā

Atbildēt | Iepriekšējais


markizs

from: [info]markizs
date: Apr. 13., 2011 - 04:59 pm
#

tiešām? kaut kā atminos dzēris čehu sļivovicu. bet nu varbūt atmiņa mani viļ. šnabis paliek šnabis

Atbildēt | Iepriekšējais


Ūūlę

from: [info]chimera
date: Apr. 13., 2011 - 05:03 pm
#

es arī čehijā dzēru sļivovicu, skauta goda vārds.
tādu palenku gan nekur nekad nemanīju,

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Nepabeigtā dienasgrāmata

from: [info]dienasgramata
date: Apr. 13., 2011 - 05:04 pm
#

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Ūūlę

from: [info]chimera
date: Apr. 13., 2011 - 05:06 pm
#

laikam slēpa, maitas :(

Atbildēt | Iepriekšējais


Skabičevskis

from: [info]begemots
date: Apr. 13., 2011 - 05:09 pm
#

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Nepabeigtā dienasgrāmata

from: [info]dienasgramata
date: Apr. 13., 2011 - 05:11 pm
#

žīdu dzira!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Skabičevskis

from: [info]begemots
date: Apr. 13., 2011 - 05:16 pm
#

nav jums nekāda latgales ļerga!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]unpy
date: Apr. 13., 2011 - 05:25 pm
#

Latgalē, starp citu, šmakovka iraid, kudi garšīgaka par visām jūsu sļivovicām!:))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]divi_g
date: Apr. 13., 2011 - 06:13 pm
#

Šmakovka toč ir laba.

Atbildēt | Iepriekšējais


Skabičevskis

from: [info]begemots
date: Apr. 13., 2011 - 10:20 pm
#

To ticu uz vārda!

Atbildēt | Iepriekšējais


Не бывает атеистов в окопах под огнём

from: [info]dunkelheit
date: Apr. 13., 2011 - 05:08 pm
#

balkānos arī ir šlivovica. katram vīra radam ir savs firmas šnabs un visi tur viņu sauc par šļivovicu nevis rakiju.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Не бывает атеистов в окопах под огнём

from: [info]dunkelheit
date: Apr. 13., 2011 - 05:09 pm
#

protams, es runāju par vienu konkrētu balkānu valsti, par citām neesmu tik informēta

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]eermaniitis
date: Apr. 13., 2011 - 07:37 pm
#

stop stop stop

vai tik rakijai nebija kāds sakars ar anīsu ;)

vismaz pēdējo reizi kad dzēru slovēņu rakiju - anīss tika pieminēts buķetē ;D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Nepabeigtā dienasgrāmata

from: [info]dienasgramata
date: Apr. 13., 2011 - 07:48 pm
#

Rakia (also Rakija or Raki) is an alcoholic beverage that is produced by distillation of fermented fruit; it is a popular beverage throughout the Balkans. Its alcohol content is normally 40% ABV, but home-produced rakia can be stronger (typically 50% to 60%). Prepečenica is double-distilled rakia which has an alcohol content that may exceed 60%.

Rakia is considered to be а national drink in a number of countries, including Albania, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Serbia, and Turkey. Common flavours are slivovica, produced from plums, Kajsijevaca, produced from apricots and lozovaca, made from grapes. Fruits less commonly used are peaches, apples, pears, cherry, figs, and quinces. A popular home-made variant in Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Macedonia, and Serbia is rakia produced from mixed fruits. In the Istrian and Dalmatian regions of Croatia, rakia tends to be home-made exclusively from grapes, where the drink is also known locally as trapa or grappa (the latter name also being used in Italy). In Albania, rakia can be made out of grapes (mostly in mild climate regions) or out of plum (and sometimes out of mulberry) in colder climate areas. Plum and grape rakia are sometimes mixed with other ingredients, such as herbs, honey, sour cherries and walnuts, after distillation.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Apr. 13., 2011 - 07:52 pm
#

mana personiskā - droši vien ka nepareizā - pārliecība par tiem balkānu dzērieniem ir, ka vārda rakija saknes slēpjas otomāņu impērijā, kas padzīvojoties pa grieķijām, bulgārijām, rumānijām utt atstāja šo vārdu par piemiņu, tāpat kā vācieši mums vārdu kuģis ;) un tur par rakiju sauc visu, kas alkolisks ;)

Atbildēt | Iepriekšējais


markizs

from: [info]markizs
date: Apr. 13., 2011 - 04:58 pm
#

nu horvātijā un serbijā droši vien sļivovica ir. vairāk uz dienvidiem visticamāk citas dziras.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Ūūlę

from: [info]chimera
date: Apr. 13., 2011 - 05:04 pm
#

horvātijā bija kaut kāds cits šņabis. bet laaaabs!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]digna
date: Apr. 13., 2011 - 05:07 pm
#

Tur arī ir rakia dažādās krāsās.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]unpy
date: Apr. 13., 2011 - 05:07 pm
#

Ir, ir sļivovica gan balkānos, gan ārpus tiem, nav skaidrs, kur fiška, kālab tieši no balkāniem vajag. Un kadu tad īsti.

Ķipa - "vajag īstu viskiju no Lielbritānijas" :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Nepabeigtā dienasgrāmata

from: [info]dienasgramata
date: Apr. 13., 2011 - 05:12 pm
#

jums whisky vai whiskey?

Atbildēt | Iepriekšējais