Fri, Oct. 5th, 2012, 10:33 am
Par mākslu, kura ir mūžīga.

Seriālu varoņiem ir fantastiski daudz brīva laika. Jamie var caurām dienām tupēt krogos un dzert, ne viņiem darbs, ne paģiras. Nu, izņemot seriālus, kuras attēloti Briesmīgi Aizņemti dakteri un advokātienes. Bet arī viņi savās saspringtajās dienās tomēr izbrīvē kādas desmit, piecpadsmit stundas, lai aizbrauktu uz otru valsts nomali, nokniebtos ar labākā drauga līgavu, viņas māsu, suni un ginekologu, atgrieztos un spoži aizstāvētu kādu vientuļo cīnītāju pret bezsirdīgo korporāciju, vai, piemēram, izdarītu necilvēcīgi sarežģītu operāciju (2 minūtes), lai pēc tam dirnētu krogā un pļurkstētu (3 dienas).

Argentīnas rančo zirgupuišiem vienīgā nodarbe ir pāris reizes dienā stundu pusplikiem stāvēt pie zirgu aploka, lietpratīgi vaibstīties un mētāt baigos zirgu jākļus, kad blondā saimniekmeita atgriežas no savām studijām podniecības akadēmijā.

Kas mani satrieca līdz zemei, bija tas vācu (laikam) seriāls par veterināra ģimeni, kuri mājās turēja šimpanzi. Jokalemene, tas mērkaķis trīsreiz dienā savandīja visu viņu trakomāju, un vai kāds tam lopam ievilka ar hanteli? Nē, visi jautri smējās un līgsmoja, un pēc minūtes viss atkal bija iekš tīrīb un ōrdnung, un mērkaķis dabon nevis ar elektrošoku ģenitālijās, bet nogatavojušamos banānu.

Fri, Oct. 5th, 2012, 10:55 am
[info]lapsa

pilnībā pievienojos

Fri, Oct. 5th, 2012, 10:58 am
[info]fleur

Līdz asarām patiesi...:)

Fri, Oct. 5th, 2012, 11:04 am
[info]divi_g

:DD

Fri, Oct. 5th, 2012, 11:11 am
[info]unpy

Seriālus rāda par tiem, kuri ir izgājuši Laika Plānošanas kursus:))

Fri, Oct. 5th, 2012, 11:16 am
[info]sirdna

man ar vajadzētu. Iet pie sirds, piemēram, kā uzkačāt nevājus muskuļus viscauri ķermenim - vajag apsēsties uz taburetes un ļoti dziļdomīgi trīs reizes pacelt hanteli. Bicepsa nobučošana ir opcionāla.

Vot, ko nozīmē pareizi un pārdomāti pieiet jautājumam. Labi kursi, tā Laika Plānošana!

Fri, Oct. 5th, 2012, 11:25 am
[info]unpy

Tā kā pēdējā laikā esmu redzējis tikai vienu seriālu - par klibo dakteri, kuram bija trīs opcijas - "potēt strihnīnu", "potēt antibiotiķus" un "potēt polaroīdus", kaut kas no šitā vienmēr nostrādāja, kā rezultātā klibiķis varēja lietot kaut kādu tur pretkājas aspirīnu uz nebēdu, tad par muskuļu kačāšanu neko nezinu - šis tiešām allaž izskatījās ļoti aizņemts.

Filmu par pērtiķi ģimenē gan atceros redzējis, bet tas bija kaut kādos aizlaikos, paralēli histēriskajām meksikāņu ģimenēm un stāstiem par kanādas zirgotās policijas aizrautīgo dzīvi kaut kādā visu pamestā nostūrī. Tas taču viss ir izdomāts!

Fri, Oct. 5th, 2012, 11:28 am
[info]f

par kanādas zirgotās policijas dzīvi ne slikta vārda. viņiem ir jāpastaigājas ar suņiem un glīti jāizskatās juniformās, kas atļauj pa durvīm ieiet tikai sāniski (un tas, domājams, prasa ne mazums piepūles!).

Fri, Oct. 5th, 2012, 11:31 am
[info]sirdna

nu, cik nu atminos klibiķi, jamais vai nu apdirsa cilvēkus, kuri reāli kaut ko darīja, lamāja pacientus un štopēja pretkājas aspirīnu saujām vien.

Nujā, vienreiz iespundēja liftā meiteni un izvilka jamai no stakles ērci, tā bija traki aizņemta diena.

Fri, Oct. 5th, 2012, 11:36 am
[info]milda

Tu mani satrieci! Un es visu laiku skatījos un domāju, ka tas ir dokumentālais kīno. Tas tiešām ir izdomāts, saki???? Kā Tu to zini!

Fri, Oct. 5th, 2012, 11:41 am
[info]unpy

Tur beigās parasti pierakstīts - "Viss ir izdomāts, ja kāds domā, ka šajā seriālā tā smukā jaunkundze ar papīra lietussargu ir viņš, tā ir pilnīgi nejauša sakritība. Ja netic, lai paskatās spogulī. Neviens dzīvnieks nav cietis(par cilvēkiem, nezkālab, šitā neraksta)."

Fri, Oct. 5th, 2012, 12:00 pm
[info]milda

nekad neesmu pamanījusi tādus ierakstus seriālu beigās. varbūt tāpēc, ka asras aizmiglojušas skatu par kārtējā zīdaiņa nozagšanu/atrašanu vai par to, ka kāds melnīgsnējs skaistulis cieš mīlas mokas, jo iecerētā ir viņu ieraudzījusi divdomīgā situācijā un novērsusies un negrib dzirdēt nevienu paskaidrojumu. un seriāls kalnietis. atceries? tas taču vispār bija kolosāls, bet jums tik ciniski iesmiet par jūtām, kas uz ekrāna virmo.

Fri, Oct. 5th, 2012, 12:07 pm
[info]unpy

Lai cik tas neizklausītos dīvaini, bet seriālu "Kalnietis" tiešām neesmu redzējis tieši tāpat kā vairumu citu - gan jau šis būs bijis uz viļņa tajā brīdī, kad būšu bijis bez televizora, kā jau lielākajā daļā savas dzīves:))

Fri, Oct. 5th, 2012, 11:14 am
[info]shvep

Ļoti ļoti smējos.

Fri, Oct. 5th, 2012, 11:16 am
[info]sirdna

Kas arī bija jāpierāda.

Fri, Oct. 5th, 2012, 11:20 am
[info]uldy

Galvenais, ka šitādu dzīvniekseriālu iespaidā bērni dīc pēc suņa - sak, filmā tik mīļi izskatījās un neko mājās arī nesavandīja.

Fri, Oct. 5th, 2012, 11:24 am
[info]sirdna

Vovo. 101 dalmācieša atstātās čupas un čuru okeāns pilnīgi nemaz nesagandē ģimenes idilli.

Fri, Oct. 5th, 2012, 11:29 am
[info]unpy

Lūk, lūk - šitie seriāli noteikti ir starptautiskā dzīvniektirdzniecības karteļa sponsorēti!

Fri, Oct. 5th, 2012, 11:33 am
[info]blondulla

Latviešu seriālu veidotāji toties iepriekš sarunā: "A davai, tagad visi varoņi runās tā, kā dzīvē neviens nerunā."

Vēl viņiem visiem ļoti patīk dzīvot viesnīcās.

Fri, Oct. 5th, 2012, 11:38 am
[info]sirdna

Aha. Kur viņi to piķi rauj, es gribu zināt? Nepārtraukti dzīvot viesnīcā, kādam miļonāram tur ir jābūt?

Abet latvju aktierskolas paradigma "runāt tā, it kā pakaļā būtu slotaskāts", tas ir atsevišķas esejas vērts temats.

Fri, Oct. 5th, 2012, 12:51 pm
[info]kaplacis

:(

Fri, Oct. 5th, 2012, 01:01 pm
[info]jim

:D

Fri, Oct. 5th, 2012, 01:48 pm
[info]tvarj

da labi, toties ārzemju seriālos viņi visi ir tik asprātīgi, nu tiiiik asprātīgi. visa dzīve vienos anekdotos un trāpīgās atbildēs.

Fri, Oct. 5th, 2012, 11:51 am
[info]vilibaldis

oi, sāpīga tēma, un kas ļaunākais dažas seriāļu auditorijas biedres saskatās šito un pieņem par dzīves īstenību, i nesaprot kālabad darba laika būtu jāstrādā nevis, teiksim, glīši joga jāatstaipa.
Par samaitāšanu tā viņu pasaule, tikai un vienīgi.
par Hamelionu vecuma neiestāšanos gadu desmitiem un seksuālo produktivitāti vispār nerunāsim.

Fri, Oct. 5th, 2012, 12:44 pm
[info]biezpientaure

Kas mani satrieca līdz zemei - ka kāds skatās vācu seriālus, nu labi, izņemot ja tā ir pirmās reizes pirmā sērija :) Vācu seriāli ir Vēl Ahūnāk Padirsts Laiks nekā skatoties jebkuru citu seriālu, domāju, pat latviešu.

Fri, Oct. 5th, 2012, 01:37 pm
[info]adinkra

Pat dienvidamerikaanju?