Jopcikradzīte ([info]huinja) rakstīja [info]gribam_zinaat kopienā,
@ 2013-09-15 18:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:lulz

Mīlestība
It kā debils un nodrāzts topiks, bet interesē dzirdēt ļ.cien. cibiņu viedokļus, tā kā vidējais IQ līmenis šeit ir salīdzinoši augsts. Un tomēr vairāk interesē atziņas iz dzīves, nevis dažādu filosofu domātais.

Vai īsta mīlestība pastāv vai arī tas ir mīts? Tā lieta, kas ir attiecībās bez pievilcības, pieraduma, patikas pret otru, kaut kas, ko nevar norakstīt kā kaisli, ērtību, mazohismu, tīrām ilūzijām vai vēl ko tādu? Vai tā ir kaut kas, ko var noteikt, uzrādīt? Vai tās ir jūtas? Vai tas, ka gribas vienkārši tāpat jauki izturēties pret otru cilvēku, ir mīlestība? Vai mīlestība ir altruisms? Vai mīlestība ir hobijs būt jaukam un tuvam ar vienu vai vairākām izvēlētām personām? Kādas vēl ir ļubestības dimensijas?

utt

Kādas ir jūsu domas šai jautājumiņā?


P.S. Troļļojat droši, tikai, lai ir asprātīgi.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]termostats
2013-09-15 19:34 (saite)
Man liekas, ka mīlestība ir vairāku apstākļu un sajūtu kopums. Gan to, kuras tu te piedāvā izslēgt no definīcijas (kapēc?), gan droši vien arī kaut kādu citu. Turklāt šis komplektiņš gan jau katram ir individuāls.

Vai pastāv? Nu protams, pastāv. Īsta? Nu te prasās pēc kaut kādiem kritērijiem, bet vai vairāk vai mazāk tomēr viss, kas kaut kādā brīdī un no kaut kāda skatupunkta esksistē, ir īsts, ne?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]huinja
2013-09-15 20:44 (saite)
Atbildot uz "kapēc"-tāpēc, ka TV man ir licis domāt, ka mīlestība ir pilnīgi atsevišķa emocija vai kas tml : >

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]baltais_zilonis
2013-09-15 19:44 (saite)
Jā, pastāv!
Kā noteikt? Kad piedzīvosi, sapratīsi.
Man liekas tieši tajā brīdī arī sāc pa īstam atpazīt, ka tas, ko iepriekš uzskatīji par mīlestību ir Tevis pieminētās ilūzijas, kaisle, pienākuma apziņa utt.
Bet pastāstīt jau to īsti nevar, var tikai piedzīvot.

(Atbildēt uz šo)


[info]nulle
2013-09-15 19:57 (saite)
Ir. It kā.

(Atbildēt uz šo)


[info]gribu_gribu
2013-09-15 20:05 (saite)


Es viņas visas esmu mīlējis! ! !

(Atbildēt uz šo)


[info]8
2013-09-15 20:21 (saite)
man jau liekas ari ka milestiba ir to visu nosaukto lietu kopums, vnk lai definicija isaka

(Atbildēt uz šo)


[info]da_sein
2013-09-15 20:25 (saite)
vienīgā 'īstā' mīlestība ir kristīgā mīlestība, proti, kas nav kaut kādu preferenču došana vai dabiskā dziņa, bet reāls darbs. kristīgā mīlestība ir mīlestības darbi. proti, pavēle, commandment - mīli savu tuvāko kā sevi pašu. mīlestība ir darbības vārds.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]termostats
2013-09-15 20:32 (saite)
Ja? Un kurai konjugācijai tad tas pieder?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]french_mime
2013-09-15 23:55 (saite)
Kirkegors!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nenormaaliigaa
2013-09-17 21:35 (saite)
Tā ir, kā šis cilvēks saka. Tā "īstā" mīlestība, kas nekad nebeidzas, kuru visi meklē un pēc kuras ilgojas, tā ir beznosacījuma mīlestība, kuru cilvēkam dāvā (t.i. cilvēks saņem sev un spēj dot citiem) tās vienīgais avots - Dievs, tās un visuma Radītājs.

No Viņa dotā Vārda varam saprast, ka šāda mīlestība ir izvēle - Tu izdari izvēli šo, piem.cilvēku, mīlēt un punkts. Tas nozīmē ik dienas to darīt - darbības formā ar dažādiem apzinātiem soļiem. Piemēram, kad šis cilvēks ir dusmīgs, Tu izvēlies ieklausīties viņa dusmu cēloņos, saprast un piedot viņa dusmu izpausmes nevis uz tām reaģēt. Kad šim cilvēkam neveicas vienā situācijā jau kuro reizi, Tu izvēlies, pirms izspļaut "tas tādēļ ka tu esi nejēga", apdomāt, kāds Tavs sakāmais vairos šajā cilvēkā spēju tikt galā ar dzīvi. Nevis glaimos, bet reāli palīdzēs. Ja šis cilvēks Tevi piečakarē, Tu izvēlies piedot un neatmaksāt ar to, ko viņš būtu pelnījis (btw, piedot nenozīmē aizmirst un uzticēties. Tas vienkārši nozīmē neturēt ļaunu prātu). Principā - izēlēties mīlēt nozīmē, ka šī cilvēka vajadzības turēsi tikpat vai pat augstākas par savējām neatkarīgi no viņa rīcības un attieksmes pret Tevi. Mīlēt nozīmē mīlēt pat tad, ja Tevi nemīl pretī (kas tad arī ir tas, ko ar mums dara Dievs - mīl, kaut arī no vairuma nesaņem pretmīlu).

Šāda mīlestība eksistē un var tikt saņemta par brīvu. Nekas nav jādod, lai to saņemtu. Ir vienkārši jāpalūdz un jāpieņem. Vari izlasīt par laulību, kas balstīta uz šādu mīlestību mana žurnāla pēdējos kādos divos vai trijos (laikam) ierakstos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzhindzhera
2013-09-15 20:46 (saite)
bailes nomirt vienam

(Atbildēt uz šo)


[info]platformene
2013-09-15 21:11 (saite)
Tāda lidināšanās, kad izdalās attiecīgie hormoni. Tīri teorētiski, ja pareizā kombinācija, tam vajadzētu strādāt forever.

(Atbildēt uz šo)


[info]gamall
2013-09-15 21:15 (saite)
mīlestību gribas salīdzināt ar orgasmu- to nevar palaist garām un sajaukt ne ar ko citu, bet tas nenozīmē, ka tie visi sajūtu ziņā ir vienādi.

(Atbildēt uz šo)


[info]labils
2013-09-15 22:24 (saite)
nav ne jausmas..

(Atbildēt uz šo)


[info]unpy
2013-09-15 22:32 (saite)
Nu, manuprāt, mīlestība nav stabila, nemainīga konstrukcija, tā sastāv no vairākām komponentēm, proti, no iekāres, draudzības un cieņas(iespējams, vēl no kaut kā - kopīguma sajūtas, piemēram), šo komponenšu īpatsvars laika gaitā mainās, līdz ar to, tās mīlestības pat pret vienu un to pašu cilvēku dažādos periodos var būt ļoti dažāda.

Nemaz nerunājot par to, ka mīlestību vispār ir vesels lērums - vecāku mīlestība, mīlestība uz dievu vai pret dzimteni :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]huinja
2013-09-15 22:59 (saite)
Nu es te par to romantisko tipa : >

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]psihs
2013-09-16 07:22 (saite)

(Atbildēt uz šo)


[info]nulle
2013-09-16 15:59 (saite)

(Atbildēt uz šo)


[info]gara_diena
2013-09-17 21:11 (saite)
Nesen māsīca teica, ka tas ir termins.
Aizvakar teicu, ka tā nav loģiska. Jo cilvēkiem mīlestība ir kaut kāda mistiska dzirkstele, kura mistiski kaut kur pazūd. Es domāju, ka tā visa romantiskā figņa nav nekāda mīlestība. Figņa, kas beidzas. Kā telefona akumulators.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?