blond

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
19:59: Man pēdējā laikā sāk šausmīgi gribēties ēst visu to, ko es neesmu ēdusi, jā, tiešām, gadiem:
visu veidu pankūkas, ceptas, pienā mērcētas baltmaizes šķēlītes ar krējumu un cukuru (paldies olbica), bubertu, biezpiena sliņķus, ar sīpoliem un cauraudzīti saceptus kartupeļus ar olām, olā un miltos panētu cūkas kakla karobāndi ar kartupeļiem un salātiem, kommorgenvīderus, kotletes, kas nav ceptas no pilnīgi liesas gaļas, krāsnī ceptus marinētus vistas šķiņķīšus - tādus, kādus prata cept mamma, treknus šķovētus kāpostus ar cepeti, mājas rosolu, kartupeļu biezputru ar cīsiņu mērci, mencu aknas ar olu un sīpoliem, u.t.t. un tjpr.

Tā visa brīnišķīgā ēdiena vietā es šodien vakariņās apēdu cēzara salātus ar tīģergarnelēm, pavisam mazu porcijiņu, atnestus no La Kanna.

Comments

[User Picture]
From:[info]elina
Date:22. Februāris 2012 - 20:16
(Link)
man jau nu liekas, ka labāk ir ēst nekā neēst. apēst un pēc tam ilgā pastaigā atstaigāt :}
[User Picture]
From:[info]blond
Date:22. Februāris 2012 - 20:21
(Link)
nē, ar to ir tapat kā ar pīpēšanu, nedrīkst sākt. un taču to sapņu ēdienu ir tik daudz!
[User Picture]
From:[info]elina
Date:22. Februāris 2012 - 20:24
(Link)
...VAR UZTAISĪT SAPŅU ĒDIENU MĒNESI :)
[User Picture]
From:[info]tvarj
Date:22. Februāris 2012 - 20:27
(Link)
kommorgenvīderus
kastas?
[User Picture]
From:[info]blond
Date:22. Februāris 2012 - 20:53
(Link)
pankūkas ar gaļu, cēlies no vācu "komm morgen wieder" (nāc rīt atkal) - tā agrāk tos sauca. mājās gatavoti tie ir fantastiski....
[User Picture]
From:[info]dominika
Date:22. Februāris 2012 - 20:30
(Link)
Ja gribas, tad jāēd. Organisms zina, ko viņam vajag! :)
From:[info]dute
Date:22. Februāris 2012 - 20:35
(Link)
āāā, šitais besīgais teiciens! :)
[User Picture]
From:[info]dominika
Date:22. Februāris 2012 - 20:55
(Link)
Kāpēc?
[User Picture]
From:[info]copy
Date:22. Februāris 2012 - 20:58
(Link)
es atkal varētu kādu laiku ēst tikai tos pārsmalkos ēdienus un dzīvoties pa restorāniem. a kas tev dos, jāēd vistas šķinķīši, karbonādes, rosoli un asinsdesas, eh :(
[User Picture]
From:[info]blond
Date:22. Februāris 2012 - 20:59
(Link)
oi, asisndesu es aizmirsu!
bet nav jau tā, ka mēs dzīvojamies pa restorāniem, patiesībā - pat ļoti reti. gatavojam mājās - DIĒTISKI un GAUMĪGI, bļa
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:22. Februāris 2012 - 21:44
(Link)
es atsāku ēst gaļu dēļ asinsdesas. biju vācijā pārgājusi veģētārismā. un pēc gadiem aizvedu tās mūsu asinsdesas (parastās no rimčika par 90 sant.) saviem vācu draugiem suvenīrā, un arī viņi beidza būt veģetārieši (nu, ne jau visi, protams)
[User Picture]
From:[info]blond
Date:22. Februāris 2012 - 21:50
(Link)
nu tas tāds nopietns lēciens - no veģetārisma uzreiz uz asinīm!
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:22. Februāris 2012 - 21:52
(Link)
es ne-neēdu dēļ zvēriņiem, bet dēļ 'esības viegluma' :)
[User Picture]
From:[info]blond
Date:22. Februāris 2012 - 21:54
(Link)
nu, un bija? tas esības vieglums?
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:22. Februāris 2012 - 21:57
(Link)
jā, totāli. tas gāja ļoti labi kopā ar visu to vieglo dzīvi - iemīlēšanos, studēšanu, vandīšanos pa eiropas undergoundiem. un tad kaut kur aplauzos un sagribējās ietuntulēties segās, ēst asinsdesu un skumt.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:22. Februāris 2012 - 22:02
(Link)
nu, mēs te, ziemeļos, esam radīti tām segām un asinsdesām, ko padarīsi
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:22. Februāris 2012 - 22:05
(Link)
i'm loving it!
[User Picture]
From:[info]blond
Date:22. Februāris 2012 - 22:06
(Link)
jā, forši!
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:23. Februāris 2012 - 09:24
(Link)
tik ļoti nepanesams 'esības vieglums', ka pārmetās uz asinsdesām. :D
[User Picture]
From:[info]meness_berns
Date:22. Februāris 2012 - 21:34
(Link)
Man kā kurzemniekam joprojām ir iespēja tikt pie autentiskas skābputras un vārītām cūku pupām ar sviestu. To es apriju neiedomājamos kvantumos, kad tieku klāt. Noziedzība pret nacionālo identitāti (vienlīdzīga ar referenduma ideju) ir tas, ko tehnokrātiskais kapitālisms ir izdarījis ir sklandraušiem - viņi, bļā (un es nemaz nerunāju par kaut kādām vidzemnieku huiņām, bet pat Skrundas "Matss"), neliek katrupeļus, pārvēršot to par debīlu neizteiksmīgu burkānrausi. Bet ja nu reizēm arī tiek ielikti kartupeļi, tad tikai vārīti, nevis zaļi plaucēti. Vārdu sakot, nevis sklandrausis, bet zaimošana!
[User Picture]
From:[info]blond
Date:22. Februāris 2012 - 21:53
(Link)
jā, es laikam nemaz neesmu ēdusi īstu sklandurausi. tāpēc arī radies iespaids, ka tāds pārpratums vien ir. bet mana vecāmamma bija kurzemniece un skābputra gan ir viens no maniem mīļākajiem strebekļiem vasarā. kur nu vēl ar rupjmaizi un siļķi! cūkupupas arī - tikai diētisku apsvērumu dēļ ēdu tās ar lieso krējumu vai vispār - jogurtu.
[User Picture]
From:[info]copy
Date:22. Februāris 2012 - 23:39
(Link)
tiem kurzemniekiem kaut kas ir ar to ēdienu. nevienā citā novadā neesmu sastapusies ar tādu lepnumu par saviem autentiskajiem novada ēdieniem kā kurzemē. es te noprecēju kurzemnieku un tagad jātaisa bukstiņputras un omlešzupas jāmācās vārīt :D iepriekš neko par tādiem ēdieniem vispār nezināju, hehe
[User Picture]
From:[info]wowow
Date:22. Februāris 2012 - 22:36
(Link)
Es joprojām attālinos no visa šī pamatīgā, lai gan garšo, protams (ja kāds cits uztaisa) - vienkārši prasa trakoti daudz laika, pat tie kartupeļi - nomizot, sagriezt, sacept. Cita lieta - čik čik makaroni un mērce 20 minūtes un gatavs.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:22. Februāris 2012 - 22:57
(Link)
normāls gavēņa stāvoklis. Man arī, piemēram, tajā laikā, kad būtu jāpasēž uz ziemas trūcīgajiem pārpalikumiem, sanāk pierīties dubultā.
[User Picture]
From:[info]vikings
Date:23. Februāris 2012 - 10:24
(Link)
Atceros pankūku cepšanu ie Tevis.
From:[info]dute
Date:23. Februāris 2012 - 11:21
(Link)
tā kartupeļu biezputra ar cīsiņu mērci neiziet no prāta, skan tik perversi garšīgi.

kā jums "sastrādājas" ar mammu? viņa man neko nesaka
[User Picture]
From:[info]blond
Date:23. Februāris 2012 - 11:24
(Link)
man šķiet, ka ļoti labi. tikai tagad tas auklējamais puika esot saslimis un viņa nezin, kad varēs pie mums tikt. par ko es esmu ļoti ļoti bēdīga.
From:[info]dute
Date:23. Februāris 2012 - 11:26
(Link)
viņš bieži slimo, jā, bet tā nenopietni, gan jau pēc dienas divām būs atkal vesels
[User Picture]
From:[info]lara
Date:23. Februāris 2012 - 14:50
(Link)
Man šādi vienkāršā, kreftīgā mājas ēdiena posmi uzmācas pavasaros ap gavēņa laiku. Varbūt tam arī ir emocionāli iemesli. Dzīves spēku izsīkums. Kartupeļu biezputra, karbonāde, asinsdesas, cīsiņu mērce... tas viss ir tāds mājīgs mammas ēdiens kā no bērnības. Gribu drošībā un lai mani samīļo, uztaisa ēst.

Vakar sev vārīju mannā biezputru. Kā siltu apskāvienu ziemas nogurdinātajai miesai un dvēselei.
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:23. Februāris 2012 - 16:51
(Link)
Es bažīgi secinu, ka protu sameklēt internetos/pavārgrāmatās un pagatavot visādas smalkas riktes (nu labi, smalkas manu radinieku izpratnē, ne jau restorāna īpašnieka izpratnē :)), taču neprotu uztaisīt kārtīgas šmorgaļas, štovētos kāpostus, irbītes, miltu mērces un citas paaudzēs pārbaudītās vērtības. Kad tieku pie vecākiem vai radinieku viesībās, tad sajūsmināti ēdu (un pēc tam žēlojos par smagumu vēderā, bet tik un tā ēdu!) Tā ka pilnīgi saprotu vēlmi pēc tādiem "bērnības ēdieniem".
Powered by Sviesta Ciba