Manas nedienas ar arūjvēdas virtuvi turpinās.
Unpy apgalvoja, ka esmu kapha. Un pat uzzīmēja. Man arī tā likās, bet saskaņā ar Mildas došu testu mani rezultāti gan ir šādi, lūk:
Vata:19
Pitta:69
Kapha:28
Tātad es esmu pārliecinoši noēdusies pitta!
Tas vēl nav viss. Tur ir patīkamas zupu receptes, tikai man ir vajadzīgs dažas noslēpumainas garšvielas, piemēram, asfetīda un tumeriks. Citādi došas nebūs līdzsvarā, var pavairoties kapha, nedodies, un ko es darīšu ar tādu hiperkaphu, dakter.
Tas ir tik sarezgīti, man liekas, ka jāizvēlas kāda inuītu virtuve. Tur viss būs vienkārši, jāaizslēpo līdz pieliekamajam, jāizrok daži kilogrami pūdētas roņa gaļas...
Upd. Vēl ir vajadzīgs gī sviests. Bez tā vispār nekas nesanāk.
Unpy apgalvoja, ka esmu kapha. Un pat uzzīmēja. Man arī tā likās, bet saskaņā ar Mildas došu testu mani rezultāti gan ir šādi, lūk:
Vata:19
Pitta:69
Kapha:28
Tātad es esmu pārliecinoši noēdusies pitta!
Tas vēl nav viss. Tur ir patīkamas zupu receptes, tikai man ir vajadzīgs dažas noslēpumainas garšvielas, piemēram, asfetīda un tumeriks. Citādi došas nebūs līdzsvarā, var pavairoties kapha, nedodies, un ko es darīšu ar tādu hiperkaphu, dakter.
Tas ir tik sarezgīti, man liekas, ka jāizvēlas kāda inuītu virtuve. Tur viss būs vienkārši, jāaizslēpo līdz pieliekamajam, jāizrok daži kilogrami pūdētas roņa gaļas...
Upd. Vēl ir vajadzīgs gī sviests. Bez tā vispār nekas nesanāk.
nu tāds balts pulveris mazā kārbiņā..
itkā nekā īpaša,bet tomēr kaut kā iedarbojas uz tām ēdmaņām..:)
Vai esat mēģinājuši? Tiešam viss ir tik aplam garšīgs ar to gī?
Agrāk, manuprāt, viņiem gī/ghī ražoja "Valmieras piens", nez kāpēc man tā šķiet. Un tais senajos laikos, man ir gadījies redzēt šo gī arī kaut kādos lielveikalos. Bet drošāk ir aiziet pie krišņiem, nevis skraidīt pa citiem veikaliem un meklēt.
Un vai ir garšīgāk, es nezinu. Jo daudzpadsmit gadus gandrīz jebkura ēdiena gatavošana sākas ar to, ka pannā/katlā ielej olīveļļu vai ieliek pikuci gī - atkarībā no tā, vai noskaņojums vairāk uz Vidusjūru vai vairāk uz Austrumiem :) Un tad met tur iekšā un cepina garšvielas un tikai tad visu pārējo.
Vienvārdsakot, ja mājās nav gī, gandrīz neko ēdamu nemaz nevar uztaisīt.
Mums patiesībā ir pašiem savs tips - izdzīvotāji.
Un ghii tieshaam var uztaisiit maajaas - kausee sviestu, nokaas putas, kas sakraajas augshpusee un atdzesee. Shekureku arii ghii! Bet droshaakam rezultaatam sameklee recepti internaatos :)
Visādām garšvielām iesaku veikalu "Rudra" Skolas ielā starp Stabu un Bruņinieku; kolēģis mājās daudz gatavo karijus un saka, ka Rudrā ir vislabākā izvēlē un cenas. Vari viņu internetlapā paskatīties piedāvājumu.
rudrā toreiz nebija, nopirku pie krišnām.
manā skatījumā, tu pilnīgi neko nezaudē, ja viņa nav, tād nekāds tas pulveris un man drīzāk patika, nekā nepatika. bet pie tam, es vienmēr visur lieku ķiploku, pat ja receptē tā nav.
(uz bundžiņas rakstīts, ka tas pulveris esot sīpolu un ķiploku aistājējs, kā jau Antuanete pieminēja.)
es to pulveri noteikti negrasos lietot (pirku specifiskai receptei), varētu atdot, bet no otras puses tā cena nebija tik liela, ja pareizi atceros.
un gī svietu es arī parasti pati taisu, ļoti vienkārši.
/nopūšos/
Tā vietā, lai uzticētos sirma budistu babuīna trenētajai acij, uzticās kaut kādiem sūda testiem, kas, protams, ir senāki par vēdām, un pēc tam brīnās par rezultātu.
/atmetu ar roku/