Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2009-03-17 11:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
eu, es vot nesaprotu, kāpēc latvijā pēdējā laikā cilvēks kaut kur iegādājas pistolei līdzīgo priekšmetu, uzvelk uz galvas zeķi, visu izplāno un hujārī pa taisno uz LB veikalu, lai cēli aizietu ar 57 latiem knābī - KĀPĒC ŠIE CILVĒKI BANKAS NELAUPA? apsardzes arī nekādas un draudošais sroks tāds pats.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]up
2009-03-17 11:21 (saite)
tapeec, ka latvietis ir STULBS

(Atbildēt uz šo)


[info]divi_g
2009-03-17 11:23 (saite)
Tādēļ, ka, 1kārt, LB veikals ir ierastāk un, 2kārt, baidās, ka bankā par "līdzīgu priekšmetu" var dabūt īstu lodi ribās :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2009-03-17 11:25 (saite)
dabūt lodi ribās? no kā interesanti?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2009-03-17 11:26 (saite)
Nu kādreiz banku apsardze bija bruņota. Tagad - vismaz publiski nav, bet nu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2009-03-17 11:26 (saite)
ja? kur tev bankā viena pati kasiere ar viegli atveramu kasīti?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2009-03-17 11:32 (saite)
/apcerīgi/
āgenskalna tirgus hanzenē tur tāda maļina, it sevišķi tā dāma, kas pašā galā atsevišķā kjubiklā sēž, bez novērošanas kamerām, etc

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2009-03-17 12:31 (saite)
nauda tak pa lielam tiek glabāta seifā ar laika atslēgu. gribēs, bet nevarēs tev iedot lielo piķi, tie paši 50-150 Ls vien sanāks...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kautskis
2009-03-17 19:50 (saite)
Nesanāks, nesanāks, drīzāk griesti ir kādi seši-septiņi tūkstoši. Kas arī, protams, nav tāds daudzums, lai tādēļ riskētu ar pantu un termiņu, bet tomēr glaunāk par 57 latiem. Lieta tāda, ka nauda gan jānes uz seifu, bet diezgan daudz arī glabājas operatoriem kasē — uz seifu lieko naudu aiznes varbūt divas-trīs reizes dienā. Ja gribas tādas lietas darīt, jāiet neilgi pirms slēgšanas — tad nauda ir iekrājusies, bet vēl nav nodota — dienas beigās tāpat jāskaita un jānodod. Piemēram, kad vienreiz Igaunijā laupīja tolaik vēl Hansapanku, jaunietis gāja iekšā tieši uz darbdienas beigām. Pastāvēja vienu brīdi, pašķirstīja bukletus, pagaidīja, kamēr aiziet klienti un tad izvilka pistolei līdzīgo priekšmetu. Starp citu, visu prasīto naudu viņam uzreiz atdeva, jo, kā jau teicu, summas nau tādas, lai tādēļ kāds gultos zem lodēm — turklāt nauda tāpat ir apdrošināta.

Bet ierasties un pieprasīt naudu ir viena lieta. Ja tu dari tādas lietas, jārēķinās, ka kāds bankas darbinieks ar garantiju uzreiz nospiedīs trauksmes pogu — tā ir pie katra galda. Tātad pēc tam, kad tu esi izvilcis pistolei līdzīgo priekšmetu, tev ir varbūt kādas piecas minūtes. Tad jāizdomā, kā tikt prom — tā, lai nenoķeŗ, un tā, lai pēc tam nesadabū rokā pēc mašīnas numura. Tālāk — ja ietesīsies bankā ar masku galvā un pistolei līdzīgu priekšmetu rokā, jārēķinās, ka tur var būt gana daudz klientu (bankās mēdz būt rindas), kas noteikti sāks uzvesties visnotaļ neadekvāti — spiegs, brēks un uzvedīsies tā, ka mieru saglabāt būs grūti. Ja gribi civilāk, kā Kitano filmā (tur jaunietis vienkārši piegāja pie lodziņa un parādīja pistoli — neviens cits pat nenojauta) vai vienkārši pagaidīt, kamēr aiziet klienti, tad masku nevar — un tad tevi nofilmēs no visiem leņķiem. Visbeidzot, bankas laupīšana tomēr ir baigais notikums, un vari būt drošs, ka izsludinās daudz plašāku meklēšanu nekā tad, ja aplaupīsi Ipiķu pagasta veikalu "Dzērieni un pārtika".

Par banku apsargiem nav jāuztraucas, jo daudzās filiālēs viņu pavisam vienkārši nav. Ja kādā ir, tad vienkārši jālaupa tāda, kuŗā nav.

Long story short — ķēpa liela, un ieguvums nebūs daudz lielāks par sešiem-septiņiem tūkstošiem. Protams, kā māca anekdote, nosit divdesmit kapeiku dēļ piecas tantiņas un skat — jau rublis rokā. Bet katrā ziņā pie miljona tādā veidā netiksi, un arī pārdesmit tūkstošu dēļ būs stipri jāpasvīst. Nav vērts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zetinja
2009-03-17 11:30 (saite)
Tu laikam bankā sen neesi bijis (kopš viduslaikiem, kad naudu tirgū uz letēm mija) Tiklīdz bankai kaut vienu lauku fileāli mēģina apzagt, tā sekjuritī tiek pacelts līmenī. LB nav trauksmes pogu, ne visos ir apsargi, nav kameru, kasei nav laika atslēgas. Visā visumā vieglāk ir nolikt uz ausīm vairākus mazus veikaliņus, kur viena blonda pārdevēja priekšā, nekā vienu reizi tikti galā ar banku, kura allaž pilna ar cilvēkiem un kur tagad ari noteikumi paredz pie slēgšanas, ka nedrīkst viens cilvēks palikt telpās, tb vienmēr ir vairāki darbinieki.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2009-03-17 11:38 (saite)
LB ir trauksmes pogas, cik zinu
banku uzbrukumu shēmas ir klasiskas un zināmas, tur tev galīgi nepalīdzēs tas, ka telpā atrodas viens vai piecsimt cilvēku
nu un tas, ka pēc tam sekjuritī PĒC TAM tiks sacelts kājās - tas nu it kā tevi ne īpaši krata

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zifs
2009-03-17 11:32 (saite)
Pag, pag. Man liekas pavisam nesen puiši (vai arī meitenes) bez sarežģījumiem bankautomātu aizvilka. Es pat neesmu dzirdējusi, ka šamie būtu notverti.

(Atbildēt uz šo)


[info]sirdna
2009-03-17 11:34 (saite)
nav jau tik sēri. Re, bankomātus zog, teorētiski tur jābūt kaudzēm naudas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2009-03-17 11:41 (saite)
tas jā
man liekas tiem, kas zog bankomātus nevis sņabja veikalu, ir samērā daudz vairāk smadzeņu galvā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ttp
2009-03-17 12:04 (saite)
http://www.youtube.com/watch?v=ep4mC_zWaQE

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tiesibsargs
2009-03-17 14:37 (saite)
ceru, ka šo lasa un piefiskē DP.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2009-03-17 15:23 (saite)
man pohuj

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?