krējums, padaudz
« previous entry | next entry »
Sep. 24., 2009 | 05:38 pm
posted by: starsailor in pajautaa
šodien kulinārisks noskaņojums, BET... Ko darīt ar krējumu, kas teju sabojāsies, bet laukā mest negribas??? Lauku, skābs.
var cept rabarbermaizi/abolmaizi
from:
smille
date: Sep. 24., 2009 - 06:55 pm
#
4olas,
glāze cukura,
2 glāzes krējums
1 tējkarote soda
2 glāzes milti
No olām, cukura, miltiem, sodas un vienas glāzes krējuma sajauc mīklu. Milti varbūt drusku vairāk, ja liekas,ka par šķidru mīkla,bet vispār viņai jābūt lejamai. Tātad izlej mīklu uz plāts un tad krāmē rabarberus virsū un cep. Kad izcep tūlīt karstai uzsmērē pa virsu atlikušo glāzi krējuma, kas sajaukts ar cukuru (es parasti vēl drusku paturu krāsnī). Ja nav skābu ābolu, tad pieļauju var cept arī no saldākiem, bet tad jāsamazina cukura daudzums mīklā.
Atbildēt | Diskusija
Re: var cept rabarbermaizi/abolmaizi
from:
starsailor
date: Sep. 24., 2009 - 08:20 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais