zupa

« previous entry | next entry »
Dec. 23., 2008 | 04:44 pm
posted by: ante in pajautaa

kā pareizi vāra biešu zupu?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {91}

from: [info]susure
date: Nov. 27., 2008 - 04:45 pm
#

verdošā ūdenī.

Atbildēt | Diskusija


Santa

from: [info]santa_be
date: Nov. 27., 2008 - 04:48 pm
#

pievienojot bietes

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Nov. 27., 2008 - 04:51 pm
#

pareizās.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 04:52 pm
#

ļoti Pareiza piezīme - ar galda biešu šķirnēm zupa būs kudī sarkanāka nekā ar lopbarības biešu šķirnēm..;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Nov. 27., 2008 - 04:54 pm
#

izmēram arī noteikti ir nozīme - līkās, nepareizās nedrīkst!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 04:55 pm
#

tās `vienas beļģu šķirnes līkās ir pat ieteicamākas par parastajām apaļajām galda.:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Nov. 27., 2008 - 04:56 pm
#

tūlīt es ārprāta izlekšu pa logu ar brēcienu "PAREIZI!"

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 04:57 pm
#

labāk uzvāri seu biešu zupu ar bietēm no burciņas - mazāk sāpīgs pašnāvības veids.:))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]ante
date: Nov. 27., 2008 - 04:59 pm
#

man patīk sevi mocīt :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 05:01 pm
#

/saķer galvu;/ splašnije gastronomiskie mazohisti visriņķī! nav vairs kur normāli paēst aiziet..;((

Atbildēt | Iepriekšējais


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Nov. 27., 2008 - 05:02 pm
#

es ieziedīšos ar nepareizām bietēm un iešu uz krogu aurodams - saldumus vai izjokošu!!!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 05:11 pm
#

krogā tevi nesapratīs..:(((

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Nov. 27., 2008 - 05:14 pm
#

manējā sapratīs:) ielies "kā parasti":D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 05:16 pm
#

ja tu aizies viss ar bietēm (no burciņas!) nozieķējies, tad droši vari uz dubulto pretendēt.;)

Atbildēt | Iepriekšējais


Zum

from: [info]zum
date: Nov. 27., 2008 - 05:25 pm
#

Pielikt tik etiķi un visas bietes būs pareizas :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 05:29 pm
#

šausmas Kāda tu iri cilvēknīdēja!!!!..
ka tik kuņģi čelovēkam sabendēt.:((

citronu vai apelsīnu sula Pareizi ir jļaiek klāt, ja vispār liek (veģetārajām zupām)...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Zum

from: [info]zum
date: Nov. 27., 2008 - 05:33 pm
#

Es lieku citronskābi. Tā ir pareizi un lēti, un tu man neko nepadarīsi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 05:35 pm
#

nu principā Pareizi ir viss, no kā tu nemirsti.:))

es no citronskābes zupā nomirtu .:((((

Atbildēt | Iepriekšējais


noncompliant

from: [info]keikoo
date: Nov. 27., 2008 - 04:52 pm
#

ceptās.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tjigra

from: [info]tjigra
date: Nov. 27., 2008 - 04:56 pm
#

itā bilde spārda ;))))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


noncompliant

from: [info]keikoo
date: Nov. 27., 2008 - 05:15 pm
#

thnx :))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Zum

from: [info]zum
date: Nov. 27., 2008 - 05:34 pm
#

Jāmāk spārdīt pareizi!

Atbildēt | Iepriekšējais


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 04:47 pm
#

a kuru no daudzajām biešu zupas variācijām tu gribi prast vārīt pareizi?.:))

Atbildēt


from: [info]ante
date: Nov. 27., 2008 - 04:47 pm
#

tb.ceptu vai vārītu bieti?

Atbildēt | Diskusija


from: [info]aspirins
date: Nov. 27., 2008 - 04:47 pm
#

ceptu? :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]ante
date: Nov. 27., 2008 - 04:49 pm
#

nekāds :D tā viens paziņa taisa

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


noncompliant

from: [info]keikoo
date: Nov. 27., 2008 - 04:50 pm
#

nu uzjautā viņam to "pareizo" recepti :D bet nu šito es pirmo reizi dzirdu :D

Atbildēt | Iepriekšējais


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 04:50 pm
#

ar cepeškrāsnī ceptu bieti zupas sanāk kudī garšīgākas.:))

Atbildēt | Iepriekšējais


noncompliant

from: [info]keikoo
date: Nov. 27., 2008 - 04:49 pm
#

CEPTU???

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 04:50 pm
#

ar cepeškrāsnī ceptu bieti zupas sanāk kudī garšīgākas.:))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


noncompliant

from: [info]keikoo
date: Nov. 27., 2008 - 04:51 pm
#

ā, tad tā tās Pareizās zupas top... :))
bet nu labi, kas kuram garšīgs skaitās, arī.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 04:53 pm
#

starp citu Cepta Pildīta biete (var vissko pildīt) ir viens no maniem gandrīz vai mīļākajiem ēdieniem.:))

Atbildēt | Iepriekšējais


Zum

from: [info]zum
date: Nov. 27., 2008 - 05:27 pm
#

Apcept jau var arī sarīvētas pannā. Nekāda vaina.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 05:29 pm
#

zupai krāsa zūd, ja rīvētas apcep pannā.:))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Zum

from: [info]zum
date: Nov. 27., 2008 - 05:35 pm
#

Mēs ēdam krāsu, vai zupu????

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 05:36 pm
#

ēšanā svarīga ir ne tikai garša - glīts, spilgts ēdiens garšo kudī labāk nekā tie paši produkti līdzīgi gatavotā veidā, bet blāvi..:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Zum

from: [info]zum
date: Nov. 27., 2008 - 07:12 pm
#

Sarkanais ir ferments, kas piedalās dažādos ķīmiskos procesos :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 07:24 pm
#

šobrīd man ir Stipri Par Sarežģītu saprast KO tu gribēji ar šito pavēstīt - tikko otru šampja buteli atkorķēju..:))))

Atbildēt | Iepriekšējais


Jugita

from: [info]angel_girl
date: Nov. 27., 2008 - 04:51 pm
#

uzvāri gaļu,pieliec sāli, lauru lapu, piparu, pieliec burkānus, kāpostus, kartupeļus, sīpolu un no burciņas bietes. Es mēdzu pielikt arī vienu ēdamkaroti klasiskās tomātu mērces garšai.
Ja gribi "čakarēties", tad burkānus un sīpolus var apcept.
Tas es tā taisu, nezinu cik pareizi vai nepareizi.
Ak jā - ja gaļa ir ar kauliem, tad es atkauloju.

Atbildēt | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 04:52 pm
#

kāpostus tikai borščiem liek.:) biešu zupās kāposts nav obligāts.:))

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]ante
date: Nov. 27., 2008 - 04:53 pm
#

oi, paldies !!!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]susure
date: Nov. 27., 2008 - 04:55 pm
#

www.receptes.lv

Atbildēt | Iepriekšējais


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Nov. 27., 2008 - 04:55 pm
#

šī ir Pareiza recepte?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Jugita

from: [info]angel_girl
date: Nov. 27., 2008 - 04:55 pm
#

tā ir Mana pareizā recepte - labi, precizēšu - vienīgā ;D

Atbildēt | Iepriekšējais


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Nov. 27., 2008 - 04:55 pm
#

tomātu mērci..."garšai" džīzas...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


noncompliant

from: [info]keikoo
date: Nov. 27., 2008 - 04:57 pm
#

a kas? es arī tā daru. Skaidrs, man ir NEPAREIZĀ zupa.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Nov. 27., 2008 - 05:00 pm
#

Nu ja. jautājums ir par Pareizo. vispār jau ja galīgi vlom tādu drankji likt, tad labāk (pareizāk?) pastu. ideālāk jau kaltētie tomāti - ja jau runa par garšu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


noncompliant

from: [info]keikoo
date: Nov. 27., 2008 - 05:05 pm
#

es lieku to, kas gadās ledusskapī, jo kaltēti tomāti parasti pazūd ātrāk, nekā līdz 10 paspētu aizskaitīt :) turklāt viss atkarīgs no tā kā pagatavo.

Atbildēt | Iepriekšējais


Jugita

from: [info]angel_girl
date: Nov. 27., 2008 - 05:01 pm
#

nieks, ka nepareizā, galvenais, ka garšīgā.

Atbildēt | Iepriekšējais


Zum

from: [info]zum
date: Nov. 27., 2008 - 05:23 pm
#

Boprščam, jā. Bet pareizai, es uzsveru pareizai, biešu zupai diez vai?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


noncompliant

from: [info]keikoo
date: Nov. 27., 2008 - 05:25 pm
#

hū faking kērs

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Zum

from: [info]zum
date: Nov. 27., 2008 - 05:28 pm
#

Kas tas tāds?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Nov. 27., 2008 - 05:38 pm
#

kaimiņš, kurš vāra boršču?

Atbildēt | Iepriekšējais


Zum

from: [info]zum
date: Nov. 27., 2008 - 05:36 pm
#

Un kā būtu pareizi. Skaidrā latviešu mēlē?

Atbildēt | Iepriekšējais


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 04:56 pm
#

vājprāc klasiskais!!!
bietes no burciņas!!!..

šas apkritīšu zem galda..:))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Nov. 27., 2008 - 04:57 pm
#

no pareizās burkas, pareizā tilpuma SI sistēmā:>

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Zum

from: [info]zum
date: Nov. 27., 2008 - 05:24 pm
#

Un viss pareizi. Kas vainas?

Atbildēt | Iepriekšējais


noncompliant

from: [info]keikoo
date: Nov. 27., 2008 - 04:58 pm
#

zini, es arī mēdzu bietes novārīt, samarinēt un sapildīt burkās. Značit arī tas ir nepareizi, mhm! Burciņas nav pareizās...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 05:00 pm
#

biešu zupu Parasti vāra no Svaigām bietēm.:)))

no marinētām bietēm vārā dažus no Biešu Zupas Vulgaris paveidiem.:)) absolūti neklasiskiem paveidiem, jāpiezīmē..:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


noncompliant

from: [info]keikoo
date: Nov. 27., 2008 - 05:02 pm
#

un? Es jau neteicu, ka tā ir Pareizā recepte! :DDD
/es tūlīt no tā vārda sākšu žagoties pie katras reizes, kad dzirdēšu.../

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 05:04 pm
#

nu tāpēc jau es ierēcu, ka sākotnējais jautājums tika uzdots Nepareizi = Kā vārīt Pareizu zupu..:))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Jugita

from: [info]angel_girl
date: Nov. 27., 2008 - 05:06 pm
#

nē, kā vārīt pareizi zupu - secību, nevis pareizo - ar ingredientiem!!!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 05:09 pm
#

ņu bet Kādu biešu zupu - ar gaļu vai veģetāru?..;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Jugita

from: [info]angel_girl
date: Nov. 27., 2008 - 05:12 pm
#

njam, grūti... bet es tomēr ierakstīju kā TO daru es - tā teikt - iedvesmai.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 05:15 pm
#

nu es sākotnēji uzdevu korektu jaut`jaumu, kuru biešu zupas variāciju īsti puxta autore gribētu iemācīties vārīt - bet ja neatbild, tad es varu arī pazirgoties - man nav grūti arī pasmieties.:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Jugita

from: [info]angel_girl
date: Nov. 27., 2008 - 05:17 pm
#

Ne visi cilvēki zin, ka biešu zupai ir variācijas :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 05:19 pm
#

tikai nestāsti ka meitene biešu zupu ēd visu savu mūžu konstanti vienā vietā - pie māmiņas - nevienos ciemos un nevienā citā ēstūzī..
NEKAD Neticēšu!!!...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Jugita

from: [info]angel_girl
date: Nov. 27., 2008 - 05:23 pm
#

Nu, ja cilvēkam ir bijis riebums kopš bērndārza pret tādām - kas zina? :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 05:26 pm
#

tad neprasītu kā tādu vārīt.:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Jugita

from: [info]angel_girl
date: Nov. 27., 2008 - 05:27 pm
#

gribēja pārliecināties vai joprojām tik pat negaršīga?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 05:31 pm
#

āā..:) nu šādā gadījumā, jautājums tika uzdots korekti.:))

man tik prātā tas neienāca, ka vare gribēt zināt kā jāvāra tāpēc ka riebj.:)

Atbildēt | Iepriekšējais


Jugita

from: [info]angel_girl
date: Nov. 27., 2008 - 05:04 pm
#

ak šausmas, uztver to visu vienkāršāk - zupa, arī ziemā ir zupa, ja tur ir bietes, tad biešu!!!
Nolaidies zemāk pie parasās tautas, kuru maz utrauc ceptas bietes, svaigas bietes, marinētas bietes, galda bietes.....

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 05:07 pm
#

Tik Zemu es jau Sen vairs Nespēju norāpties..;((((

man te pašai divu veidu bietes pašlaik leskapī gaida, kad es izdomāšu kā Pareizāk (lasīt - garšīgāk) šamās sev iebarot.:))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Zum

from: [info]zum
date: Nov. 27., 2008 - 05:29 pm
#

Jaiet laikam iepirkt bietes. Man taisni gribējās. Bet nezinu, vai tas būtu pareizi ?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 05:32 pm
#

vēla rudens/ziemas apstākļos, kad organismam pastirpināti jāuzņem dzelzs, bietes lietot uzturā Ir Pareizi..:))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Zum

from: [info]zum
date: Nov. 27., 2008 - 05:37 pm
#

Es pilnīgi to jūtu :)

Atbildēt | Iepriekšējais


noncompliant

from: [info]keikoo
date: Nov. 27., 2008 - 04:57 pm
#

es daru tā -
pieleju katlu ar ūdeni, izvāru burkānus un kartupeļus, sagrieztus gabaliņos, pielieku dažus buljona kubiņus, kad paliek jau mīksti, lieku klāt rīvētas, marinētas bietes, mazliet smalki sakapātus marinētus gurķus, mazliet tomātu mērces, piešauj piparus, lauru lapu, un lieku klāt žāvētas cūku ribiņas, kas sadalītas mazākos gabalos. Vāra, kamēr gaļa brīvi nāk no kauliem nost.

Atbildēt | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 04:59 pm
#

šitas ir labs biešu zupas paveids, tikai gaļa jāsāk vārīt pašā sākumā a gurķi jāpieliek pašās beigās.:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


noncompliant

from: [info]keikoo
date: Nov. 27., 2008 - 05:00 pm
#

Nē, jo tā NEPAREIZI!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 05:03 pm
#

NEPAREIZI ir ēst zupu ar lielo mēslu dakšu.:)

viss pārējais (gandrīz) jebkurā zupā ir Pareizi.:))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


noncompliant

from: [info]keikoo
date: Nov. 27., 2008 - 05:06 pm
#

Esmu izmēģinājusi dažādas variācijas (Pareizās), bet galu galā vienmēr apstājos pie tām, kas uzlabotas pēc manas gaumes (tās, kā zināms, tāpat kā garšas kārpiņas, mēdz atšķirties) :))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 05:10 pm
#

ugu.:))
visskas mēdz atšķirties - kam sīpols negaršo, kas etiķi biešu zupām gāž klāt, kas tomātu mērci ..:)))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Zum

from: [info]zum
date: Nov. 27., 2008 - 05:31 pm
#

Tikai citronskābe ir pareizā piedeva, jūs ko? Etiķis kaltē asinis!!!!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 05:33 pm
#

a dzīvus citronus vairs bodēs netirgo vai ta?..:))

citronskābe vispār ir tikai palīglīdzeklis smagu pohu gadījumiem.:))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Zum

from: [info]zum
date: Nov. 27., 2008 - 05:38 pm
#

Atkal nepareizi... Labi nopirkšu to citronu, tieši atlaides bija. Bet ko man darīt ar pārējo daļu, lai būtu izmantots liederīgi, štrunts, ka pareizi?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Nov. 27., 2008 - 05:41 pm
#

jesus.:) takš ar citronu var dafiga vissko pasākt - citronu sorbetu sameikot, citronu pie tējas pielikt, samaltus/rīvētus sakaisīt labi daudz ar cukru un no rīta brokastīs uzņemt vitamīnus visai dienai ar baltmaizes šķēli pie kapejas, uttt.:)))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Zum

from: [info]zum
date: Nov. 27., 2008 - 06:02 pm
#

Sarīvēt ar cukuru? Laaabi? Ja tā ir pareizi, tad darīsim :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]ante
date: Nov. 27., 2008 - 05:06 pm
#

ai, ku jauki, tagad es zināšu kā pareizi gatavot un ar ko pareizi ēst.
LOL

Atbildēt | Diskusija


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Nov. 27., 2008 - 05:07 pm
#

bet Pareizi rakstīt uzdodot jautājumu?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Zum

from: [info]zum
date: Nov. 27., 2008 - 05:32 pm
#

Vai vienkārši paskatīties webā?

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]ante
date: Nov. 28., 2008 - 12:08 pm
#

nekad :p

Atbildēt | Iepriekšējais