Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2009-07-15 08:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:cinefilia

Transformers: Revenge Of The Fallen (2009, Maikls Bejs)

Otrie "Transformeri" nepavisam nav slikti, tie ir vienkārši šausmīgi. Ja lieliskā pirmā daļa bija čempions pirmkārt jau pateicoties joku, romantikas un ekšena ideālai harmonijai (kas drīzāk ir nevis Maikla nopelns, bet viņam Spīlbergs stāvēja ar ledus spainīti blakus), otrā radikāli tika veltīta tikai ekšenam. Mēs, protams, nevaram nepieminēt to faktu, ka Bejs sava fizioloģiskā kino dramatismu smeļas no pornogrāfijas, taču alegoriski izmuldoties atkal - ja pirmie transformeri vēl bija ar santehniķi, medmāsiņu un pārējo jūtu impēriju, tad otrajā mūsu varoņi jau trešājā sekundē kaili uzgāžas viens otram virsū, lai vienā pozā un vienā tempā dolbītos, dolbītos, dolbītos divarpus stundas. Pasākums tikai īsteniem žanra gardēžiem.Un tas laikam ir visprecīzākais, ko par epika turpinājumu var pateikt.

Vēl jau ir mazāk būtiskas pretenzijas. Teiksim, tas, ka kino ne pārāk ir iespējams skatīties, jo nav iespējams nofokusēt skatienu uz attēlu - visu ekrānu aizņem ārprātīgi detalizētas milzu mašīnas (toties ar vāji izteiktām ekstremitātēm), kas Brauna kustības labākajās tradīcijās brāžas pa kadru ar ātrumu tūkstots kilometri sekundē, labos no sliktajiem atšķirt nekādi, kas īsti vispār notiek episkajos grautiņos, nav skaidrs, kad kāds no robotiem nogāžas, beidzot iestājas atvieglojums, pat ja kapitulējis ir mūsējais. Jaunākie samuraji kinozālē ļoti ātri grib atpakaļ mierīgos jociņus par to, kā māmuķis Parīzē sarijās marihuānu. Tiesa, režisors ir nežēlīgs pret vājākajiem, jo starta jociņus (nesmieklīgus, ja kas) sātaniskās kiberelles gaitā nomaina varoņteksti naturāli no "P'īrlhārboras"(!), kā arī laikam tā kino, kur amerikāņu prezidents brauca nogalināt komētu. Diemžēl no ārprātīgās žļerkstoņas galvā uz to brīdi viss uztveras ļoti transcendentālā formā.

Vēriens ir neizsakāms. Kādu triku ar kino izspēlē tā gigantiskā metrāža! Transformeru apmēru varenums devalvējas jau kaut kur pēc desmit minūtēm, un pie viņiem pierodi tā, it kā viņi tiešām staigātu ārā pa ielu. Pīrlhārboras izdzīvojušie varoņi raud pie telekrāniem - humanoīdi Šīa Lebefs un Meganu Foksa veic piecu kilometru garu krosu veikli izvairoties no apkārt sprāgstošajiem granātu saišķiem, lāzera staru kūļiem un stratēģiskajām raķetēm "danojebkurienes - zeme", pa reizei tikai nejauši kaut kur paslīdot, lai nokristu uz vēdera no astoņsimt metru augstuma un turpinātu ceļu. Iedzinēju lomā esošie tanki un reaktīvās lidmašīnas pūlas, svīst taču nepadodas. Uz Heopsa piramīdas apsēdies galvenais sliktais superrobots Pantalons dauza ar kulaku pa tās virsotni. "Kāpēc mēs uzvarēsim? Jo es tam ticu!". Galveno varoni apmeklē ekumēniskie robotu transformeru eņģeļi. Centrālo pozitīvo robotu izslēdz un uzpridzina reizes septiņas, un viņš kā atdzīvojas, bļaģ, tā atdzīvojas.

Atliek tikai cerēt, ka Maiklam Bejam reiz izpratne par to, kā ir iekārtots Visums, vienkārši izbeigsies un atdursies pret kaut ko.

in 2009 martcore says
klīnika / sēdies, divi / otrreiz nesaņemtos / apm.ņurd./ afigkino



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]f
2009-07-15 08:18 (saite)
sāku domāt, moš ij labāk neskatīties.
galu galā, pirmajā daļā es gandrīz pie mutautiņa ķēros, kad ļaunie helikopteri saķēra dzelteno autobotu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2009-07-15 08:21 (saite)
pirmā man ļoti, ļoti patika
otrā fiziski neizturams sviests

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2009-07-15 16:02 (saite)
100% piekriitu.. pirmaa bija ok popcorn ekshen muvijs.. jaunaa ir vienkarshi atsaldeeta

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]brock
2009-07-15 08:19 (saite)
ui jā esmu sērijas fans kopš 80to beigām kad man pirmo reizi nācās noskatīties transformeru animācijas filmas sēriju kādu, bet nu tu brauc auzās, jo filma pateisībā ir tieši tāda kāda ir multfilma vienmēr bijusi. Cīnās viņi gadsimtiem ilgi, viens otru iznīcina un atdzīvina. Humāņi patiesībā ir tik tā, skatam, lai ir arī vispār jēga skatīties to kauju, jo cīnās tak par mums :) Lūk trešā daļā (kas jau zināms ka laikam būs 2012. gadā) obligāti vajag Galvatronu vai UniCron, lai interesantāk un vēl episkāk būtu tas action. Un beigu beigās tas tak ir Bejs. Filma bez uguns piešķilšanas pulvermucai nav viņa filma :) Jo lielāks sviests un vairāk action, jo labāk :)

(Atbildēt uz šo)


[info]terrifyer
2009-07-15 08:43 (saite)
smuki uzrakstīts. :D tiešām.

(Atbildēt uz šo)


[info]spicausis
2009-07-15 09:58 (saite)
Par paralēlo cilvēkveidīgo robotu un spēļindustrijas tēmu, iespējams, ka Mekavariors atdzīvosies.

Neskatoties uz, ka treileris man nelika sirsniņai pukstēt straujāk, kaut kādu nu pārāk cilvēkiem līdzīgi un no cilvēkiem kapčuroti devaisi stāv un piu-piu-piu puļījas ar raķetītēm, kaut arī tam visam tak vajadzētu būt nu tik, tik, tik krutam.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]batou
2009-07-15 10:11 (saite)
imho, mechwarrior pārsit transformerus kaut vai tajā ziņā, ka pilotēti tiek ar cilvēkiem un netransformējas (kas man tomēr sasodīti traucē).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]freakart
2009-07-15 10:16 (saite)
par terminator salvation gribu dzirdēt.

(Atbildēt uz šo)


[info]batou
2009-07-15 10:19 (saite)
arī pie otrās ir stāvējis Spīlbergs (executive producer). lai gan iespējams devis vairāk vaļas Bejam nekā pirmajā filmā.

par cik piratebay atrodams rips ir TS XviD, problēmas ar to kas tur notiek varētu būt ļoti lielas, man pat uz normālā kino formāta bija problēmas atšķirt kurš ir ļaunais un kurš labais.

now Watchmen 720p BluRay on the other hand...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2009-07-15 10:23 (saite)
a es uz lielā ekrāna arī skatījos
un vakar vēl mazliet paskatījos ripu, saprotams, ka tur ir vēl smagāk

vočmeniem jau ir režisora trīsstundnieks?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]brock
2009-07-15 10:36 (saite)
jau nedēļu + ir kā Watchmen DC. Pat ja nemaldos BR rips. Tik pēc tā noskatīšanās īsti nesapratu kādēļ tur to pusstundu pielika klāt :) Nejutās īpaši pēc vajadzības, vismaz ne pēc šitāda 3 h.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2009-07-15 10:42 (saite)
tur multene kaut kāda esot, es sapratu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fxp
2009-07-15 12:35 (saite)
Multene pagaidām atsevišķi tikai, bet kopā ar filmu gada beigās sola.
Lūk, DC jaunumi http://elhutto.livejournal.com/981761.html

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]goddes
2009-07-15 10:58 (saite)
Biji piedzēries?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2009-07-15 11:10 (saite)
nē, es pa dienu skatījos

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2009-07-15 11:33 (saite)
es meklēju iemeslu kādēļ skatījies vispār.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2009-07-15 11:37 (saite)
ā, es domāju tu par fokusēšanos :)
man pirmie transformeri ļoti patika

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gamemaster
2009-07-15 13:09 (saite)
Cienītais sēr, atļaušos atgādināt, ka kopš "The Rock" Bejs nav uzņēmis neko, kas nebūtu totāla klīnika.
Līdz ar to - par ko ir šoks?

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?