pajautaa

kūkas

« previous entry | next entry »
Jul. 14., 2009 | 08:52 pm
posted by: flog in pajautaa

Pēc stundas malšanās cauri receptēm.lv un visādiem cāļiem tomēr izlēmu pajautāt arī šeit- kādas ne pārāk sarežģitas kūkas tu mēdz gatavot, kad gaidāmi viesi? nepieciešamas kūkas..uz 20 cilvēkiem. bija doma par 3 gab.
pagaidām kreņķis tur, ka nespēju šeit atrast marmelādi un zefīru- līdz ar to manas idejas pakūpējušas gaisā. arī par biezpienu nav zināms-ir pieejams vai nav. bet varbūt vari ieteikt kaut ko garšīgu ko pats gatavo, kas neaizņem pārāk daudz laika un nav gluži parastais "nopirku veikalā biskvītu, pa vidu iesmērēju vecmāmiņas ievārījumu un noriju aci nepamirkšķinot"

būšu dikti pateicīga par dažādām variācijām. (pagaidāmesmu apstājusies pie kūkām kuras nevajag cept- tīri cepumu masa mērcēta pienā, kādu krēmu pa vidu un leduskapī uz nakti) varbūt kāds arī var izstāstīt kā paša rokām pagatavot želantīnu?

pateicīga uz mūžu! (:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {16}

oblica

from: [info]oblica
date: Jul. 14., 2009 - 10:01 pm
#

Želatīnu paša rokām? Vai ta to netaisa no kauliem?
Bet es gan darītu taisni tā, kā aprakstīji, tikai biskvītu pati izceptu, pa vidu svaigas zemenes, saspiestas ar dakšu un samaisītas ar cukukru + putukrējums (ne pārāk daudz). Nez, man garšo.

Atbildēt | Diskusija


flog

from: [info]flog
date: Jul. 14., 2009 - 10:05 pm
#

es jau arī domāju ka želantīns taču satur dzīvnieku kaulus/ādu un sazin ko tur vēl, bet spāņu meitene sāka stāstīt kko par olu baltumiem un fig viņ zin ko. bet labi. atmetam šobrīd želantīnu.

svaigas zemenes ar cukuru- labi, vienu ņemsim un mēģināsim. + biskvītu tiešām laikam pašam vien būs jāizcepj. lai vismaz kaut kas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Jul. 14., 2009 - 10:16 pm
#

Nu, ja cep biskvītu, tad var ņemt vienu biskvīta kārtu, ielikt formā, pa virsu likt masu no biezpiena (saberzta vai caur gaļasmašīnu, vai sablenderēta) + cukurs + želatīns (uzbriedina, izkausē, iemaisa masā) + augļi gabaliņos. Tad to visu lecskapī, lai sacietē, tad attaisa to formu (vai izņem ārā tāpat) - laba biezpiena torte sanāk, var pārliet ar šokolādi, bet ne karstu vai pārkaisīt ar kokosa skaidiņām. Masu var taisīt arī no želatīna + zemeņu jogurts + svaigas zemenes + putukrējums (arī pēc tam visu ledcskapī) - sanāk jogurta kūka. Var arī masas vietā augļu želeju ar augļiem.

Atbildēt | Iepriekšējais


only after dark

from: [info]tvarj
date: Jul. 14., 2009 - 10:09 pm
#

ja cep biskviitu tad visvienkaarshaakaa recepte ir - cik olu tik karoshu cukura un tik karoshu miltu. striikjeetas (ne ar kaudzi). dzeltenumus un baltumus puto atsevishkji, miltus un cukuru pie dzeltenumiem, nu un tad, protams, veel shkjipsninja saals un vaniliins/vaniljas cukurs. un iekshaa tad jau kjepseet var to, kas ienaak praataa. pieliksi miiklai kakao, buss shokolaades. un lai nav jaacep daudzas kaartas izcep vienu lielu un uztaisi "rollbiskviitu
lai izdodas ;)"

Atbildēt | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Jul. 14., 2009 - 10:11 pm
#

Un, kad puto, vajag ūdens peldē pasildīt, tad ātrāk putojas. Vispār olas kādu stundu pirms putošanas jāizņem no lecskapja.

Eu, tvarj, mēs ir riktīgas cepējas. :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


only after dark

from: [info]tvarj
date: Jul. 14., 2009 - 10:13 pm
#

mhm, man no beerniibas vienmeer visaadas kuukas, bulcinjas un cepumi tieshi ir padevushies. :)
shodien gan mana zemenju kuuka izgaazaas :D

Atbildēt | Iepriekšējais


only after dark

from: [info]tvarj
date: Jul. 14., 2009 - 10:11 pm
#

aa veel ljoti vienkaarsha recepte, kas aizstaaj vaariito kreemu. jaanjem kondenseetais piens un jaasamaisa ar kauseetu sviestu. vinjsh sastingst un ir baigi labais. es to liku napoleonaa iekshaa.

Atbildēt | Diskusija


flog

from: [info]flog
date: Jul. 14., 2009 - 10:13 pm
#

par kondensēto pienu arī biju domājusi, bet arī par šo produkta pieejamību līdz rītvakaram neesmu droša.

bet ja nu tomēr kādās proporcijās pamēram sviests jāliek klāt uz to vienu bundžiņu?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


only after dark

from: [info]tvarj
date: Jul. 14., 2009 - 10:17 pm
#

man liekas, ka bija puspacinja. vispaar biskviits taa ir viena nervoza shtelle. mosh labaak taisi smilshu miiklu un sataisi kaut ko liidziigu tam, ko amerikaanji sauc par pie. iekshaa jau tad arii var samest ko sirds kaaro.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Jul. 14., 2009 - 10:40 pm
#

ā jā, pareizi ir arī pīrāg variants. redzkur ir mans ābolu pīrāgs, kurā ābolu vietā, protams, var bāzt iekšā visu uz pasaules
http://klab.lv/community/gardumi/73530.html
lai gan es pati pēdējā laikā slinkoju un to mīklu nevīžoju taisīt. nopērku saldētas kārtainās mīklas plāksnītes un salipinu to visu no tām. tik ja pīrāgs domāts ciemiņiem, tad tur baigi filigrāni tās virsējās plāksnītes jāsaķepina kopā. un 20 cilvēkiem tev ar 3 nepietiks gan. un būs baigā cepšana tomēr un ņemšanās. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


*

from: [info]inese_tk
date: Jul. 14., 2009 - 10:16 pm
#

nu uztais ātro slapjo un nenormāli garšīgo vafeļtorti -
nopērc veikalā vafeļu loksnes, kondensēto pienu ar cukuru un paņem vai nu vecmāmiņas ievārījumu (vēlams ķiršu) vai vienkārši sablenderē svaigas ogas - zemenes, avenes utt.
vēl paņem kakao. īsto kakao, kas ir rūgts, nevis tos ķīmiskos, saldos pulverus.
un tad, kad Tev tas viss ir tad -
liec kārtas
vafele
kondensētais piens
pārkais ar kakao
vafele
ievārījums vai ogas
vafele
kondensētais piens
kakao
utt.
kārtas liec tik daudz, lai kūku varētu baigi nemocoties iebāzt mutē un nokost. 20 cilvēkiem Tev kādas trīs vajadzēs, bet tas jāskatās pēc tā, kāda izmēra vafeļu loksnes Tu nopirksi. uz vienu kūku rēķini vienu burku kondensētā piena ar cukuru. kad viss sasmērēts, atstāj uz vairākām stundām vai uz nakti sakosties. ledusskapī var arī nelikt, ja negrib to kūku aukstu.
kūkas pluss ir arī tāds, ka viņa ir tik salda un jauka, ka vairāk par vienu lielu vai diviem maziem gabaliņiem neviens nenoēdīs. bet garšīga jau nu ļoti, ļoti, ļoti un tikpat ļoti mazs darbs jāiegulda.

Atbildēt | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Jul. 14., 2009 - 10:17 pm
#

O, jā - šis ir garšīgi un vienkārši.

Atbildēt | Iepriekšējais


flog

from: [info]flog
date: Jul. 14., 2009 - 10:17 pm
#

ō! mēģināsim

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Jul. 14., 2009 - 10:36 pm
#

aizmirsu vēl piebilst, ka kūkas virsu var ļoti smuki izdekorēt - plāna kārtiņa kondensētā piena, pie kura pielīmē, piemēram, zemenes. to visu pārkaisa ar kakao bišķiņ un vafeles drupačiņām un var vēl no kondensētā piena līnijas vai musturus uztecināt - pavisam vienkārši, lejot ar karotīti. bet to jau pati gan jau būtu iedomājusies.
vēl - iesaku pievērst īpašu uzmanību stūriem - tiem ātri darbojoties parasti tiek vismazāk slapjuma, tāpēc var gadīties, ka tie paliek sausi un ne visai garšīgi, tāpēc jāsmērē kārtīgi visi tie slapjumi iekšā. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jul. 14., 2009 - 10:55 pm
#

Siera kūku vari uztaisīt - ja esi ārzemēs (tā izklausās, spriežot pēc tā, ka biezpiena var nebūt :)), Filadelfijas sieram noteikti tur vajadzētu būt http://www.gatavo.lv/index.php?menu=1&l=receptes2&no=0&lidz=30&s=7&id=539
Tad vēl varu iemest kādu recepti no manas specialitātes - pīrāgiem :)
http://klab.lv/users/antuanete/470972.html#cutid1
Vēl šitāds http://www.sap.lv/index.php?t=40481
Ar dajebkādām saldētajām ogām http://klab.lv/users/antuanete/405545.html#cutid1

Atbildēt


asns

from: [info]ho_tai
date: Jul. 16., 2009 - 10:30 am
#

Ja nav par velu, tad visvienkarshak ir laikam izmercet silta piena selgas, uz tam pa virsu putukrejums, kas sajaukts ar biezpienu un cukuru. Var mazliet želantina( aplej ar aukstu udeni, uzbireidina un pasilda, lidz iskust graidinji). UZ kadam 4 h leduskapi. Nekas nav jacep. :)

Atbildēt