pajautaa

« previous entry | next entry »
Feb. 2., 2011 | 06:28 pm
posted by: pecuminjsh in pajautaa

Es zinu, ka tāds jautājums jau ir bijis, bet tomēr - kas ir latviešu tradicionāli ēdieni?
Ņemot vērā, ka tāds būs jāgatavo neilgā laika sprīdī ļoti daudznacionālā kompānijā (kur, visticamāk, kotletes un karbonādes jau būs aizņemtas) un ar ierobežotu resursu daudzumu.

Man ienāca prātā tikai biezpiena un ābola plātsmaize, šokolādes desa (nepieciešamāso sastāvdaļas nav pieejamas). Otra latviete grib taisīt rosolu, bet man tas ne pārāk patīk.

Nu, lai vai kā, varbūt kādas idejas.

+ Nesen paskatījos bildes un vienā to tām tika gatavoti ķiploku grauzdiņi kā latviešu ēdiens.

Paldies.
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {44}

Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Feb. 2., 2011 - 07:42 pm
#

Kartupeļu pankūkas :)

Atbildēt | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Feb. 2., 2011 - 07:47 pm
#

leišu! :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Feb. 2., 2011 - 08:00 pm
#

Leišu ēdiens ir kuģelis.

Atbildēt | Iepriekšējais


starsailor

from: [info]starsailor
date: Feb. 2., 2011 - 07:50 pm
#

nu rasols jau nu ne pavisam neliekas latvisks!
zirņi ar speķi?

Atbildēt | Diskusija


orks

from: [info]orks
date: Feb. 2., 2011 - 07:55 pm
#

+1, vēl ir manīts, ka sklandraušus piemin šādā sakarībā

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


starsailor

from: [info]starsailor
date: Feb. 2., 2011 - 08:16 pm
#

jā, tie ir riktīgi labi un latviski :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


pec

from: [info]pecuminjsh
date: Feb. 3., 2011 - 12:05 am
#

Zirņu, speķu un cūkas galvu lietas nav pieejamas.
Sklandrauši man negaršo, bet varbūt jāpamēģina.

Īstenībā sāku domāt, ka arī biezpienu neesmu šeit manījusi.

Paldies.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]komeeta_naak
date: Feb. 2., 2011 - 08:08 pm
#

rosols nav latvisks, radies vispār no salat olivje, kas ir franču pavāra izgudrojums krieviem :D

Atbildēt | Iepriekšējais


Shelly

from: [info]shelly
date: Feb. 2., 2011 - 07:55 pm
#

Siļķe ar kartupeļiem un biezpienu - krievi no šitā vispār samaņu zaudē, jo viņi nespēj saprast, kā var ēst biezpienu kopā ar siļķi.
Vēl mana paziņa - Latvijas krieviete saviem Sibīrijas radiem taisīja zemnieku brokastis.

Atbildēt | Diskusija


orks

from: [info]orks
date: Feb. 2., 2011 - 07:56 pm
#

Un biezpiens ar lociņiem- kad sev taisīju, man krievietes acis bolīja, bet pagaršot atteicās :)))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Feb. 2., 2011 - 08:02 pm
#

Hehe, mums ciemos bija viens englanderu puika, kuram tika iedots nogaršot sautētus skābos kāpostus. Jams pieklājīgi visu noēda, bet pēc tam atzinās, ka neko pretīgāku mūžā nav ēdis :))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Shelly

from: [info]shelly
date: Feb. 2., 2011 - 08:08 pm
#

Vot, tas arī ir ēdiens ārzemnieku biedēšanai.
Iedomājos vēl vienu angliski runājošo briesmu - aukato zupu!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


traffico

from: [info]traffico
date: Feb. 2., 2011 - 08:29 pm
#

Vāciešiem tā vien iet sauerkraut... un frankofon zemēs chucrut! Tā kā briti lai iet dirst!

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]dzeina
date: Feb. 2., 2011 - 08:11 pm
#

Tas jau vāciešu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Feb. 2., 2011 - 08:15 pm
#

Lai ir vāciešu, ne jau par to stāsts. Vnk nebiju gaidījis no angļa tik kategoriskus vārdus par mums tik ļoti pierastu ēdienu :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]dzeina
date: Feb. 2., 2011 - 08:17 pm
#

Cik labi Tu pazīsti britu virtuvi? :D Pēc vairākiem ceļojumiem pa Albionas dažādām nomalēm, ir skaidrs, ka, ja pasaulē nebūtu citas tautas, viņi pārtiktu tikai no zivīm, mīklas un kartupeļiem (un lielākā daļa to arī dara :D)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


traffico

from: [info]traffico
date: Feb. 2., 2011 - 08:30 pm
#

Britiem NAV virtuves...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Feb. 2., 2011 - 08:42 pm
#

Bet auzu tume? :))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


traffico

from: [info]traffico
date: Feb. 2., 2011 - 09:22 pm
#

Ak! KĀ es tik vieglprātīgi piemirsu vienu no britu kulinārijas basic'iem! :(

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tjigra

from: [info]tjigra
date: Feb. 3., 2011 - 11:21 am
#

Vai miglainās Albionas aborigēniem nav iecienīti visādi ēdieni ar dzīvnieku iekšām (subprodukti)?

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]dzeina
date: Feb. 2., 2011 - 09:05 pm
#

good point :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


traffico

from: [info]traffico
date: Feb. 2., 2011 - 09:23 pm
#

Jamie Oliver neaiztikt! :))

Atbildēt | Iepriekšējais


Shelly

from: [info]shelly
date: Feb. 2., 2011 - 08:08 pm
#

Jā, krieviem biezpiens ir saldais, tāpēc no jebkuras sāļas kombinācijas viņi ir šausmās :/

Atbildēt | Iepriekšējais


traffico

from: [info]traffico
date: Feb. 2., 2011 - 08:46 pm
#

Nu tad jau viņi sajuktu, ja pasniegtu kartupeļus ar tādu krējum/biezpiena/siļķu masu.... :) Un loki da dilles pa virsu!

Atbildēt | Iepriekšējais


pec

from: [info]pecuminjsh
date: Feb. 3., 2011 - 12:10 am
#

Kas ir zemnieku brokastis?

Atbildēt | Iepriekšējais


only after dark

from: [info]tvarj
date: Feb. 2., 2011 - 08:06 pm
#

izvāri kādu zupu!

Atbildēt


virginia_records

from: [info]virginia_rabbit
date: Feb. 2., 2011 - 08:09 pm
#

uztaisi vēja kūkas un samuldi, ka tās ir mūsējās!

Atbildēt | Diskusija


pec

from: [info]pecuminjsh
date: Feb. 3., 2011 - 12:11 am
#

:D

Atbildēt | Iepriekšējais


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Feb. 2., 2011 - 08:15 pm
#

Maizes zupa ar putukrējumu!

Atbildēt | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Feb. 2., 2011 - 08:16 pm
#

O! Tas varētu būt īstais! :)
Īpaši jau ņemot vērā to, ka daudzkur citur rupjmaizes nepazīst.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]jaranga
date: Feb. 2., 2011 - 09:24 pm
#

+

parasti visi taisa sāļos.. arī gotiņas variizvārīt ;D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


pec

from: [info]pecuminjsh
date: Feb. 3., 2011 - 12:12 am
#

Gotiņas? Tā varētu būt ideja!
Iečekoju recepti, izskatās, ka viss varētu notikt.

Atbildēt | Iepriekšējais


pec

from: [info]pecuminjsh
date: Feb. 3., 2011 - 12:25 am
#

Ā, jā, ja notiek piena un cukura vārīšana, ir kas jādara citādi nekā tad, ja to dara ar iebiezināto pienu (arī tāds šeit nav)? Vai arī nezināsi?

Atbildēt | Iepriekšējais


pec

from: [info]pecuminjsh
date: Feb. 3., 2011 - 12:09 am
#

Man nav rupjmaize. :( Bet citas zupas arī būtu latviski, tiešām?

Atbildēt | Iepriekšējais


pec

from: [info]pecuminjsh
date: Feb. 3., 2011 - 12:08 am
#

Paldies, noderīgi!

Atbildēt | Iepriekšējais


traffico

from: [info]traffico
date: Feb. 2., 2011 - 09:26 pm
#

IR! IR! Atceros!
JOBIKI! ... latgaļi tak arī jau kā latvieši (vismaz latvijāņi)!!!

Atbildēt


vilibaldis

from: [info]vilibaldis
date: Feb. 2., 2011 - 09:35 pm
#

krāsnī cepti āboli ar brūkleņu zapti un p[utkrējuma mici
nu jā, maizes zupa, kā teica viens francis, "garša ta garša, bet ir jau arī kaut kadas estētiskās jujtas, ko pie ēdiena būtu jaievēro" :))

Atbildēt


from: [info]hessin
date: Feb. 2., 2011 - 10:51 pm
#

es teiktu, ka pelēkie zirņi ar speķi, ja vispār ārzemēs esot izdodas tos zirņus dabūt rokās.

Rasols un kartupeļu pankūkas nav nekas latvisks. Dienvidnieki varētu būt pārsteigti, ka kartupeļu pankūkas ēd ar brūkleņu zapti, bet zviedri ne. Zviedri vēl kaut ko tur lika klāt tām pankūkām vai nu gaļu vai siļķi, neatceros.

Atbildēt


ю

from: [info]ttp
date: Feb. 2., 2011 - 11:49 pm
#

tieši tādam nolūkam taisījām pelēkos zirņus ar speķi - ar 3kg zirņiem var pabarot savus 15 cilvēkus, tik pelēkos zirņus no lv pašam jāved. gaļiņu klāt pēc ieksatiem

Atbildēt | Diskusija


pec

from: [info]pecuminjsh
date: Feb. 3., 2011 - 12:04 am
#

Neiespējami kaut ko atvest, jo Latvija ir pārāk tālu.

Atbildēt | Iepriekšējais


cheezyfreez

from: [info]cheezyfreez
date: Feb. 3., 2011 - 02:35 am
#

asinsdesa ar putraimiem varētu būt viens, otrs - skābputra.

Atbildēt


from: [info]valium
date: Feb. 3., 2011 - 08:39 am
#

Tikko pa tv rādīja, ka Liepājā savācās kopā pavāru pavāri un uztaisīja tradicionālu latviešu ēdienu, kaut kas ar mencām saistīts, pagūglē :)

Atbildēt


nova

from: [info]nova
date: Feb. 3., 2011 - 09:45 am
#

putraimu asinsdesa (Matīsa tirgū "Kunturi" ir dievīgas), rupjmaizes kārtojums, buberts

Atbildēt