pesto
« previous entry | next entry »
Mar. 29., 2011 | 07:19 pm
posted by: smille in pajautaa
Kā mājas apstākļos uztaisīt gardu pesto? Ir svaigs baziliks, ir blenderis, bet nav piestas.
Interesē receptes un pieredze ar sastāvdaļām, kas ir brīvi dabonamas LV.
Paldies jau iepriekš : )
Interesē receptes un pieredze ar sastāvdaļām, kas ir brīvi dabonamas LV.
Paldies jau iepriekš : )
from: traffico
date: Mar. 29., 2011 - 07:46 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: hessin
date: Mar. 29., 2011 - 08:01 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: inese_tk
date: Mar. 29., 2011 - 08:13 pm
#
un parmezānu var aizstāt ar cieto Minhauzena sieru.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: hessin
date: Mar. 29., 2011 - 08:21 pm
#
Minhauzenam arī nav ne vainas. Vēl lētāks laikam bija kāds lietuviešu cietais siers.
Atbildēt | Iepriekšējais
from: le_minga
date: Mar. 29., 2011 - 08:09 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: meeneshi
date: Mar. 29., 2011 - 08:13 pm
#
200 grami parmezāna siera (var uz pusēm ar pekorīno) nelielos kubiciņos
1 daiviņa nomizota ķiploka
200 grami ciedru riekstu. mēdz taisīt arī ar citiem riekstiem jā, tiem pašiem minētajiem indijas. šķiet, ir dzirdēts arī ar valriekstiem.
100-150 grami labas olīveļļas
mazliet sāls
visu liek blenderī un maļ kādu minūti.
masai nav jābūt galīgi pastā, jābūt zināmam graudainumam
kādu laiku var glabāt ledusskapī sterilizētā burciņā, pārlietu ar olīveļļu.
Atbildēt | Diskusija
from: inese_tk
date: Mar. 29., 2011 - 08:16 pm
#
+ ja sataisa daudz, var glabāt arī saldētavā un kādu laiku pirms lietošanas pārlikt parastajā ledīša nodalījumā lai atlaižas.
vispār, ja ir dārzs, ta attiecīgajā sezonā var sataisīt šitādveidīgu zieķi arī no visādiem citiem zaļumiem, piemēram, timiāna un pētersīļiem. sakrāmēt pilnu saldētavu un visu ziemu ēst gardu muti. + taupības nolūkos, ja nav svarīgs ĪSTS pesto, ta var iztikt arī bez siera vai krietni samazināt tā daudzumu.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: ripp
date: Mar. 29., 2011 - 08:18 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: inese_tk
date: Mar. 29., 2011 - 08:28 pm
#
es šitā lejot pāri eļļu cerēju izvairīties no dārzeņu salātu burku karsēšanas, bet lielākā daļa sarūga, jo apakšā tāpat bij tas gaiss palicies un tā eļļas kārta virspusē komplektā ar aizvākojot radīto bezgaisu neko nelīdzēja.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: ripp
date: Mar. 29., 2011 - 08:34 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: smille
date: Mar. 29., 2011 - 08:27 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: ripp
date: Mar. 29., 2011 - 08:32 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: nova
date: Mar. 30., 2011 - 08:56 am
#
Atbildēt