pajautaa

bērnu autokrēsliņš

« previous entry | next entry »
Nov. 20., 2017 | 06:23 pm
posted by: vacatio in pajautaa

interesē adac testi - kas kā.

Pāris dienas jau studēju adac lapu un testus un krēsliņu bodes. mani visādi velk uz vienu konkrētu krēsliņu (kategorija 9-18kg), kurš ir liekams braukšanas virzienā. Zinu, ka pēc visādiem nostāstiem drošāk tomēr ar skatu uz aizmuguri. BEt - manam noskatītaja'm krēsliņam adac testa rezultāti ir labāki kā stipri dārgākiem pret braukšanas virzienā liekamiem. Mēģinu saprast kāpēc tā?
vēl bišķi mulsina, ka tas krēsliņš ir testēts 2013 gadā un pēc tam vairs nē. (kaut gan atkārtoti testē varbūt tikai tad, kad krēsliņam tiek veiktas kādas modifikācijas? nosaukumā kāds burts piemests klāt vai tml.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {54}

sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Nov. 20., 2017 - 07:34 pm
#

šis raksts jau sen izstudēts.

tieši tāpēc mans jautājums - kāpēc krēsliņam ar braukšanas virzienu uz priekšu testa reszultāts labāks ?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]polija
date: Nov. 20., 2017 - 07:50 pm
#

nu vai tad viņi testē tās lietas, no kurām pasargā tieši vešana pretējā virzienā? Imho pretējā virzienā galvenais pluss ir tas, ka vārgam zīdaiņa/bērna kaklam nav jānotur neproporcionāli liela un smaga zīdaiņa galva, ja strauji bremzējot vai pie chrusha tā aiz inerces lido uz priekšu, jo galva tak netiek piesprādzēta nevienā krēslā..
Attiecīgi šis risks pazūd tikai tādā vecumā, kad galva proporcionāli ar pārējo ķermeni un muskuļiem ir mazāka, kakla muskuļi/saites stiprāki, kas notiek ap tiem 3-4 gadiem. Pārējais jau ir sekundāri.
Nu ok - ja erf krēsls pie chrusha izšķīdīs/izlidos no vietas, tad arī, protams, tas nebūs drošāk, bet tādi jau tos testus vispār neiziet, ne?

Atbildēt | Iepriekšējais


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Nov. 20., 2017 - 07:51 pm
#

Maz ticams, ka te atradīsies kāds, kurš būs izpētījis ADAC testu metodoloģiju un tajā pašā laikā būs spējīgs to adekvāti komentēt no medicīniskā viedokļa. Pārējais ir spekulācijas.

Spekulācija, kuru varu piedāvāt es - galvenais arguments novietojumam ar muguru uz priekšu ir tāds, ka bērna kakls nav gana izturīgs, un visbiežāk auto kaut kur ietriecas ar priekšu, nevis saņem triecienu pa aizmuguri, tāpat arī straujas bremzēšanas gadījumā tādā krēslā tā galva nelido uz priekšu.

Līdz ar to pastāv variants, ka šie krēsli ar muguru uz priekšu, ir drošāki ikdienas satiksmē un mazākās sadursmēs vai pie straujas bremzēšanas, kamēr ADAC testos vairāk tiek analizētas nopietnākas sadursmes, sānu un aizmugures triecieni utml., kur jau darbojas citi likumi un iestājas citādas sekas. Tā kā absolūts vairākums avāriju notiek pilsētā un pie relatīvi nelieliem ātrumiem, tad zviedri varētu būt nosprieduši, ka svarīgāk ir koncentrēties uz drošību šādos negadījumos.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]polija
date: Nov. 20., 2017 - 07:59 pm
#

zini kā - pat, ja aizmugurē kāds ietešas, lai iegūtu sliktāku efektu nekā ar ff krēslu, vajag vēl pašam braukt atpakaļgaitā, jo nu katrā gadījumā jāskatās, kurā virzienā vērsts rezultējošais spēks un cik stiprs tas sanāk.. Varētu būt, ka rezultāti labāk tieši sānu chrush testos, bet tur principā nav nozīmes, kāds virziens - tur tieši sāni jāskatās. Un praksē tā jau arī ir, ka visbiežāk ieskrien kkur ar priekšu, nevis atpakaļgaitā braucot..
Katrā ziņā man ir svarīgi, lai bērns nesatraumētos pie straujas bremzēšanas, kas gan var bieži vien gadīties (ir jau arī gadījusies), tāpēc vizinu atpakaļgaitā un vizināšu, kamēr vien nesasniegs tos 18kg..

Atbildēt | Iepriekšējais


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Nov. 20., 2017 - 08:03 pm
#

Paldies, jā, šie IR argumenti.

Atbildēt | Iepriekšējais


crescendo

from: [info]crescendo
date: Nov. 20., 2017 - 09:36 pm
#

https://www.youtube.com/watch?v=-8bOhCzE_34
Video ir Nuna rebl, kurš izskatījās pēc daudzsološa krēsliņa, līdz pēc adac testiem daļa patērētāju pieprasīja tā atsaukumu. Nezinu, kā beidzās, sākotnēji ražotājs centās skaidrot, ka krēsls nav vainīgs.

Ja jebkad ir lietoti erfi , tad droši vien redzi problēmu video.
Nav priekšējā sēdekļa.

Ja viņi tā testē visus erfus (jo foto it kā tā neizskatās?) tad tur ir daļa no problēmas. Tad redzēts, ka l diskutē par vairogkrēsliem, kuri ADAC izpildās ļoti labi, bet, ERFu fani un Britax apgalvo, ka vairogkrēsli ir bīstami pēc definīcijas, jo mašīnai apveļoties, bērns izvelsies.

Tas viss ir sarežģīti, publiski infas par to ir ļoti maz.


Ar To Pavedienu un Muki - lielāko daļu tā pavediena muki pa lielam tirgoja pilnīgi jebkuru erfu, kuru tā ražotāji bija ar mieru LV tirgot. tāpat tajā threadā ir arī infa par pirkšanu no zviedrijas utml. Nē, nu mīlestība pret kissiem tur ir izteikta, tas gan. Tie bija laiki, kad kissi bija lētāki.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]polija
date: Nov. 20., 2017 - 07:54 pm
#

braucamdrosi.lv arī izstudēts?
Imho trestē tikai pie modifikācijām, bet es par to nezinu vispār neko. Calis.lv Forumos ir diskusijās tēma tieši par erf krēsliņiem: http://calis.delfi.lv/forums/tema/18163474-autokreslini-ar-skatu-preteji-brauksanas-virzienam-erf/

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Nov. 20., 2017 - 08:00 pm
#

Braucam droši tagad sāku studēt, paldies. Pārbaudīšu arī to viņu piedāvāto tabulu.
To cāļa diskusijiu papētīšu, bet man viņa izskatās pēc muki reklāmas. Tos muki krēslus izpētīju, dažiem no viņiem adac testos drošības rādītājs ir tikai "apmierinoši", kas man raisa šaubas par visu viņu piedāvājumu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]polija
date: Nov. 20., 2017 - 08:10 pm
#

nu tur ir vismaz viena muki persona, bet ir arī citi cilvēki. Es savu sūtīju carseat.se - izvēle lielāka kā muki.lv, cenas gan līdzīgas. Es trāpīju uz akciju un pasūtīju Klippan TriofixRecline - laikam 350 samaksāju ar visu piegādi līdz durvīm, bet nu par to vēl citi cilvēki saka, ka pašaurs, tb apaļākam bērnam pārāk ilgi nederēs.
Muki tādā ziņā labi, ka tos erf krēslus var uz vietas "pielaikot" , vai vispār derēs bērnam, autiņā, utt. Pie tam, kad es meklēju kādus modeļus, izskatījās, ka neviens cits lv erf krēslus īpaši arī nepiedāvā. Bet tie, kuri bija, lētāki kā muki tobrīd toč nebija. Mok tgd pa gadu kkas ir mainījies.. :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Nov. 20., 2017 - 10:13 pm
#

tagad vins tur maksā 347 eur (muki par 100 eur dārgāk).

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


scope

from: [info]scope
date: Nov. 20., 2017 - 10:55 pm
#

Ieķeksē kreisajā pusē "Prices incl. VAT ", ja tas nav izdarīts, tur by default ir bez PVN'a, kad pirms dažiem gadiem skatījos, arī likās, ka baigi lēti. Plus sūtīšana.
Mums bija uzstādījums par ERF, un muki bija tikai tāpēc, ka varēja uz vietas piemērīt automašīnā, jo pēc aprakstiem īsti nevar saprast, cik tad vietas reāli aizņems.

Atbildēt | Iepriekšējais


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Nov. 20., 2017 - 11:12 pm
#

Ja nu kas, es tūliņ tirgošu Kiss, manam garajam bērnam siksnas ir jau pārāk zemu, kaut svara ziņā vēl vairāki kg līdz 18.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ANNA + АИИА

from: [info]nenoteiksme
date: Nov. 22., 2017 - 12:45 am
#

Eee, kas ar to krēsliņu? Aizņem baigi daudz vietas? Un par kādu ciparu domā tirgot?

Atbildēt | Iepriekšējais