kūkas
« previous entry | next entry »
Jul. 14., 2009 | 08:52 pm
posted by: flog in pajautaa
Pēc stundas malšanās cauri receptēm.lv un visādiem cāļiem tomēr izlēmu pajautāt arī šeit- kādas ne pārāk sarežģitas kūkas tu mēdz gatavot, kad gaidāmi viesi? nepieciešamas kūkas..uz 20 cilvēkiem. bija doma par 3 gab.
pagaidām kreņķis tur, ka nespēju šeit atrast marmelādi un zefīru- līdz ar to manas idejas pakūpējušas gaisā. arī par biezpienu nav zināms-ir pieejams vai nav. bet varbūt vari ieteikt kaut ko garšīgu ko pats gatavo, kas neaizņem pārāk daudz laika un nav gluži parastais "nopirku veikalā biskvītu, pa vidu iesmērēju vecmāmiņas ievārījumu un noriju aci nepamirkšķinot"
būšu dikti pateicīga par dažādām variācijām. (pagaidāmesmu apstājusies pie kūkām kuras nevajag cept- tīri cepumu masa mērcēta pienā, kādu krēmu pa vidu un leduskapī uz nakti) varbūt kāds arī var izstāstīt kā paša rokām pagatavot želantīnu?
pateicīga uz mūžu! (:
pagaidām kreņķis tur, ka nespēju šeit atrast marmelādi un zefīru- līdz ar to manas idejas pakūpējušas gaisā. arī par biezpienu nav zināms-ir pieejams vai nav. bet varbūt vari ieteikt kaut ko garšīgu ko pats gatavo, kas neaizņem pārāk daudz laika un nav gluži parastais "nopirku veikalā biskvītu, pa vidu iesmērēju vecmāmiņas ievārījumu un noriju aci nepamirkšķinot"
būšu dikti pateicīga par dažādām variācijām. (pagaidāmesmu apstājusies pie kūkām kuras nevajag cept- tīri cepumu masa mērcēta pienā, kādu krēmu pa vidu un leduskapī uz nakti) varbūt kāds arī var izstāstīt kā paša rokām pagatavot želantīnu?
pateicīga uz mūžu! (:
from:
oblica
date: Jul. 14., 2009 - 10:01 pm
#
Bet es gan darītu taisni tā, kā aprakstīji, tikai biskvītu pati izceptu, pa vidu svaigas zemenes, saspiestas ar dakšu un samaisītas ar cukukru + putukrējums (ne pārāk daudz). Nez, man garšo.
Atbildēt | Diskusija
from:
flog
date: Jul. 14., 2009 - 10:05 pm
#
svaigas zemenes ar cukuru- labi, vienu ņemsim un mēģināsim. + biskvītu tiešām laikam pašam vien būs jāizcepj. lai vismaz kaut kas.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
oblica
date: Jul. 14., 2009 - 10:16 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
tvarj
date: Jul. 14., 2009 - 10:09 pm
#
lai izdodas ;)"
Atbildēt | Diskusija
from:
oblica
date: Jul. 14., 2009 - 10:11 pm
#
Eu, tvarj, mēs ir riktīgas cepējas. :D
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
tvarj
date: Jul. 14., 2009 - 10:13 pm
#
shodien gan mana zemenju kuuka izgaazaas :D
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
tvarj
date: Jul. 14., 2009 - 10:11 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from:
flog
date: Jul. 14., 2009 - 10:13 pm
#
bet ja nu tomēr kādās proporcijās pamēram sviests jāliek klāt uz to vienu bundžiņu?
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
tvarj
date: Jul. 14., 2009 - 10:17 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
inese_tk
date: Jul. 14., 2009 - 10:40 pm
#
http://klab.lv/community/gardumi/73
lai gan es pati pēdējā laikā slinkoju un to mīklu nevīžoju taisīt. nopērku saldētas kārtainās mīklas plāksnītes un salipinu to visu no tām. tik ja pīrāgs domāts ciemiņiem, tad tur baigi filigrāni tās virsējās plāksnītes jāsaķepina kopā. un 20 cilvēkiem tev ar 3 nepietiks gan. un būs baigā cepšana tomēr un ņemšanās. :)
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
inese_tk
date: Jul. 14., 2009 - 10:16 pm
#
nopērc veikalā vafeļu loksnes, kondensēto pienu ar cukuru un paņem vai nu vecmāmiņas ievārījumu (vēlams ķiršu) vai vienkārši sablenderē svaigas ogas - zemenes, avenes utt.
vēl paņem kakao. īsto kakao, kas ir rūgts, nevis tos ķīmiskos, saldos pulverus.
un tad, kad Tev tas viss ir tad -
liec kārtas
vafele
kondensētais piens
pārkais ar kakao
vafele
ievārījums vai ogas
vafele
kondensētais piens
kakao
utt.
kārtas liec tik daudz, lai kūku varētu baigi nemocoties iebāzt mutē un nokost. 20 cilvēkiem Tev kādas trīs vajadzēs, bet tas jāskatās pēc tā, kāda izmēra vafeļu loksnes Tu nopirksi. uz vienu kūku rēķini vienu burku kondensētā piena ar cukuru. kad viss sasmērēts, atstāj uz vairākām stundām vai uz nakti sakosties. ledusskapī var arī nelikt, ja negrib to kūku aukstu.
kūkas pluss ir arī tāds, ka viņa ir tik salda un jauka, ka vairāk par vienu lielu vai diviem maziem gabaliņiem neviens nenoēdīs. bet garšīga jau nu ļoti, ļoti, ļoti un tikpat ļoti mazs darbs jāiegulda.
Atbildēt | Diskusija
from:
oblica
date: Jul. 14., 2009 - 10:17 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
flog
date: Jul. 14., 2009 - 10:17 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
inese_tk
date: Jul. 14., 2009 - 10:36 pm
#
vēl - iesaku pievērst īpašu uzmanību stūriem - tiem ātri darbojoties parasti tiek vismazāk slapjuma, tāpēc var gadīties, ka tie paliek sausi un ne visai garšīgi, tāpēc jāsmērē kārtīgi visi tie slapjumi iekšā. :)
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
antuanete
date: Jul. 14., 2009 - 10:55 pm
#
Tad vēl varu iemest kādu recepti no manas specialitātes - pīrāgiem :)
http://klab.lv/users/antuanete/470972.h
Vēl šitāds http://www.sap.lv/index.php?t=40481
Ar dajebkādām saldētajām ogām http://klab.lv/users/antuanete/405545.h
Atbildēt
from:
ho_tai
date: Jul. 16., 2009 - 10:30 am
#
Atbildēt