« previous entry | next entry »
Feb. 2., 2011 | 06:28 pm
posted by: pecuminjsh in pajautaa
Es zinu, ka tāds jautājums jau ir bijis, bet tomēr - kas ir latviešu tradicionāli ēdieni?
Ņemot vērā, ka tāds būs jāgatavo neilgā laika sprīdī ļoti daudznacionālā kompānijā (kur, visticamāk, kotletes un karbonādes jau būs aizņemtas) un ar ierobežotu resursu daudzumu.
Man ienāca prātā tikai biezpiena un ābola plātsmaize, šokolādes desa (nepieciešamāso sastāvdaļas nav pieejamas). Otra latviete grib taisīt rosolu, bet man tas ne pārāk patīk.
Nu, lai vai kā, varbūt kādas idejas.
+ Nesen paskatījos bildes un vienā to tām tika gatavoti ķiploku grauzdiņi kā latviešu ēdiens.
Paldies.
Ņemot vērā, ka tāds būs jāgatavo neilgā laika sprīdī ļoti daudznacionālā kompānijā (kur, visticamāk, kotletes un karbonādes jau būs aizņemtas) un ar ierobežotu resursu daudzumu.
Man ienāca prātā tikai biezpiena un ābola plātsmaize, šokolādes desa (nepieciešamāso sastāvdaļas nav pieejamas). Otra latviete grib taisīt rosolu, bet man tas ne pārāk patīk.
Nu, lai vai kā, varbūt kādas idejas.
+ Nesen paskatījos bildes un vienā to tām tika gatavoti ķiploku grauzdiņi kā latviešu ēdiens.
Paldies.
from: petrovichs
date: Feb. 2., 2011 - 07:42 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: rasbainieks
date: Feb. 2., 2011 - 07:47 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: petrovichs
date: Feb. 2., 2011 - 08:00 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: starsailor
date: Feb. 2., 2011 - 07:50 pm
#
zirņi ar speķi?
Atbildēt | Diskusija
from: orks
date: Feb. 2., 2011 - 07:55 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: starsailor
date: Feb. 2., 2011 - 08:16 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: pecuminjsh
date: Feb. 3., 2011 - 12:05 am
#
Sklandrauši man negaršo, bet varbūt jāpamēģina.
Īstenībā sāku domāt, ka arī biezpienu neesmu šeit manījusi.
Paldies.
Atbildēt | Iepriekšējais
from: komeeta_naak
date: Feb. 2., 2011 - 08:08 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: shelly
date: Feb. 2., 2011 - 07:55 pm
#
Vēl mana paziņa - Latvijas krieviete saviem Sibīrijas radiem taisīja zemnieku brokastis.
Atbildēt | Diskusija
from: orks
date: Feb. 2., 2011 - 07:56 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: petrovichs
date: Feb. 2., 2011 - 08:02 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: shelly
date: Feb. 2., 2011 - 08:08 pm
#
Iedomājos vēl vienu angliski runājošo briesmu - aukato zupu!
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: traffico
date: Feb. 2., 2011 - 08:29 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: dzeina
date: Feb. 2., 2011 - 08:11 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: petrovichs
date: Feb. 2., 2011 - 08:15 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: dzeina
date: Feb. 2., 2011 - 08:17 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: traffico
date: Feb. 2., 2011 - 08:30 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: petrovichs
date: Feb. 2., 2011 - 08:42 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: traffico
date: Feb. 2., 2011 - 09:22 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: tjigra
date: Feb. 3., 2011 - 11:21 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: dzeina
date: Feb. 2., 2011 - 09:05 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: traffico
date: Feb. 2., 2011 - 09:23 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: shelly
date: Feb. 2., 2011 - 08:08 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: traffico
date: Feb. 2., 2011 - 08:46 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: pecuminjsh
date: Feb. 3., 2011 - 12:10 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: tvarj
date: Feb. 2., 2011 - 08:06 pm
#
Atbildēt
from: virginia_rabbit
date: Feb. 2., 2011 - 08:09 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: pecuminjsh
date: Feb. 3., 2011 - 12:11 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: sirdna
date: Feb. 2., 2011 - 08:15 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: petrovichs
date: Feb. 2., 2011 - 08:16 pm
#
Īpaši jau ņemot vērā to, ka daudzkur citur rupjmaizes nepazīst.
Atbildēt | Iepriekšējais
from: jaranga
date: Feb. 2., 2011 - 09:24 pm
#
parasti visi taisa sāļos.. arī gotiņas variizvārīt ;D
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: pecuminjsh
date: Feb. 3., 2011 - 12:12 am
#
Iečekoju recepti, izskatās, ka viss varētu notikt.
Atbildēt | Iepriekšējais
from: pecuminjsh
date: Feb. 3., 2011 - 12:25 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: pecuminjsh
date: Feb. 3., 2011 - 12:09 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: petrovichs
date: Feb. 2., 2011 - 08:20 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: pecuminjsh
date: Feb. 3., 2011 - 12:08 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: traffico
date: Feb. 2., 2011 - 09:26 pm
#
JOBIKI! ... latgaļi tak arī jau kā latvieši (vismaz latvijāņi)!!!
Atbildēt
from: vilibaldis
date: Feb. 2., 2011 - 09:35 pm
#
nu jā, maizes zupa, kā teica viens francis, "garša ta garša, bet ir jau arī kaut kadas estētiskās jujtas, ko pie ēdiena būtu jaievēro" :))
Atbildēt
from: hessin
date: Feb. 2., 2011 - 10:51 pm
#
Rasols un kartupeļu pankūkas nav nekas latvisks. Dienvidnieki varētu būt pārsteigti, ka kartupeļu pankūkas ēd ar brūkleņu zapti, bet zviedri ne. Zviedri vēl kaut ko tur lika klāt tām pankūkām vai nu gaļu vai siļķi, neatceros.
Atbildēt
from: ttp
date: Feb. 2., 2011 - 11:49 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: pecuminjsh
date: Feb. 3., 2011 - 12:04 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: cheezyfreez
date: Feb. 3., 2011 - 02:35 am
#
Atbildēt
from: valium
date: Feb. 3., 2011 - 08:39 am
#
Atbildēt
from: nova
date: Feb. 3., 2011 - 09:45 am
#
Atbildēt