h2o roze ([info]udensroze) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2007-01-31 11:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry

es ceru,ka reiz mana meistarība būs sasniegusi tādu līmeni,lai es šeit varētu ne tikai jautāt, bet arī stāstīt.

ideja sekojoša: veelos pasniegt majas gatavotas paarsteigumvakarinjas, bet taa kaa tajaa dienaa busju majaas tikai reizee ar vinju, bet vakarinjas gribeesies uzreiz,  tad doma ir, ka vareetu ieprieksejaa dienaa (jo vinjs tad nebus  majas) jau sataisiit galju un ielikt marineties (ir tacju tas receptes,kur obligati nepieciešams 24 stundas pirms cepsanas sagatavot visu un atstaat ievilkties). ja nu kaadam ir kaada ideja - priecaasjos.

isti arii nezinu ar kaadiem mekleejamajiem vardiem ko taadu mekleet ieks recepsju saitiem.

 

 



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antuanete
2007-01-31 13:27 (saite)
Vistu varētu paturēt brūklenēs vai dzērvenēs un medū, manuprāt. Neesmu gan ilgstoši turējusi, tikai smērējusi pirms cepšanas, bet ir OK.
Var jau arī līdzīgi kā šašliku marinēt - piemēram, kefīrā un ar sīpoliem, tad tikai atliek uzcept.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]udensroze
2007-01-31 15:53 (saite)
svaigaas ogas? vai zaptee? ideja baigi labaa prieks vientulajiem vakariem, jo daargajam nepatiik salda galja, ko es savukaart dievvinu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

meklējamie vārdi
[info]so_damn_insane
2007-01-31 15:13 (saite)
sagatavot iepriekš - "prepare beforehand"
recepte - "recipe"
tālāk var pievienot atslēgas vārdus pēc savas gaumes - meat, vegetarian, soup, etc.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: meklējamie vārdi
[info]udensroze
2007-01-31 15:51 (saite)
es "nemiilu" svešvalodu meklētājus, jo tie atrod parasti priekš iesācēja neiztulkojamas garšvielas tādā nozīmē, ka man nav ne jausmas ar ko tās var aizstāt, ja nevar pie mums nopirkt. bet paldies par latviskajiem meklēšanas vārdiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: meklējamie vārdi
[info]so_damn_insane
2007-01-31 16:04 (saite)
Man personīgi nav nācies saskarties ar šādu situāciju. Vienīgā problēma, kas mēdz būt, ir tāda, ka attiecīgās garšvielas nav mājās plauktā.
Vai vari dot kādus piemērus šādām garšvielām?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: meklējamie vārdi
[info]udensroze
2007-01-31 16:05 (saite)
tu runaa ari vaaciski? pedejas receptes man no vaacu plauktinja:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: meklējamie vārdi
[info]so_damn_insane
2007-01-31 16:49 (saite)
Vāciski gan ne. :(
Tomēr interesanti, ka vācieši varētu būt sadomājuši garšvielas, kuras pie mums nav dabūjamas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: meklējamie vārdi
[info]udensroze
2007-01-31 17:17 (saite)
diez vai sadomaajusji, pienemu,ka analogas var atrast - bet ja es maacos tikai gatavot, tad es nemaz nenojausju,ka risu miltus var aizstat ar kartupelju cieti, piemeram;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kiskinja
2007-01-31 15:34 (saite)
Varbūt noderēs mana recepte: http://klab.lv/community/majsaimnieces/19234.html

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]udensroze
2007-01-31 15:49 (saite)
mammit miilja! izskatas ka tu buusi 3 sieviete,kas atstaas ziimogu manaa celjaa uz virtuves meistaru. tikai veel paaris jautaajumi,jo esmu piliigs iesaceejs:
- kur tos spaarninjus pirkt vispabaak? kaut kaadaa kekavas veikalaa?
- cik ilgi vinji jaacep?
- un ja nu man nav grila rezjima?
- panna jau jaaliek tikai vienaa kaartaa, ja? lai iegutu to krauksjkigo malinju?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kiskinja
2007-01-31 16:06 (saite)
1.Es parasti spārniņus pērku "savā" Rimi - Olympijā, bet protams, ka var pirkt arī Ķekavas broileru veikalā, tas kā Tev pašai ērtāk un tuvāk. Galvenais, lai tie ir svaigi.
2.,3.Cepšana ilgst apmēram 1,5-2h - atkarīgs no tā, cik lieli ir spārniņi un cik ļoti izcepušies tie garšo, mēs esam iecienījuši tādus kārtīgi ceptus ar kraukšķīgu ādiņu. Parasti cepu ~180 grādos un kad gaļa gatava, tad uz 10-15 minūtēm 200 grādos. Tev ir mikroviļņu krāsns vai parastā? Esam cepuši arī mikroviļņos uz konvekcijas režīmu, tas pats vien sanāk.
4.Pannu var klāt ar foliju vai cepampapīru, pēc izvēles, var vispār likt tikai ietaukotā pannā. Es parasti lieku foliju kādas 3 kārtas, lai pannu nenosmērētu un tik un tā sanāk kraukšķīgi:)
Veiksmi darbā!:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]udensroze
2007-01-31 16:09 (saite)
man ir PSRSlaika cepeskraasns.. kurai graadus arii nemaz taa reguleet nemaku, bet gan jau.. 2 stundas..joptvai..tad jau jaadomaa ko starterii apeest, savaadaak nomirs nepagarsojis spaarninjus:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kiskinja
2007-01-31 16:17 (saite)
Nu jā, laiciņš paies, vari tikmēr cienāt vīrieti ar uzkodām, kuras esmu aprakstījusi norādītajā receptē. Vēl jau variants, ja gribās uzreiz ēst, tad vari cūkgaļas karbonādes iepriekšējā dienā sagriezt, saklapēt, samarinēt ar sāli+pipariem, atstāt uz nakti un nākamajā dienā atliks tikai apviļāt miltos un olā un pēc 10 minūtēm gaļa sacepta gatava:) Šitas variants būs fiksāks. Arī kartupeļus var samizot iepriekšējā vakarā un ūdenī atstāt uz nakti, nākamajā dienā uzvārīt:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]liene
2007-01-31 17:02 (saite)
ļoti garšīgi ir arī vistas gaļu marinēt citronu sulā, klāt sīpoliņus, ķiplociņus, pipariņus - atkarībā no tā, cik asu šito vēlies.
gatavoju vienreiz uz jāņiem šašliku šitā, tie bija mazi gabaliņi, bet noteikti var arī ar pamatīgākiem vistas gaļas gabaliņiem.
rekomendētu klāt rīsus ar kariju un mērci, ideālā gadījumā ar ķiplokiem, bet tas varētu arī neiet pie sirds.
kamēr gatavojas kārtīgās vakariņas, var pasniegt uzkodas, piemēram, dažādus dārzeņus ar krējuma mērcītēm (krējums plus, piemēram, čipsu mērces, bet var arī vegetu vai vēl kko)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]udensroze
2007-01-31 17:14 (saite)
drosi vien isstaa citronu sula, vai ne? ne jau pakaas? :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]liene
2007-01-31 17:24 (saite)
riktīgi citroni, ņem pati un spied ārā :)
jāskatās tik, cik daudz liet virsū - jo vairāk saliesi, jo skābāks būs. UN no citronu sulas var ļoooooti skābu dabūt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?