aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2018-08-04 22:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:darbs, kino

nogurušas piezīmes no kino telts
ja tā padomā, Streiča filmas pamatā ir par vilšanos cilvēkos.

man par šo vēl ir jāpadomā, diemžēl Streiča gads jau sen ir beidzies, tagad jādomā par Brenču, bet - tā vilšanās tēma ir kaut kas ļoti interesants, kas parādās gan tajā pašā Limuzīnā, gan Mans draugs - nenopietns cilvēks, un pat ''Kapteiņa Enriko pulkstenī'' ir par to, kā Tomiņš viļas savos lielajos draugos, kas nekādi draugi gan nav. un tas - pat nerunājot par to visu lielo čerņu kā Carmen Horrendum un Atcerēties vai aizmirst.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]heda
2018-08-04 23:32 (saite)
"Svešajās kaislībās" vēl vairāk. Bet pārsvarā viļas un saprot, kā ar to dzīvot tālāk bez rozā brillēm, viņa filmās vilšanās cilvēkus nesakropļo.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2018-08-04 23:46 (saite)
jā, tā gan. Streiču pamatā viscaur viņa daiļradē interesē cilvēku raksturi, viņš ir tāds cilvēkpētnieks, politika un intrigas viņam ir otrā plānā. tas viņu padara par vienu no cilvēcīgākajiem un cilvēkus visvairāk mīlošajiem latviešu kino režisoriem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2018-08-05 00:12 (saite)
jā, un kā cilvēkpētnieks ļoti ieinteresēts ne tikai tēlos, bet vēl vairāk aktieros, tāpēc jau viņi Streiču tā mīl :) (bet dažreiz stingras koncepcijas trūkums un ļaušanās cilvēkpētniecības plūsmai arī traucējusi galarezultātam)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2018-08-05 11:18 (saite)
nu ja, aktieri arī ir cilvēki, haha. bet tas ir tik lieliski, kā aktieri viņam atveras un ļaujas kaut kam pilnīgi ārprātīgam reizēm.

un vēl viena interesanta lieta par Streiču ir tas, ka viņa filmas morāli nenoveco, tas ir - pat man kā vecai feministei nav grūti skatīties dažāda laika viņa darbus, jo, tā kā viņu interesē cilvēki, viņš neizmanto stulbus stereotipus. salīdzinājumam - Brenča filmās attēlotā sociālā vide un stereotipi šobrīd liekas tik nogurdinoši, ka reizēm grūti skatīties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dooora
2018-08-05 12:37 (saite)
Tev ir Brenča 90gades sakarā kāds projekts? tikko aplūrēju viņa diskogrāfiju un secināju, ka daudz kas nav redzēts. it īpaši jau filma par vibrōpaneļu ražošanu :) piefiksēju, ka jāuztaisa retrōspekcija garajos rudens vakaros. un mamma bišk jāizklaušina – viņa Aloīzu ilgi pazina. aplūrēju, ka viņam operātōrs daudzās filmās bijis kāds Henrihs Pilipsōns, kuru iepriekš nebiju vārdā riktīgi piefiksējis (w-pēdijā viņam lapiņa vien krievu mēlē) un kura pēdējais pienesums šīssaules kinematogrāfā ir lente Pēdējā padomju filma. droši vien, ka nekas īpašs, bet būs jāapskatās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2018-08-05 20:06 (saite)
aha, projekts gan :) pētām viņa daiļradi, jo kaut kā tā sanācis, ka nekas daudz par viņu vēl nav izpētīts. cerams, ka viss rezultēsies grāmatā, un yours truly raksta par pilsētu Brneča filmās.

vari pastāstīt vairāk par to, kā tava mamma pazina Brenču? mēs intervējam viņa kolēģus un līdzgaitniekus, bet skaidrs, ka daudzu diemžēl vairs nav starp mums, ieskaitot Pilipsonu :( šo to viņš filmēja kopā ar Miku Zvirbuli, bet diemžēl diezgan maz.

p.s. rekur bilde ar Pilipsonu kokā :) https://www.instagram.com/p/BkCj__SnsRm/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]heda
2018-08-05 13:23 (saite)
Bet Brenčs daudz lielākā mērā ir vides pētnieks, tāpēc viņam labi saskanēja ar Koleberga scenārijiem, jo Kolbergam arī būtiska konkrētā vide (viņa romāni konkrētības un ikdienas detaļu precizitātes dēļ vispār ir unikāla liecība par tiem laikiem), un tāpēc arī visām detaļām un stereotipiem jābūt vietās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2018-08-05 20:08 (saite)
aha, un vēl arī tas, ka Brenčs domā žanros - struktūrās. viņš tomēr strikti strādā žanru ietvaros, kas, tieši tā, paģēr daudz lielāku stereotipu izmantošanu, lai varētu nodot stāstu tālāk. interesanti, ka melodrāmas un detektīvi, tiesa. un ir dažās filmās, kā ''Dāvanas pa telefonu'', šie abi žanri jau tā normāli sāk pārklāties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?