pajautaa

kūkas

« previous entry | next entry »
Jul. 14., 2009 | 08:52 pm
posted by: flog in pajautaa

Pēc stundas malšanās cauri receptēm.lv un visādiem cāļiem tomēr izlēmu pajautāt arī šeit- kādas ne pārāk sarežģitas kūkas tu mēdz gatavot, kad gaidāmi viesi? nepieciešamas kūkas..uz 20 cilvēkiem. bija doma par 3 gab.
pagaidām kreņķis tur, ka nespēju šeit atrast marmelādi un zefīru- līdz ar to manas idejas pakūpējušas gaisā. arī par biezpienu nav zināms-ir pieejams vai nav. bet varbūt vari ieteikt kaut ko garšīgu ko pats gatavo, kas neaizņem pārāk daudz laika un nav gluži parastais "nopirku veikalā biskvītu, pa vidu iesmērēju vecmāmiņas ievārījumu un noriju aci nepamirkšķinot"

būšu dikti pateicīga par dažādām variācijām. (pagaidāmesmu apstājusies pie kūkām kuras nevajag cept- tīri cepumu masa mērcēta pienā, kādu krēmu pa vidu un leduskapī uz nakti) varbūt kāds arī var izstāstīt kā paša rokām pagatavot želantīnu?

pateicīga uz mūžu! (:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {16}

oblica

from: [info]oblica
date: Jul. 14., 2009 - 10:01 pm
#

Želatīnu paša rokām? Vai ta to netaisa no kauliem?
Bet es gan darītu taisni tā, kā aprakstīji, tikai biskvītu pati izceptu, pa vidu svaigas zemenes, saspiestas ar dakšu un samaisītas ar cukukru + putukrējums (ne pārāk daudz). Nez, man garšo.

Atbildēt | Diskusija


flog

from: [info]flog
date: Jul. 14., 2009 - 10:05 pm
#

es jau arī domāju ka želantīns taču satur dzīvnieku kaulus/ādu un sazin ko tur vēl, bet spāņu meitene sāka stāstīt kko par olu baltumiem un fig viņ zin ko. bet labi. atmetam šobrīd želantīnu.

svaigas zemenes ar cukuru- labi, vienu ņemsim un mēģināsim. + biskvītu tiešām laikam pašam vien būs jāizcepj. lai vismaz kaut kas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Jul. 14., 2009 - 10:16 pm
#

Nu, ja cep biskvītu, tad var ņemt vienu biskvīta kārtu, ielikt formā, pa virsu likt masu no biezpiena (saberzta vai caur gaļasmašīnu, vai sablenderēta) + cukurs + želatīns (uzbriedina, izkausē, iemaisa masā) + augļi gabaliņos. Tad to visu lecskapī, lai sacietē, tad attaisa to formu (vai izņem ārā tāpat) - laba biezpiena torte sanāk, var pārliet ar šokolādi, bet ne karstu vai pārkaisīt ar kokosa skaidiņām. Masu var taisīt arī no želatīna + zemeņu jogurts + svaigas zemenes + putukrējums (arī pēc tam visu ledcskapī) - sanāk jogurta kūka. Var arī masas vietā augļu želeju ar augļiem.

Atbildēt | Iepriekšējais