pajautaa

kūkas

« previous entry | next entry »
Jul. 14., 2009 | 08:52 pm
posted by: flog in pajautaa

Pēc stundas malšanās cauri receptēm.lv un visādiem cāļiem tomēr izlēmu pajautāt arī šeit- kādas ne pārāk sarežģitas kūkas tu mēdz gatavot, kad gaidāmi viesi? nepieciešamas kūkas..uz 20 cilvēkiem. bija doma par 3 gab.
pagaidām kreņķis tur, ka nespēju šeit atrast marmelādi un zefīru- līdz ar to manas idejas pakūpējušas gaisā. arī par biezpienu nav zināms-ir pieejams vai nav. bet varbūt vari ieteikt kaut ko garšīgu ko pats gatavo, kas neaizņem pārāk daudz laika un nav gluži parastais "nopirku veikalā biskvītu, pa vidu iesmērēju vecmāmiņas ievārījumu un noriju aci nepamirkšķinot"

būšu dikti pateicīga par dažādām variācijām. (pagaidāmesmu apstājusies pie kūkām kuras nevajag cept- tīri cepumu masa mērcēta pienā, kādu krēmu pa vidu un leduskapī uz nakti) varbūt kāds arī var izstāstīt kā paša rokām pagatavot želantīnu?

pateicīga uz mūžu! (:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {16}

*

from: [info]inese_tk
date: Jul. 14., 2009 - 10:16 pm
#

nu uztais ātro slapjo un nenormāli garšīgo vafeļtorti -
nopērc veikalā vafeļu loksnes, kondensēto pienu ar cukuru un paņem vai nu vecmāmiņas ievārījumu (vēlams ķiršu) vai vienkārši sablenderē svaigas ogas - zemenes, avenes utt.
vēl paņem kakao. īsto kakao, kas ir rūgts, nevis tos ķīmiskos, saldos pulverus.
un tad, kad Tev tas viss ir tad -
liec kārtas
vafele
kondensētais piens
pārkais ar kakao
vafele
ievārījums vai ogas
vafele
kondensētais piens
kakao
utt.
kārtas liec tik daudz, lai kūku varētu baigi nemocoties iebāzt mutē un nokost. 20 cilvēkiem Tev kādas trīs vajadzēs, bet tas jāskatās pēc tā, kāda izmēra vafeļu loksnes Tu nopirksi. uz vienu kūku rēķini vienu burku kondensētā piena ar cukuru. kad viss sasmērēts, atstāj uz vairākām stundām vai uz nakti sakosties. ledusskapī var arī nelikt, ja negrib to kūku aukstu.
kūkas pluss ir arī tāds, ka viņa ir tik salda un jauka, ka vairāk par vienu lielu vai diviem maziem gabaliņiem neviens nenoēdīs. bet garšīga jau nu ļoti, ļoti, ļoti un tikpat ļoti mazs darbs jāiegulda.

Atbildēt | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Jul. 14., 2009 - 10:17 pm
#

O, jā - šis ir garšīgi un vienkārši.

Atbildēt | Iepriekšējais


flog

from: [info]flog
date: Jul. 14., 2009 - 10:17 pm
#

ō! mēģināsim

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Jul. 14., 2009 - 10:36 pm
#

aizmirsu vēl piebilst, ka kūkas virsu var ļoti smuki izdekorēt - plāna kārtiņa kondensētā piena, pie kura pielīmē, piemēram, zemenes. to visu pārkaisa ar kakao bišķiņ un vafeles drupačiņām un var vēl no kondensētā piena līnijas vai musturus uztecināt - pavisam vienkārši, lejot ar karotīti. bet to jau pati gan jau būtu iedomājusies.
vēl - iesaku pievērst īpašu uzmanību stūriem - tiem ātri darbojoties parasti tiek vismazāk slapjuma, tāpēc var gadīties, ka tie paliek sausi un ne visai garšīgi, tāpēc jāsmērē kārtīgi visi tie slapjumi iekšā. :)

Atbildēt | Iepriekšējais