pajautaa

Tomāti

« previous entry | next entry »
Aug. 11., 2010 | 05:08 pm
mood: Tomāts
music: Tomāts
posted by: muzungu in pajautaa

Ir ienākušies kādi n kg ar tomātiem. Idejas, ko varētu foršu pagatavot? Kkādu vīriešu zapti vai tā - ātri, garšīgi, nesarežģīti.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {26}

kristīne

from: [info]faded
date: Aug. 11., 2010 - 05:18 pm
#

http://www.receptes.lv/receptes/meklet:tomati/
hahahh

Atbildēt | Diskusija


muzungu

from: [info]muzungu
date: Aug. 11., 2010 - 05:21 pm
#

Lai piedod man receptes.lv, 90% tur ir sūds.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Aug. 11., 2010 - 05:40 pm
#

oj, ir gan sūds.

Atbildēt | Iepriekšējais


kristīne

from: [info]faded
date: Aug. 11., 2010 - 05:52 pm
#

lai piedod man muzungu, es nepārbaudīju

Atbildēt | Iepriekšējais


Dūda

from: [info]zhagata
date: Aug. 11., 2010 - 05:22 pm
#

Tomāti ar sieru un majonēzi tipa salāti.

Atbildēt | Diskusija


muzungu

from: [info]muzungu
date: Aug. 11., 2010 - 09:37 pm
#

Man sanaaktu divi spainji ar taadiem salaatinjiem :D

Atbildēt | Iepriekšējais


chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Aug. 11., 2010 - 05:40 pm
#

tomātus želejā.

Atbildēt | Diskusija


muzungu

from: [info]muzungu
date: Aug. 11., 2010 - 09:38 pm
#

Taa jau baigi darbietilpiigi, lai gan jaa viens no maniem favoriit tomaat eedieniem.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]perfekta
date: Aug. 11., 2010 - 05:49 pm
#

varbūt tomātu biezzupu? tā jau gaumes lieta, protams.
vēl man garšo salāti - tomāti lielos gabalos + krabju nūjiņas + siers sarīvēts + samaisīts majonēzē.

Atbildēt


masha_nje_vasha

from: [info]masha_nje_vasha
date: Aug. 11., 2010 - 06:23 pm
#

nezinu vai visforšākais bet veselīgākais, kas man nāk prātā, ir tomātu biezzupa. blenderē tomātus ar piemēram pupām, zirņiem (tas biezumam), baziliku, dažādiem zaļumiem un visu ko citu gribas. Ēd aukstu vai uzssildi :)

Atbildēt | Diskusija


muzungu

from: [info]muzungu
date: Aug. 11., 2010 - 09:41 pm
#

Ir labs :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]sursurs
date: Aug. 11., 2010 - 06:51 pm
#

ja lauku - tb vietējie - pārdod dažus kg man :P Apēdīšu tāpat bez receptes :D

Atbildēt


echoes

from: [info]echoes
date: Aug. 11., 2010 - 06:53 pm
#

te ir ļoti daudz: 100 Ways to Use a Tomato

Atbildēt | Diskusija


muzungu

from: [info]muzungu
date: Aug. 11., 2010 - 09:41 pm
#

tencinu:)

Atbildēt | Iepriekšējais


pec

from: [info]pecuminjsh
date: Aug. 11., 2010 - 07:05 pm
#

Mamma kādreiz taisīja adžiku (ne piparu, mēs to vienkārši tā saucām) - samalti tomāti + daudz, daudz čiploku + sāls + pipari. Burciņās un ledusskapī kā mērcīte pie jebkā.

Atbildēt | Diskusija


muzungu

from: [info]muzungu
date: Aug. 11., 2010 - 09:39 pm
#

jaa, gribu, bet nekad neesmu taisiijusi. Kaa izpauzhas termiskaa apstraade?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


pec

from: [info]pecuminjsh
date: Aug. 12., 2010 - 05:15 am
#

Mama teica, ka ķiploki un sāls visu iekonservē, tāpēc nekāda vārīšana 'nd stuff nav nepieciešama, burkās iekšā un tā.

Atbildēt | Iepriekšējais


es pats personīgs

from: [info]maigs
date: Aug. 11., 2010 - 07:10 pm
#

tomaati + svaigs bazilis + mozarella + balsamico


mm garshiigi

Atbildēt | Diskusija


muzungu

from: [info]muzungu
date: Aug. 11., 2010 - 09:39 pm
#

ir dieviigi, piekriitu :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]komeeta_naak
date: Aug. 11., 2010 - 07:38 pm
#

tomātu pusītes ar siera salātiem (siers, ķiploki, majonēze) pa virsu. OM NOM NOM NOM

Atbildēt | Diskusija


muzungu

from: [info]muzungu
date: Aug. 11., 2010 - 09:40 pm
#

liekas, ka paaris dienas buus tikai tomaati eedienkartee :)) Paldies par ideju :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Mamuts

from: [info]mamuts
date: Aug. 11., 2010 - 09:15 pm
#

Aizmirsu, kā to spāņu auksto zupu sauca... gaspaža, vai... GASPAČO!

Atbildēt | Diskusija


muzungu

from: [info]muzungu
date: Aug. 11., 2010 - 09:40 pm
#

baigi asaa shitaa ir.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Mamuts

from: [info]mamuts
date: Aug. 11., 2010 - 11:39 pm
#

Tak pate regulē visu pēc savas garšas, pavārgrāmata tak nav kristiešu bībele. :DDD

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]gazania_rigens
date: Aug. 11., 2010 - 10:55 pm
#

Es nesen izmēģināju tomātu mērci taisīt - sanāca dievīga, bet tomātiem jābūt ļoooti gataviem.
Pannā apgrauzdē ķiploku, tad uzmet virsū gabaliņos sagrieztus tomātus, tad sautē, pieliek sāli, piparus un cukuru (pēc vēlmēm-maigākai-vairāk cukuru un sāļakai -sāli :) ). Tad vāra kamēr paliek tāds biezāks un pašās beigās piešauj baziliku+selerijas+pētersīļus. Es sapildīju parastās plastmasas kastītēs un ieliku ledusskapī - stāv jau otro nedēļu un nebojājas. Garša lieliska. Izmantot var viskautkur :)
Par garšvielām - tur jau var improvizēt - citi liek rozmarīnu, bet man negaršoja. Man šī kombinācija garšo vislabāk :)

Atbildēt


the casual unintellinget

from: [info]casiopea
date: Aug. 16., 2010 - 12:16 pm
#

http://klab.lv/users/food_blog/1900.html#cutid1

atri erti un garshiigi

Atbildēt