[icon] Mājsaimnieču klubiņš - Par kino vakaru.
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.


[mena]
Subject:Par kino vakaru.
Time:11:37
1. Visi laipni aicināti sekot līdzi informācijai par kinovakaru [info]sick_among_pure dienasgrāmatā.
2. Štuka tāda, ka uz to kinovakaru vajadzētu sacept vistu spārniņus. Ko par šo ideju saka mājsaimnieces?? Vai kilograms spārniņu ir daudz vai maz?? Un vēl - es domāju tos spārniņus cept iepriekšējā vakarā (šovakar) un piektdien (rīt) tikai pasildīt. Vai tā būs labi??
3. Un vēl varētu sagatavot marinētus kāpostu tītenīšus. Bet labi, tas būs eksperiments, un es neesmu pārliecināta, ka mēģināšu. :)))
comments: ir doma Previous Entry Tell A Friend Add to Memories Next Entry


[info]kiskinja
Link:(Link)
Time:12:18
2. Vistas spaarninji ir ljoti garda, muusmaajaas biezhi gatavota uzkoda. Nu ir taa, ka ja neko citu klaat need, tad uz 1 cilveeku ir ~3-4-5 spaarninji. Ar piedevaam varbuut pietiktu katram 2 gab. 10 spaarninji buus vairaak par 1kg. Uz cik cilveekiem tas tiek reekjinaats? Var jau njemt uz skaita, lai nebuutu taa, ka kaadam pietruukst. Mees parasti pie spaarninjiem eedam arii streemeliitees sagrieztu papriku, svaigu gurkji un tomaatus, kurus kopaa ar spaarninjiem iemeercam gardaa kreejuma meerciitee (kreejums, vegeta vai saals, zaljumi). Un ir tiiiiik gardi:D Var klaat arii chipshus (ar meerciiti saatiigaak), saalstandzinjas, siera streemeliites, "Miesnieka" cigaarus (uz irbuliishiem), "Mednieku" odzinjas (arii uz irbuliishiem) utt. Katram jau sava gaume. Aizraavos:)
Protams, ka sildot spaarninji nebuus tik gardi, kaa cepot tajaa pashaa dienaa, kad eed. Bet ja savaadaak nevar, tad kaapeec ne? Principaa, ja cilveeku daudz, ekonomiskaak buutu pirkt mazos stilbinjus - katram pa vienam+veel citas uzkodas:)
(Reply to this) (Thread)


[info]mena
Link:(Link)
Time:12:39
Mmmm... Jau sāk izklausīties garšīgi, un tas spēcina manu apņemšanos uz eksperimentiem (neesmu līdz šim tos spārniņus tā cepusi). Man tad ir jautājums - kā viņus labāk samarinēt. Esmu nopirkusi Santa Marias marinādi vistas gaļai 1 iepakojumu. Bet vai ar vienu tādu pietiks nu kaut vai tam pašam 1 kg?? Vai arī varbūt Tu vari ieteikt kādu labu un vienkāršu marinādi?? :)) Paldies!!
(Reply to this) (Parent) (Thread)


[info]kiskinja
Link:(Link)
Time:13:48
To sauso vai shkjidro marinaadi?
Mees visvairaak esam iecieniijushi "Santa Maria" sauso "galjas kopeejo garshvielu". Otrajaa vietaa mums ir sausaa "piedeva vistas eedieniem" (parastaa). Taas shkjidraas marinaades neesmu veel izmeegjinaajusi. Ir mazaas un lielaas pacinjas. Gruuti teikt, cik daudz vajag. Domaaju, ka vareetu pietikt ar vienu mazo pacinju 1kg (tas atkariigs, cik daudz spaarninju un cik pikantas grib), bet labaak tureet maajaas rezerves pacinjas:) Pastaastiishu kaa es gatavoju - pirmkaart un galvenokaart - vislabaakie un gardaakie spaarninji buus, ja marineesi ieprieksheejaa vakaraa un cepsi naakamajaa. Tad marinaade buus vienmeeriigi ievilkusies visaa galjaa. Njem spaarninjus (es lieku lielaa bljodaa (lai eertaak peec tam samaisiit) pa 2 spaarninjiem blakus), apber ar garshvielu taa, lai noklaaj visu galju (lai nekas balts nepaliek, bet arii ne par daudz - citaadi buus paaraak pikanti), apgriezh otraadi un taapat noklaaj otru pusi. Tad liek naakamos 2 un proceduuru atkaarto. Peec tam bljodaa ielej oliiveljlju un ar rokaam visu kaartiigi samaisa taa, lai nepaliek neviens sauss gabalinjsh. Peec tam ieliek mazaakaa bljodaa un uzliek tai virsuu shkjiivi vai apliek ar paartikas pleevi. Un ledusskapii. Naakamajaa dienaa pannaa (man ir mazaa portatiivaa cepeshkraasns pagaidaam:)) liek 3-4 kaartas folija (nav obligaati tik daudz, bet tad mazaaka iespeeja, ka panna sasmeereesies) un uz folija liek spaarninjus, kurus cepshanas laikaa maina ~3-4x uz abaam puseem (lai izceptos abas puses). Piebildiishu, ka nekaadas taukvielas vairs nevajag, jo ieprieksheejaa dienaa liktaa eljlja jau ir ievilkusies galjaa:) Pashaas beigaas spaarninjus lieku ar kraukshiigo aadinju uz augshu, citaadi taa saliip uz folijas un nav vairs TAS. Un uz paaris minuuteem iesleedzu grila rezhiimu. VISS:) Taads gardums, paljchiki obljizhesh:)))
(Reply to this) (Parent) (Thread)


[info]mena
Link:(Link)
Time:14:08
MMM, milzīgs paldies!! :)))
(Reply to this) (Parent) (Thread)


[info]kiskinja
Link:(Link)
Time:14:30
You're welcome!:)
Aa, un veel kas - mazaa bljodaa peec marineeshanas proceduuras es lieku taapeec, ka tad, ja spaarninji cieshi kopaa, tie labaak samarineejas (tas no manas pieredzes):)
Uz veseliibu!:)))
Mmm, pati sakaardinaajos, laikam shovakar jaaiepeerk:)
(Reply to this) (Parent) (Thread)


[info]mena
Link:(Link)
Time:09:31
Liels paldies, sanāca tiešām garšīgi. Un ļoti ātri pazuda. :))
(Reply to this) (Parent)

[icon] Mājsaimnieču klubiņš - Par kino vakaru.
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.