Depresīva troļļa piezīmes - Komunisms un kapitālisms 3 vārdos. [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Komunisms un kapitālisms 3 vārdos. [Aug. 18th, 2022|04:54 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:August 18th, 2022 - 06:37 pm
(Link)
Zoss vnk nespēj saprast, šamai liekas ka ar to ir domāts kādam kaut ko atņemt bet tas ir taisni tas ko dara vienādotāji.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:August 18th, 2022 - 06:47 pm
(Link)
protams, ka alkatība liek maksimāli grābt sev un pohuj par pārējiem, kas tur var būt labs?
man man man. tie tur lohi, tiem nepienākas.
kurā realitātē tas var būt labi.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:August 18th, 2022 - 06:49 pm
(Link)
Lohi ir tie, kuri vai nu sēž un to piecieš, vai arī pieprasa pārdalīšanai atņemt tiem, kuriem rokas un galva neaug no nepareizā gala. Līdz ar to atbilde ir — labi tas ir šajā pašā realitātē, vajag tikai iet un darīt tādas lietas, kam būs vēlamā atdeve.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:August 18th, 2022 - 06:53 pm
(Link)
mmmm, normāls tāds bidlo piegājiens. uvažuha. kad pēdējo reiz kādam nīkulim kaut ko отжал?

krievija ar tieši tāpat uzskata. nesēž, nepacieš, bet iet un dara.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:August 18th, 2022 - 06:54 pm
(Link)
Bidlopiegājiens ir komunistu "vispirms ēdīsim tavu, pēc tam katrs savu". Es visu savu esmu nopelnījis bez spiedzieniem par bagātnieku ēšanu un plānoju turpināt tā darīt.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:August 18th, 2022 - 06:56 pm
(Link)
jā, malacis, vaig vairāk strādāt, tad būs vairāk naudiņas un būs bagātība un turība, tā ir. sevišķi rūpnīcā vai maksimā.

liels prieks par tavu izdevušos dzīvi.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:August 18th, 2022 - 06:59 pm
(Link)
Lai tiktu prom no maksimas mācīties vajag, tad būs incantāk un vairāk naudiņas.
[User Picture]
From:[info]dzeltens
Date:August 18th, 2022 - 07:29 pm
(Link)
Jums tiešām bez ironijas šķiet, ka tā funkcionē kapitālisms?
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:August 18th, 2022 - 07:32 pm
(Link)
Tu domā ka tajās maksimās strādā daudz nerealizētu ģēniju? OK ja tā ir - tad tā varētu būt problēma - kā viņus atrast.
[User Picture]
From:[info]dzeltens
Date:August 18th, 2022 - 07:57 pm
(Link)
Nē, es domāju, ka kapitālismā nauda taisa naudu, un darbojas princips - “kam ir, tam tiks dots vēl, kam nav, no tā vēl atņems.” Nekāds dabaspēks (labor) netiek līdzi kapitālam; tas vienkārši tā ir iebūvēts sistēmas pamatos. Amerikāņu sapnis, saskaņā ar kuru jebkurš var sasniegt jebko, ir viens no spēcīgākajiem mūsdienu mītiem. Īlons Masks savu bagātību mantoja un pavairoja, bet saskaņā ar mītu ir sācis no nulles kā self made man.
Tā ka ideālais kapitālisms ir tāda pati utopija kā ideālais komunisms, tikai, atšķirībā no komunisma, vairums cilvēku tam tic.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:August 18th, 2022 - 08:03 pm
(Link)
Masks, khm aiziešu iegīglēšu....

tā, ja vikipēdija nemelo tad ir sekojoši:

/Elon Reeve Musk was born on June 28, 1971, in Pretoria, one of the capital cities of apartheid South Africa.[7][8] His mother is Maye Musk (née Haldeman), a model and dietitian born in Saskatchewan, Canada, but raised in South Africa.[9][10][11] His father is Errol Musk, a South African electromechanical engineer, pilot, sailor, consultant, and property developer who was a half-owner of a Zambian emerald mine near Lake Tanganyika. /

Tātad māte modele, dietologs, tēvs inženieris, raktuvju līdzīpašnieks. Nekas tāds. Nekādi magņāti. Parasts vidusslānis. OK, ne galīgie bomži, bet arī nekas baisi biezs.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:August 18th, 2022 - 08:04 pm
(Link)
300k no vecākiem. nekas tāds, protams.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:August 18th, 2022 - 08:05 pm
(Link)
Nu katrā ziņā tā nav summa kas automātiski nodrošina kļūšanu par miljardieri.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:August 18th, 2022 - 07:37 pm
(Link)
Bez ironijas šķiet, ka šāda aina ir tuvāka realitātei nekā tas, kā to iztēlojas ļ. cien. opozīcija.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:August 18th, 2022 - 07:59 pm
(Link)
esmu viegli apstulbis no tā naivuma, muļķības un egocentrisma, kas man te komentos saradies.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:August 18th, 2022 - 08:05 pm
(Link)
Tu joprojām nēesi pastāstījis kā tad tur ir ar tām vajadzībām strādājošā komunismā?
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:August 18th, 2022 - 07:42 pm
(Link)
"jā, malacis, vaig vairāk strādāt, tad būs vairāk naudiņas un būs bagātība un turība, tā ir. sevišķi rūpnīcā vai maksimā.

liels prieks par tavu izdevušos dzīvi."

Smieklīgi to lasīt no tevis, kas ne reizi vien ir mēģinājis signalizēt savu elitārismu un naudīgumu attiecībā pret mani, nožēlojamu galdnieku, pat nezinot faktus. Jums, SJW tautai, ļoti fluīdi mainās domas par vienkāršajiem (uz jūsu laikam elitārisma fona) un pazemotajiem cilvēciņiem ļaunajā kapitālisma, atkarībā no tā vai viņi ir izmantojami adžendai. Vienubrīd tu gauži izvelc nēzdodziņu no kabatas par nabaga maximas darbinieku, citu, strostē stulbos neizglītotos nabagus par to kā viņi nevēlas atzīt progresīvisma skaistumu un konkrēti mani esi mēģinājis zobot tikai par to, ka neesmu balto apkaklīšu planktonā vai ieguvis grādu.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:August 18th, 2022 - 08:02 pm
(Link)
tā arī tev nav pielecis, ka es esmu vienkāršs proletariāts? kurā vietā es tev kaut ko par planktonu esmu pārmetis? vai grādu? delīrija sākusies?

nez kā tad saprast tavus regulāros uzbraucienus, lai es ejot sētniekot? vai tie ir komplimenti?

kad sāksi atdot sabiedrībai, kas tai pienākas?
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:August 18th, 2022 - 08:07 pm
(Link)
Mana reakcija par sētniekošanu bija tieši proporcionāla taviem vīzdegunīgajiem izteikumiem par manu "vienkāršo robota darbu", kas nebūt nav tiesa. Man mans darbs pat ļoti patīk, nebūt nav robotisks un ārpus krīzes laikiem labi apmaksāts, ja rokas no pakaļas neaug un ir darba spars.
Kas uzvedina uz nākamo. Pie komunisma man nebūtu iespējas pelnīt tik labi kā tagad, pat inflācijas un recesijas laikā, jo alga būtu no tā paša materiāla, ar kuru strādāju un nemainīgi cieta, ja vien nebūtu labi ielīdis dirsā kādai komunistu partijas nomenklatūrai. Arī tu ar savu alpīnismu nevarētu raut 30rubļus stundā vai cik tu tur teici.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:August 18th, 2022 - 08:12 pm
(Link)
un šeit tu smagi kļūdies. tu pelni savam priekšniekam. un vēl nemaksājot nodokļus, tātad ne tikai appis savu nākotnes es, bet arī visus, kuriem algu maksā no valsts budžeta. un par to, es labprāt tev neko neteiktu, ja tu tā nelepotos ar šos sasniegumu.

a tas par ko tu runā nav komunisms, bet parodija par to.

es tevi apsmeju, jo mēdz iztaisīties par pasaules nabu, bez kura darba augļiem mēs nabadziņi nevarētu iztikt. pilnas kapsētas tādu malaču.

[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:August 18th, 2022 - 08:57 pm
(Link)
Nu kāpēc tu vienmēr tik dramatisks un ekzaltēts. Protams, neko tādu es nekad neesmu teicis, neesmu izrādījis nekādu specifisku lepnību un uzskatu sevi par visnotaļ parastu cilvēki, tiesa arī nekaunos par to.

"tu pelni savam priekšniekam"

Šis izteikums ir bezjēdzīgs bez konteksta. Priekšnieks kā vienība pastāv pilnīgi jebkurā cilvēku saimnieciskajā darbības sfērā, arī tevis dievinātajā komunismā, kur tas izpaužas vēl jo toksiskāk, jo priekšnieki par tādiem pamatā kļūst dēļ blata un ideoloģiskas lojalitātes, nevis tāpēc, ka būtu tam piemēroti vai sasnieguši malziet vairāk, nekā viņa padotie.
Piemēram, mans priekšnieks ir absolūts malacis. Pateicoties viņa hiperaktīvajai rosībai un izcilajām organizēšanas spējām, uzņēmums spēj pelnīt pat laikos, kad citi grimst. Nekad nav nekādu uzmetienu, viss strādā, priekšnieks pats rosās kārtojot noliktavu un mūsu darba apkārtni, nekad nečakarē ar samaksāšanu, dažreiz pat pats prasa vai par to vai citu pasūtījumu nepienākas vairāk utt.

Problēma ar nodokļu nemaksāšanu Latvijā no sākta gala izrietējusi no mūsu ierēdniecības patvaļas un uzpūtības, kas uzsūkusi komunisma garu, turpina to perpetuēt arī šodien. Šie pusizglītotie cilvēciņi, kuri vairumā gadījumu nekad paši nav strādājuši nekādā citā kā vien kroņa mazie darbā, uzskakta sevi par mūsdienu aristokrātiem, nomeklatūriem vai cara laika činavniekiem, kuri eksistē priekš tā, lai tauta kalpotu viņiem, nevis otrādi.
Šādos apstākļos vietējiem mazajiem uzņēmējiem nākas dzīvot pēc principa "hočeš žiķ, umej verķetsa". Uzturēt mazu rūpalu, kuram pastāvīgi jākaro ar nesamērīgiem finansiāliem slogiem, birokrātiskiem šķēršliem vienkārši nozīme izšķiest laiku un naudu vējā, tāpēc daudzi izvēles dzīvot "off the grid". Man nav nekas pret nodokļu maksāšanu, ja pašam pēc tam nav jādzīvo ar to pašu pārticību, ko tevis minētie maximas darbinieki, jo ne biznesu var attīstīt, nedz algas adekvātas izmaksāt. Latvijā pat lielo ārzemju investoru sponsorētie uzņēmumi maksā mīzeri, salīdzinājumā ar to, ko analoģisku prasmju īpašnieks saņem Rietumos. Tad what's the point vispār kaut ko dot birokrātiskam aparātam, kas tevi visu laiku cenšas ierobežot un reketēt, tajā pašā laikā nedodot neko pretim?

Tad mums vēl pievienojas pēdējo laiku izmēģinājumi sovoka/ķīnas stila tiranizēšana ar man pilnīgi nevajadzīgu ķimikāliju un apzinātu false alarm fear pron taisīšanu par "nāvīgo pandēmiju", obligātu šļircināšnu ar čūsku eļļu, kura riski ir lielāki par pašu tās apkarojamo slimību priekš normāla cilvēka bez riska grupām un vēl bonusā valsts tērē miljonu šīs čūsku eļļas iepirkšanā no juridiski imūnām megakorporācijām, kuru tu, kapitālisma ienaidnieks, tā dievini. :D

Te nu jāteic, ka nē, nav man morālu dēstu par šāda ierēdniecības aparāta nebarošanu ar savu sviedriem iegūto naudu. Iespējams, kaut kad uztaisīšos par pašnodarbināto personu un sākšu krāt naudu pensijai tāpat, lai gan ar to kursu kuram seko mūsu un citas progresīvās valstis, ļoti šaubos, ka šādai virtuālai naudiņai nākotnē vispār būs jebkāda vērtība. Daudz racionālāk to būtu ieguldīt taustāmos īpašumos vai pat pārvērst zeltā.
[User Picture]
From:[info]dzeltens
Date:August 19th, 2022 - 09:50 am
(Link)
Tev droši vien būs pārsteigums, bet tevis maksātie sociālie nodokļi, kurus tu nemaksā, nokļūtu sociālajā budžetā, attiecīgi - no tiem maksātu pensijas šodienas pensionāriem. No nodokļiem valsts uztur arī ceļus, slimnīcas, pašvaldība uztur ielas un ielu apgaismojumu - jums taču Saulkrastos ir ielu apgaismojums?
Mani arī besī ierēdņi, es, starp citu, ar viņiem un birokrātijas absurdu pilnīgi noteikti savā darbā saskaros vairāk nekā tu, bet tomēr nevaru noliegt, ka daudzi ierēdņi, sevišķi pašvaldību līmenī veic darbu, bet kura īstenībā īsti nevar iztikt, vismaz ja gribam uzturēt kaut kādu civilizāciju. Bez daudziem varētu, vismaz manuprāt, bet nedomāju, ka uzpūsts valsts aparāts ir pietiekams iemesls nemaksāt nodokļus vispār.
Turklāt saņemt naudu aploksnē no uzņēmēja, kurš par savu personīgo sociālo nodrošinājumu un drošības spilvenu ir parūpējies, nav nekāda dzīvošana off the grid, tas ir vienkārši stulbi. Ko tu darīsi, piemēram, ja tev, dievs nedod, gadīsies negadījums darba vietā? Kurš tev apmaksās slimības lapu? Taču ne jau tavs apsviedīgais priekšnieks, ar kuru tu solidarizējies ar Stokholmas sindromam raksturīgu pieķeršanos. Slimnīcai sametīsim mēs ar zazi, kas, privātajā biznesā strādājot, nodokļus pamanamies tomēr maksāt, bet ēšanai tavs darba devējs piesviedīs?
[User Picture]
From:[info]dzeltens
Date:August 18th, 2022 - 08:05 pm
(Link)
Vispār jau zazis pats strādā fizisku darbu un Tev piesienas tikai par to, ka Tu nemaksā nodokļus, nevajag fantazēt par nez kādu elitārismu.
Kaut gan - visa LV galdniecība nemaksā nodokļus, tā ka no tavas puses būtu saprātīgi stāties vai dibināt arodbiedrību, nevis aizstāvēt darba devēju, kurš tevi apzog. Bet to jau darītu tikai kaut kādi smirdīgi kreisie, nevis inteliģents trampa fanbojs:)
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:August 18th, 2022 - 06:51 pm
(Link)
Alkatība ir grābt sev. Jā. Atņemt citiem - nē. Tā ir laupīšana. Bez tam tur ir vienkārša sakarība, ja tu tupo grāb mantas sev atņemot tās citiem, tad tu dabū ap sevi ļoti nepamierinātus citus, kas droši vien nav vēlamais stāvoklis, jo viņu ir daudz a tu viens.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:August 18th, 2022 - 06:55 pm
(Link)
jaja, cik nav dzirdēts no veiksmīgiem uzņēmējiem - politiķiem. viss likuma robežās, jo lobijs un korupcija nosaka likumu.

prieks, ka uzņēmīgiem cilvēkiem ir tik daudz naivu atbalstītāju.