Comments
|
Man kā kurzemniekam joprojām ir iespēja tikt pie autentiskas skābputras un vārītām cūku pupām ar sviestu. To es apriju neiedomājamos kvantumos, kad tieku klāt. Noziedzība pret nacionālo identitāti (vienlīdzīga ar referenduma ideju) ir tas, ko tehnokrātiskais kapitālisms ir izdarījis ir sklandraušiem - viņi, bļā (un es nemaz nerunāju par kaut kādām vidzemnieku huiņām, bet pat Skrundas "Matss"), neliek katrupeļus, pārvēršot to par debīlu neizteiksmīgu burkānrausi. Bet ja nu reizēm arī tiek ielikti kartupeļi, tad tikai vārīti, nevis zaļi plaucēti. Vārdu sakot, nevis sklandrausis, bet zaimošana!
(Reply to this) (Thread)
jā, es laikam nemaz neesmu ēdusi īstu sklandurausi. tāpēc arī radies iespaids, ka tāds pārpratums vien ir. bet mana vecāmamma bija kurzemniece un skābputra gan ir viens no maniem mīļākajiem strebekļiem vasarā. kur nu vēl ar rupjmaizi un siļķi! cūkupupas arī - tikai diētisku apsvērumu dēļ ēdu tās ar lieso krējumu vai vispār - jogurtu.
(Reply to this) (Parent)
tiem kurzemniekiem kaut kas ir ar to ēdienu. nevienā citā novadā neesmu sastapusies ar tādu lepnumu par saviem autentiskajiem novada ēdieniem kā kurzemē. es te noprecēju kurzemnieku un tagad jātaisa bukstiņputras un omlešzupas jāmācās vārīt :D iepriekš neko par tādiem ēdieniem vispār nezināju, hehe
(Reply to this) (Parent)