pajautaa

pesto

« previous entry | next entry »
Mar. 29., 2011 | 07:19 pm
posted by: smille in pajautaa

Kā mājas apstākļos uztaisīt gardu pesto? Ir svaigs baziliks, ir blenderis, bet nav piestas.
Interesē receptes un pieredze ar sastāvdaļām, kas ir brīvi dabonamas LV.

Paldies jau iepriekš : )

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {13}

*

from: [info]inese_tk
date: Mar. 29., 2011 - 08:28 pm
#

gaiss ta gaiss, bet cik man zināms, ka zaļumi kādu laiciņu stāvot olīveļļā sākt rūgt, kas ir galvenais iemesls, kāpēc pesto nedrīkst ilgi glabāt, tā ka teorētiski tai papildus eļļai nevajadzētu īpaši paildzināt uzglabāšanas termiņu. protams, ka rūgšanai ir nepieciešams skābeklis, bet ja viņš tur apakšā ir palicis (un noteikti, ka ir), rūgs tāpatās.

es šitā lejot pāri eļļu cerēju izvairīties no dārzeņu salātu burku karsēšanas, bet lielākā daļa sarūga, jo apakšā tāpat bij tas gaiss palicies un tā eļļas kārta virspusē komplektā ar aizvākojot radīto bezgaisu neko nelīdzēja.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


--

from: [info]ripp
date: Mar. 29., 2011 - 08:34 pm
#

man šķiet, ka burku sterilizācija tāpat ir obligāti nepieciešams pasākums. un kāda ēdamkarote eļļas lai nosegtu dārzeņu masu derīguma termiņam par skādi noteikti nenāks.

Atbildēt | Iepriekšējais