krējums, padaudz
« previous entry | next entry »
Sep. 24., 2009 | 05:38 pm
posted by: starsailor in pajautaa
šodien kulinārisks noskaņojums, BET... Ko darīt ar krējumu, kas teju sabojāsies, bet laukā mest negribas??? Lauku, skābs.
from: yulungu
date: Sep. 24., 2009 - 05:41 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: starsailor
date: Sep. 24., 2009 - 05:43 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: iness
date: Sep. 24., 2009 - 05:56 pm
#
uztaisi zviedru kūku.
1 olas dzeltenums[3]
150 gr margarīns [1]
100g cukurs [2]
1,5-2 gl. milti[4]
[tā ir smilšu mīkla]
150 g cukurs
0,8 l skābs krējums
1 olas dzeltenums
2 ēd.karotes kartupeļu ciete
[tā ir krējuma masa]
Pāri palikušos baltumus kārtīgi saputo un iecilā krējuma masā.
pa vidu var likt, kas vien ir sezonā.
ābolus, mellenes, rabarberus, utt.
cep apmēram 1 stundu, sākumā 200 C, tad 180, tad 150
Atbildēt | Diskusija
from: starsailor
date: Sep. 24., 2009 - 06:13 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: digna
date: Sep. 24., 2009 - 07:30 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: digna
date: Sep. 24., 2009 - 07:32 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: dienasgramata
date: Sep. 24., 2009 - 05:57 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: starsailor
date: Sep. 24., 2009 - 06:12 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: le_minga
date: Sep. 24., 2009 - 05:59 pm
#
ieraksti mekleetaajaa, ka gribi gatavot no kreejuma - izmet veselu kaudzi recepshu ;)
Atbildēt | Diskusija
from: starsailor
date: Sep. 24., 2009 - 06:12 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: le_minga
date: Sep. 24., 2009 - 07:14 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: starsailor
date: Sep. 24., 2009 - 08:19 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
var cept rabarbermaizi/abolmaizi
from: smille
date: Sep. 24., 2009 - 06:55 pm
#
4olas,
glāze cukura,
2 glāzes krējums
1 tējkarote soda
2 glāzes milti
No olām, cukura, miltiem, sodas un vienas glāzes krējuma sajauc mīklu. Milti varbūt drusku vairāk, ja liekas,ka par šķidru mīkla,bet vispār viņai jābūt lejamai. Tātad izlej mīklu uz plāts un tad krāmē rabarberus virsū un cep. Kad izcep tūlīt karstai uzsmērē pa virsu atlikušo glāzi krējuma, kas sajaukts ar cukuru (es parasti vēl drusku paturu krāsnī). Ja nav skābu ābolu, tad pieļauju var cept arī no saldākiem, bet tad jāsamazina cukura daudzums mīklā.
Atbildēt | Diskusija
Re: var cept rabarbermaizi/abolmaizi
from: starsailor
date: Sep. 24., 2009 - 08:20 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: latvaanis
date: Sep. 24., 2009 - 07:15 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: starsailor
date: Sep. 24., 2009 - 08:20 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: ely
date: Sep. 24., 2009 - 07:51 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: starsailor
date: Sep. 24., 2009 - 08:21 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: santech
date: Sep. 24., 2009 - 08:50 pm
#
Atbildēt