pajautaa

« previous entry | next entry »
Feb. 2., 2011 | 06:28 pm
posted by: pecuminjsh in pajautaa

Es zinu, ka tāds jautājums jau ir bijis, bet tomēr - kas ir latviešu tradicionāli ēdieni?
Ņemot vērā, ka tāds būs jāgatavo neilgā laika sprīdī ļoti daudznacionālā kompānijā (kur, visticamāk, kotletes un karbonādes jau būs aizņemtas) un ar ierobežotu resursu daudzumu.

Man ienāca prātā tikai biezpiena un ābola plātsmaize, šokolādes desa (nepieciešamāso sastāvdaļas nav pieejamas). Otra latviete grib taisīt rosolu, bet man tas ne pārāk patīk.

Nu, lai vai kā, varbūt kādas idejas.

+ Nesen paskatījos bildes un vienā to tām tika gatavoti ķiploku grauzdiņi kā latviešu ēdiens.

Paldies.
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {44}

starsailor

from: [info]starsailor
date: Feb. 2., 2011 - 07:50 pm
#

nu rasols jau nu ne pavisam neliekas latvisks!
zirņi ar speķi?

Atbildēt | Diskusija


orks

from: [info]orks
date: Feb. 2., 2011 - 07:55 pm
#

+1, vēl ir manīts, ka sklandraušus piemin šādā sakarībā

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


starsailor

from: [info]starsailor
date: Feb. 2., 2011 - 08:16 pm
#

jā, tie ir riktīgi labi un latviski :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


pec

from: [info]pecuminjsh
date: Feb. 3., 2011 - 12:05 am
#

Zirņu, speķu un cūkas galvu lietas nav pieejamas.
Sklandrauši man negaršo, bet varbūt jāpamēģina.

Īstenībā sāku domāt, ka arī biezpienu neesmu šeit manījusi.

Paldies.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]komeeta_naak
date: Feb. 2., 2011 - 08:08 pm
#

rosols nav latvisks, radies vispār no salat olivje, kas ir franču pavāra izgudrojums krieviem :D

Atbildēt | Iepriekšējais