Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2011-10-03 18:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Turpinām ņirgāties par garšas kārpiņām, tb ārstējamies ar tautas metodēm. Šodien dzerslis pēc "Tibetiešu receptes" (iespējams, ka šobrīd visi tibetiešu mūki salēcās savās lotosa pozās, bet tā man viņu prezentēja!):
piens
+
medus
+
ķiploki
+
sviests
Visu vāra 20 minūtes.
Sākumā šķita gana labs esam, bet pēdējais malks ar ķiploku ļerpatām un visu mazo bērnu biedu - piena plēvīti drusku tā kā pavilka uz vemsi.

Man kā senam Malahova* cienītājam tas viss šķiet gana bezjēdzīgs (karsts piens+medus=lieliska barotne visām baktērijām). Stāsta gan, ka esot neganti efektīvs. Nu redzēsim, redzēsim...;)

* ne tam, kurš visādus raidījumus vada, bet tam, kurš par organisma attīrīšanu māca.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]str
2011-10-03 18:28 (saite)
njā- cenšos pienus nelietot, tak man pat T nesametās.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-10-03 18:34 (saite)
Eee, tipa Tu šito dzēri?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2011-10-03 18:37 (saite)
nē- nedzēru:)
es lietoju homeo graudiņus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-10-03 18:46 (saite)
Nu tur jau ilgstoši tas jādara, bet es gribu žik-žik un gatavs!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]auksts_entelekt
2011-10-03 19:04 (saite)
izklausās kautkas tik pat garšīgs kā sīpoli ar medu. Mana bernības lielaka trauma, tūlit aiz grūbu zupas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-10-03 20:05 (saite)
Aha, man mamma arī laikam pienā+medū sīpolus vārīja!;/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pepija
2011-10-03 19:21 (saite)
hehe, par tibetiešiem neko nezinu, bet manā bērnības traumā ķiploku vietā, ja nemaldos, bija naža gals sodas - kombinācijā ar sķebīgi sasaldināto, pienu, kuram pāri dzintaraini sviestaina piene plēve...brrrrr

no brīvas gribas es parasti dzeru bronhu-plaušu tēju (aptiekās ir tāda krāsaina kārba, ne Tereško), bet, ja atceros nopirkt pienu, tad pienā vārītu islandes ķērpi, (galēji smagos gadījumos), vienkārši pienu ar boržomi uz pusēm (arī bērnības laiku klepus itkā mīkstinātājs) vai internetā atrastu no kājām gāzēju - karstu pienu ar viskiju - tas labākam miegam, kā saprotams :)

veseļojies!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-10-03 20:05 (saite)
No visa saraksta tikai piens ar viskiju šķita pievilcīgs!;D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]aizliegts_v
2011-10-04 11:10 (saite)
Aha, pareizi, soda ar pienu, bet manā gadījumā ne medus, bet sviests. Īstais, ne izstrādājums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]eermaniitis
2011-10-03 20:01 (saite)
pa - medus vārīts par sīrupu pārvēršas - viņš taču līdz 50 grādiem jālieto

- a visā visumā - nakujam? tas ir pierādīt ka vari? trennējamies fear faktoram? ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-10-03 20:02 (saite)
Da nē, mēģinu no klepus fiksi tikt vaļā:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mufs
2011-10-03 20:16 (saite)
mājās spiesta ābolu sula ar viskiju/konjaku.
nav tik pretīgi un palīdz labāk.
vismaz es sev tā esmu iegalvojuse
no šitā man pat lasot šķērmi sametās

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-10-03 20:40 (saite)
Ne viskija, ne sulas...;/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fleur
2011-10-03 21:05 (saite)
Kā ar homeovox vai Umckalor pilieniem? Jebšu tev ir izaicinājums kautko samest katlā un tad riskēt dzert?;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-10-03 21:11 (saite)
Nu es te mēģinu ar katlā mešanu iztikt;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]aizliegts_v
2011-10-04 11:07 (saite)
Es savu klepu parasti dzenu prom ar uzkarsētu pienu un sviestu, palīdz ļoti. Tavs izklausās efektīvāks, kaut vai ķiploku dēļ, vienīgi medus ne katram palīdz, ir cilvēki, kas no tā vēl vairāk klepo. Es tai skaitā. Un 20 min. vārīšana arī liekas jocīga, karsēšana tak iztvaicē un samaitā visus ķiploka labumus, man liekas. Ja nu vienīgi tās ēteriskās eļļas tā pāriet pienā... ej nu saproti.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-10-04 22:28 (saite)
Vot, man arī tā ķiploku termiskā apstrāde šķita visnotaļ bezjēdzīgs pasākums! Bet nu gan jau tibetieši zina labāk, kas tur fermentējas!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aizliegts_v
2011-10-05 08:48 (saite)
Tibetiešu fermenti ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-10-05 09:26 (saite)
Nu tak!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?