var cept rabarbermaizi/abolmaizi
Sep. 24., 2009 | 06:55 pm
No:: smille
rabarberi (vai skābāki āboli),
4olas,
glāze cukura,
2 glāzes krējums
1 tējkarote soda
2 glāzes milti
No olām, cukura, miltiem, sodas un vienas glāzes krējuma sajauc mīklu. Milti varbūt drusku vairāk, ja liekas,ka par šķidru mīkla,bet vispār viņai jābūt lejamai. Tātad izlej mīklu uz plāts un tad krāmē rabarberus virsū un cep. Kad izcep tūlīt karstai uzsmērē pa virsu atlikušo glāzi krējuma, kas sajaukts ar cukuru (es parasti vēl drusku paturu krāsnī). Ja nav skābu ābolu, tad pieļauju var cept arī no saldākiem, bet tad jāsamazina cukura daudzums mīklā.
4olas,
glāze cukura,
2 glāzes krējums
1 tējkarote soda
2 glāzes milti
No olām, cukura, miltiem, sodas un vienas glāzes krējuma sajauc mīklu. Milti varbūt drusku vairāk, ja liekas,ka par šķidru mīkla,bet vispār viņai jābūt lejamai. Tātad izlej mīklu uz plāts un tad krāmē rabarberus virsū un cep. Kad izcep tūlīt karstai uzsmērē pa virsu atlikušo glāzi krējuma, kas sajaukts ar cukuru (es parasti vēl drusku paturu krāsnī). Ja nav skābu ābolu, tad pieļauju var cept arī no saldākiem, bet tad jāsamazina cukura daudzums mīklā.