Mar. 12., 2011 | 08:47 pm
No:: zefiirs
sagriež baklažānu gabaliņos(es nesālu un nemērcēju, man tāpat nekad neliekas rūgts, bet var to darīt, ja grib), uzmet uz pannas, uzlej nedaudz ūdeni, uzgriež palielu uguni, uzliek vāku, tā karsē, līdz ūdens iesūcies, kas būs diezgan ātri(tas vajadzīgs, jo baklažāni ir kā švammes, un citādi būs pārāk daudz eļļas, bet, ja patīk, var jau uzreiz eļļā), tad pielej eļļu, sagrieztu papriku, cep, kamēr gatavs, tad saber garšvielas kādas patīk, pieliek rīvētu ķiploku, uzber cukuru(vai medu kādu karoti, ar medu garšīgāk), uzspiež citronu/laimu/pielej nedaudz etiķi, sojas mērci uzlej, gatavs.
kas man baklažāniem liekas svarīgākais - ķiploki, kaut kas salds, kaut kas skābs, kaut kas sāļš, pārējo visu par piekombinēt klāt
ja cep kopā dažādus dārzeņus, visgaršīgāk ir cepeškrāsnī, tad saliek pannā sagrieztus dārzeņus+ķiplokus, saber garšvielas, uzlej eļļu, aiztaisa folliju un cep, kad jau gandrīz gatavs, attaisa folliju, vēl pacep
kas man baklažāniem liekas svarīgākais - ķiploki, kaut kas salds, kaut kas skābs, kaut kas sāļš, pārējo visu par piekombinēt klāt
ja cep kopā dažādus dārzeņus, visgaršīgāk ir cepeškrāsnī, tad saliek pannā sagrieztus dārzeņus+ķiplokus, saber garšvielas, uzlej eļļu, aiztaisa folliju un cep, kad jau gandrīz gatavs, attaisa folliju, vēl pacep