pajautaa

krējums, padaudz

« previous entry | next entry »
Sep. 24., 2009 | 05:38 pm
posted by: starsailor in pajautaa

šodien kulinārisks noskaņojums, BET... Ko darīt ar krējumu, kas teju sabojāsies, bet laukā mest negribas??? Lauku, skābs.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {19}

Italian crush

from: [info]yulungu
date: Sep. 24., 2009 - 05:41 pm
#

mērcītei pieliec klātu ;)

Atbildēt | Diskusija


starsailor

from: [info]starsailor
date: Sep. 24., 2009 - 05:43 pm
#

pieliku, bet vēl ir daudz. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


ai.nes

from: [info]iness
date: Sep. 24., 2009 - 05:56 pm
#


uztaisi zviedru kūku.

1 olas dzeltenums[3]
150 gr margarīns [1]
100g cukurs [2]
1,5-2 gl. milti[4]
[tā ir smilšu mīkla]

150 g cukurs
0,8 l skābs krējums
1 olas dzeltenums
2 ēd.karotes kartupeļu ciete
[tā ir krējuma masa]

Pāri palikušos baltumus kārtīgi saputo un iecilā krējuma masā.

pa vidu var likt, kas vien ir sezonā.
ābolus, mellenes, rabarberus, utt.

cep apmēram 1 stundu, sākumā 200 C, tad 180, tad 150

Atbildēt | Diskusija


starsailor

from: [info]starsailor
date: Sep. 24., 2009 - 06:13 pm
#

kādreiz paprovēšu, jo izskatās sarežģīti. Tie grādi tiešām jāregulē? Man padomju cepene, kur viss ir defoultā iestādīts :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]digna
date: Sep. 24., 2009 - 07:30 pm
#

Kā reiz nav gan. Es arī tagad gribu šitādu kūku, tikai man nav tik daudz krējuma. ;((

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]digna
date: Sep. 24., 2009 - 07:32 pm
#

Kas ir tie cipari kvadrātiekavās?

Atbildēt | Iepriekšējais


Nepabeigtā dienasgrāmata

from: [info]dienasgramata
date: Sep. 24., 2009 - 05:57 pm
#

rīts gudrāks par vakaru

Atbildēt | Diskusija


starsailor

from: [info]starsailor
date: Sep. 24., 2009 - 06:12 pm
#

tu domā, ka rīt negribēsies neko vairs gatavot???

Atbildēt | Iepriekšējais


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Sep. 24., 2009 - 05:59 pm
#

http://receptes.lv/
ieraksti mekleetaajaa, ka gribi gatavot no kreejuma - izmet veselu kaudzi recepshu ;)

Atbildēt | Diskusija


starsailor

from: [info]starsailor
date: Sep. 24., 2009 - 06:12 pm
#

jā , zinu, slinkums.... gribas , lai ieliek ar karoti mutē. :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Sep. 24., 2009 - 07:14 pm
#

nu tad ljeksee karoteem no burkas laukaa, jo kaut ko shmoreet gan jau ar buus slinkums :P

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


starsailor

from: [info]starsailor
date: Sep. 24., 2009 - 08:19 pm
#

nē,nemaz ne, izcepu superīgu ābolkūku :D

Atbildēt | Iepriekšējais


smille

var cept rabarbermaizi/abolmaizi

from: [info]smille
date: Sep. 24., 2009 - 06:55 pm
#

rabarberi (vai skābāki āboli),
4olas,
glāze cukura,
2 glāzes krējums
1 tējkarote soda
2 glāzes milti

No olām, cukura, miltiem, sodas un vienas glāzes krējuma sajauc mīklu. Milti varbūt drusku vairāk, ja liekas,ka par šķidru mīkla,bet vispār viņai jābūt lejamai. Tātad izlej mīklu uz plāts un tad krāmē rabarberus virsū un cep. Kad izcep tūlīt karstai uzsmērē pa virsu atlikušo glāzi krējuma, kas sajaukts ar cukuru (es parasti vēl drusku paturu krāsnī). Ja nav skābu ābolu, tad pieļauju var cept arī no saldākiem, bet tad jāsamazina cukura daudzums mīklā.

Atbildēt | Diskusija


starsailor

Re: var cept rabarbermaizi/abolmaizi

from: [info]starsailor
date: Sep. 24., 2009 - 08:20 pm
#

95% , ka izcepu šito kūku nupat :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]latvaanis
date: Sep. 24., 2009 - 07:15 pm
#

Pel. Me. Ņi.

Atbildēt | Diskusija


starsailor

from: [info]starsailor
date: Sep. 24., 2009 - 08:20 pm
#

vakar ēdu jau

Atbildēt | Iepriekšējais


ely

from: [info]ely
date: Sep. 24., 2009 - 07:51 pm
#

Kad no laukiem agrāk tika savestas krējuma burkas, cepām žagariņus - http://virtuve.calis.lv/receptes/foto-receptes/saldie-edieni/zagarini/

Atbildēt | Diskusija


starsailor

from: [info]starsailor
date: Sep. 24., 2009 - 08:21 pm
#

arī doma laba, bet jau pasteidzos ābolkūku izcept. žagariņi atgādina bērnību, savādi, ka tagad vairs tas nav topā, bet ir visa veikalu produkcija ar neskaitāmajām E vielām. Lai, ka atgādināji, kāddien cepšu, kad atkal krējams ienāksies.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]santech
date: Sep. 24., 2009 - 08:50 pm
#

ar cukuru samaisīt un uz pankūkām ir ok

Atbildēt