pajautaa

Baklažāni

« previous entry | next entry »
Mar. 12., 2011 | 06:51 pm
posted by: freakart in pajautaa

Labas. Kāds var ieteikt recepti, kā pagatavot ceptus baklažānus (bez olas un miltiem un ne šķēlēs) un citus dārzeņus. nesen LIDO nogaršoju ceptus dārzeņus un bija ļoti gardi, gribas ko līdzīgu uzmeistarot, bet onlainā atrodu jau zināmas štelles, varbūt te ir kāds pavārs ar labu padomu.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {8}

displaced polarbear

from: [info]dzhindzhera
date: Mar. 12., 2011 - 07:03 pm
#

garšīgi ir šitā - kubiciņos sagriež baklažānus (+/-2x2cm) apber ar sāli, lai notek mazliet, tad jānoskalo. uz pannas virsū. kad paliek brūni, klāt var likt visu pēc kārtas -tomātus, papriku, sviesta pupiņas - visu kas garšo. interesanti garšo ja piešauj klāt asas garšvielas un apmēram ēdamkaroti, pusotru cukuru.

Atbildēt


Inde

from: [info]auksts_entelekt
date: Mar. 12., 2011 - 07:21 pm
#

var uztaisiit stilizeeto grillu, tas ir, parastaa pannaa, ieklaat foliju, taa, lai malas riktiigi karas paari, un tad jau briivs fantaazijas lidojums, ko likt iekshaa. Es liku - kaarta ar burkaaniem, tad bietiites, tad shampinjoni, tad kabachi, tad paprika, tad pukjkaaposti..tad..Liekot kaartas, pa vidam, ja esi bez izdomas, vienkaarshi drusku paber vegetu, ja augstaaks izdomas levels, tad variee ar garshvielaam. Kad viss sakrauts (droshi var buut ar kaudziiti) foliju sacelj uz augshu un aiztaisa ciet, tad panu uz parastaa uguns (ne cepeshkraasnii), un uz leenas, vai normaalas liesmas "grillee". Gataviibu paarbauda drusku paverot augshinju un pabakstot. A, nu jaa, veel var vaaku uzlikt pa virsu, lai viss aatraak iet.

Atbildēt


annāputra

from: [info]sivns_sniegaa
date: Mar. 12., 2011 - 08:12 pm
#

baklažānus pārgriež gareniski uz pusēm, ierīvē ar sāli un ļauj ievilkties 15 min. nokasa sāli nost un iesmērē ar ķiplokiem. liek cepeškrāsnī tādas pusītes un cep, kamēr mīkstas, tad uzliek pa virsu sadrupinātu zilo sieru un valriekstus, cep vēl, kamēr siers izkusis.
ļoti elementāri un ļoti garšīgi.

Atbildēt


jaz ui

from: [info]dzjazhui
date: Mar. 12., 2011 - 08:20 pm
#

Es dzīvoju Bulgārijā. Šeit baklažāni ir populāra manta. Ja ir grills baklažānus gatavo uz oglēm - vienkārši uzmet baklažānu uz oblēm, apcem abas puses. baklažāns kļūs plakans - saliek visu maisiņā un kad nedaudz atdziest (tik daudz lai var rokās paņemt) nomizo sadegušo miziņu. Pie reizes var tāpat sacept papriku (princips tas pats) sagriež maslki papriku un baklažānu + olīveļļa + p'ētersīlsi + sakapārs ķiplos. sanāks burvīgi salāti.
Šādi baklažāns pavisma noteikto pazaudē savu sīvumu

Atbildēt | Diskusija


Ervīns

from: [info]freakart
date: Mar. 13., 2011 - 11:55 am
#

sounds great

Atbildēt | Iepriekšējais


+++

from: [info]zefiirs
date: Mar. 12., 2011 - 08:47 pm
#

sagriež baklažānu gabaliņos(es nesālu un nemērcēju, man tāpat nekad neliekas rūgts, bet var to darīt, ja grib), uzmet uz pannas, uzlej nedaudz ūdeni, uzgriež palielu uguni, uzliek vāku, tā karsē, līdz ūdens iesūcies, kas būs diezgan ātri(tas vajadzīgs, jo baklažāni ir kā švammes, un citādi būs pārāk daudz eļļas, bet, ja patīk, var jau uzreiz eļļā), tad pielej eļļu, sagrieztu papriku, cep, kamēr gatavs, tad saber garšvielas kādas patīk, pieliek rīvētu ķiploku, uzber cukuru(vai medu kādu karoti, ar medu garšīgāk), uzspiež citronu/laimu/pielej nedaudz etiķi, sojas mērci uzlej, gatavs.

kas man baklažāniem liekas svarīgākais - ķiploki, kaut kas salds, kaut kas skābs, kaut kas sāļš, pārējo visu par piekombinēt klāt

ja cep kopā dažādus dārzeņus, visgaršīgāk ir cepeškrāsnī, tad saliek pannā sagrieztus dārzeņus+ķiplokus, saber garšvielas, uzlej eļļu, aiztaisa folliju un cep, kad jau gandrīz gatavs, attaisa folliju, vēl pacep

Atbildēt | Diskusija


+++

from: [info]zefiirs
date: Mar. 12., 2011 - 09:04 pm
#

vēl tur tomātu pasta/tomāti labi iet ar baklažāniem

Atbildēt | Iepriekšējais