Manas nedienas ar arūjvēdas virtuvi turpinās.
Unpy apgalvoja, ka esmu kapha. Un pat uzzīmēja. Man arī tā likās, bet saskaņā ar Mildas došu testu mani rezultāti gan ir šādi, lūk:
Vata:19
Pitta:69
Kapha:28
Tātad es esmu pārliecinoši noēdusies pitta!
Tas vēl nav viss. Tur ir patīkamas zupu receptes, tikai man ir vajadzīgs dažas noslēpumainas garšvielas, piemēram, asfetīda un tumeriks. Citādi došas nebūs līdzsvarā, var pavairoties kapha, nedodies, un ko es darīšu ar tādu hiperkaphu, dakter.
Tas ir tik sarezgīti, man liekas, ka jāizvēlas kāda inuītu virtuve. Tur viss būs vienkārši, jāaizslēpo līdz pieliekamajam, jāizrok daži kilogrami pūdētas roņa gaļas...
Upd. Vēl ir vajadzīgs gī sviests. Bez tā vispār nekas nesanāk.
Unpy apgalvoja, ka esmu kapha. Un pat uzzīmēja. Man arī tā likās, bet saskaņā ar Mildas došu testu mani rezultāti gan ir šādi, lūk:
Vata:19
Pitta:69
Kapha:28
Tātad es esmu pārliecinoši noēdusies pitta!
Tas vēl nav viss. Tur ir patīkamas zupu receptes, tikai man ir vajadzīgs dažas noslēpumainas garšvielas, piemēram, asfetīda un tumeriks. Citādi došas nebūs līdzsvarā, var pavairoties kapha, nedodies, un ko es darīšu ar tādu hiperkaphu, dakter.
Tas ir tik sarezgīti, man liekas, ka jāizvēlas kāda inuītu virtuve. Tur viss būs vienkārši, jāaizslēpo līdz pieliekamajam, jāizrok daži kilogrami pūdētas roņa gaļas...
Upd. Vēl ir vajadzīgs gī sviests. Bez tā vispār nekas nesanāk.
Agrāk, manuprāt, viņiem gī/ghī ražoja "Valmieras piens", nez kāpēc man tā šķiet. Un tais senajos laikos, man ir gadījies redzēt šo gī arī kaut kādos lielveikalos. Bet drošāk ir aiziet pie krišņiem, nevis skraidīt pa citiem veikaliem un meklēt.
Un vai ir garšīgāk, es nezinu. Jo daudzpadsmit gadus gandrīz jebkura ēdiena gatavošana sākas ar to, ka pannā/katlā ielej olīveļļu vai ieliek pikuci gī - atkarībā no tā, vai noskaņojums vairāk uz Vidusjūru vai vairāk uz Austrumiem :) Un tad met tur iekšā un cepina garšvielas un tikai tad visu pārējo.
Vienvārdsakot, ja mājās nav gī, gandrīz neko ēdamu nemaz nevar uztaisīt.