Depresīva troļļa piezīmes - Komunisms un kapitālisms 3 vārdos. [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Komunisms un kapitālisms 3 vārdos. [Aug. 18th, 2022|04:54 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:August 18th, 2022 - 08:12 pm
(Link)
un šeit tu smagi kļūdies. tu pelni savam priekšniekam. un vēl nemaksājot nodokļus, tātad ne tikai appis savu nākotnes es, bet arī visus, kuriem algu maksā no valsts budžeta. un par to, es labprāt tev neko neteiktu, ja tu tā nelepotos ar šos sasniegumu.

a tas par ko tu runā nav komunisms, bet parodija par to.

es tevi apsmeju, jo mēdz iztaisīties par pasaules nabu, bez kura darba augļiem mēs nabadziņi nevarētu iztikt. pilnas kapsētas tādu malaču.

[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:August 18th, 2022 - 08:57 pm
(Link)
Nu kāpēc tu vienmēr tik dramatisks un ekzaltēts. Protams, neko tādu es nekad neesmu teicis, neesmu izrādījis nekādu specifisku lepnību un uzskatu sevi par visnotaļ parastu cilvēki, tiesa arī nekaunos par to.

"tu pelni savam priekšniekam"

Šis izteikums ir bezjēdzīgs bez konteksta. Priekšnieks kā vienība pastāv pilnīgi jebkurā cilvēku saimnieciskajā darbības sfērā, arī tevis dievinātajā komunismā, kur tas izpaužas vēl jo toksiskāk, jo priekšnieki par tādiem pamatā kļūst dēļ blata un ideoloģiskas lojalitātes, nevis tāpēc, ka būtu tam piemēroti vai sasnieguši malziet vairāk, nekā viņa padotie.
Piemēram, mans priekšnieks ir absolūts malacis. Pateicoties viņa hiperaktīvajai rosībai un izcilajām organizēšanas spējām, uzņēmums spēj pelnīt pat laikos, kad citi grimst. Nekad nav nekādu uzmetienu, viss strādā, priekšnieks pats rosās kārtojot noliktavu un mūsu darba apkārtni, nekad nečakarē ar samaksāšanu, dažreiz pat pats prasa vai par to vai citu pasūtījumu nepienākas vairāk utt.

Problēma ar nodokļu nemaksāšanu Latvijā no sākta gala izrietējusi no mūsu ierēdniecības patvaļas un uzpūtības, kas uzsūkusi komunisma garu, turpina to perpetuēt arī šodien. Šie pusizglītotie cilvēciņi, kuri vairumā gadījumu nekad paši nav strādājuši nekādā citā kā vien kroņa mazie darbā, uzskakta sevi par mūsdienu aristokrātiem, nomeklatūriem vai cara laika činavniekiem, kuri eksistē priekš tā, lai tauta kalpotu viņiem, nevis otrādi.
Šādos apstākļos vietējiem mazajiem uzņēmējiem nākas dzīvot pēc principa "hočeš žiķ, umej verķetsa". Uzturēt mazu rūpalu, kuram pastāvīgi jākaro ar nesamērīgiem finansiāliem slogiem, birokrātiskiem šķēršliem vienkārši nozīme izšķiest laiku un naudu vējā, tāpēc daudzi izvēles dzīvot "off the grid". Man nav nekas pret nodokļu maksāšanu, ja pašam pēc tam nav jādzīvo ar to pašu pārticību, ko tevis minētie maximas darbinieki, jo ne biznesu var attīstīt, nedz algas adekvātas izmaksāt. Latvijā pat lielo ārzemju investoru sponsorētie uzņēmumi maksā mīzeri, salīdzinājumā ar to, ko analoģisku prasmju īpašnieks saņem Rietumos. Tad what's the point vispār kaut ko dot birokrātiskam aparātam, kas tevi visu laiku cenšas ierobežot un reketēt, tajā pašā laikā nedodot neko pretim?

Tad mums vēl pievienojas pēdējo laiku izmēģinājumi sovoka/ķīnas stila tiranizēšana ar man pilnīgi nevajadzīgu ķimikāliju un apzinātu false alarm fear pron taisīšanu par "nāvīgo pandēmiju", obligātu šļircināšnu ar čūsku eļļu, kura riski ir lielāki par pašu tās apkarojamo slimību priekš normāla cilvēka bez riska grupām un vēl bonusā valsts tērē miljonu šīs čūsku eļļas iepirkšanā no juridiski imūnām megakorporācijām, kuru tu, kapitālisma ienaidnieks, tā dievini. :D

Te nu jāteic, ka nē, nav man morālu dēstu par šāda ierēdniecības aparāta nebarošanu ar savu sviedriem iegūto naudu. Iespējams, kaut kad uztaisīšos par pašnodarbināto personu un sākšu krāt naudu pensijai tāpat, lai gan ar to kursu kuram seko mūsu un citas progresīvās valstis, ļoti šaubos, ka šādai virtuālai naudiņai nākotnē vispār būs jebkāda vērtība. Daudz racionālāk to būtu ieguldīt taustāmos īpašumos vai pat pārvērst zeltā.
[User Picture]
From:[info]dzeltens
Date:August 19th, 2022 - 09:50 am
(Link)
Tev droši vien būs pārsteigums, bet tevis maksātie sociālie nodokļi, kurus tu nemaksā, nokļūtu sociālajā budžetā, attiecīgi - no tiem maksātu pensijas šodienas pensionāriem. No nodokļiem valsts uztur arī ceļus, slimnīcas, pašvaldība uztur ielas un ielu apgaismojumu - jums taču Saulkrastos ir ielu apgaismojums?
Mani arī besī ierēdņi, es, starp citu, ar viņiem un birokrātijas absurdu pilnīgi noteikti savā darbā saskaros vairāk nekā tu, bet tomēr nevaru noliegt, ka daudzi ierēdņi, sevišķi pašvaldību līmenī veic darbu, bet kura īstenībā īsti nevar iztikt, vismaz ja gribam uzturēt kaut kādu civilizāciju. Bez daudziem varētu, vismaz manuprāt, bet nedomāju, ka uzpūsts valsts aparāts ir pietiekams iemesls nemaksāt nodokļus vispār.
Turklāt saņemt naudu aploksnē no uzņēmēja, kurš par savu personīgo sociālo nodrošinājumu un drošības spilvenu ir parūpējies, nav nekāda dzīvošana off the grid, tas ir vienkārši stulbi. Ko tu darīsi, piemēram, ja tev, dievs nedod, gadīsies negadījums darba vietā? Kurš tev apmaksās slimības lapu? Taču ne jau tavs apsviedīgais priekšnieks, ar kuru tu solidarizējies ar Stokholmas sindromam raksturīgu pieķeršanos. Slimnīcai sametīsim mēs ar zazi, kas, privātajā biznesā strādājot, nodokļus pamanamies tomēr maksāt, bet ēšanai tavs darba devējs piesviedīs?
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:August 19th, 2022 - 11:05 am
(Link)
Es domāju ka cilvēki maksātu nodokļus labprāt ja redzētu racionālu izlietojumu - t.i. jo racionālāks izlietojums jo labprātāk maksā. Tur ir daudz kas pilnīgi nepieciešams jā. Policija, ceļi, armija, enerģētikas valsts sektors, ugunsdzēsēji utt. Tas viss ir taisnība un es vēlos par to maksāt. Bet par to sociālo padarīšanu - nezinu. Alternatīva būtu - sakrāt pašam un ne uz kādiem centralizētiem aizsardzības mehānismiem īsti nepaļauties. Atkal - ir labi ka viņi ir, man nav žēl un nav iebildumu par to maksāt - bet paļauties uz to nav īsti racionāli.
[User Picture]
From:[info]dzeltens
Date:August 19th, 2022 - 11:12 am
(Link)
Tev vienkārši nekad nav īsti pašam bijis vajadzīgs sociālais nodrošinājums. Mani ļoti labi izmācīja iespēja saņemt adekvātu māmiņalgu, kas būtu bijusi vēl adekvātāka, ja vien es būtu bijusi vēl uzstājīgāka darba pārrunās attiecībā uz nodokļu maksāšanu (jā, es tāpat kā gnidrologs strādāju jomā, kur nodokļu maksāšana ir izvēle, nevis norma). Bet patiesībā jebkuram ir iespēja uzsēsties uz ilgstošas slimības lapas, un valsts neregulēts mežonīgais kapitālisms (nodokļu nemaksāšana savā ziņā tāds ir), tad tevi izmet miskastē.

Policija, ceļi, armija, enerģētikas valsts sektors, ugunsdzēsēji utt. - šis viss taču mums ir, ne? Pat ceļi pēdējos gados kļūst aizvien normālāki.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:August 19th, 2022 - 11:22 am
(Link)
/Policija, ceļi, armija, enerģētikas valsts sektors, ugunsdzēsēji utt. - šis viss taču mums ir, ne? Pat ceļi pēdējos gados kļūst aizvien normālāki./

Tas viss ir bet par ievāktajiem nodokļiem varēja būt labāk, tas ir par to pašu policistu, ugunsdzēsēju algām, aprīkojumu utt.

Savukārt par to sociālo nodrošinājum, es vairāk liktu uz to ka tā ir personas izvēles lieta, vislabākais nodrošinājums ir pašam sava nauda, protams, bet citādi - to varētu risināt caur apdrošināšanu - kas vēlas sevi dažādos veidos nodrošināt, tas maksā attiecīgās apdrošināšanas, kas nevēlas - tas riskē. Paša izvēle. Protams izvēlei maksāt un būt nodrošinātam arī jābūt.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:August 19th, 2022 - 11:19 am
(Link)
Tas viss kopumā dibināti, bet man ir izvēlē vai nu dzīvot par maximas algām vai tā kā ir. Pagaidām izvēlēšos esošo, īpaši ņemot vērā, ka garantija, ka šobrīd maksātie sociālie nodokļi pēc dažām desmitgadēm nebūs uz nagliņas spraužami virtuāli tugriki, tieši tā pat kā tas notika ar pensionāriem, kas savu stāžu sastrādāja padsavienībā. Šī brīža varas konsolidācija, tevis nīstā, bet tomēr dievinātā 1% dēļ, kas iet kopsolī ar arvien totalitārākām izmaiņām politiskajā režīmā, man vieš vēlmi ne tikai nemaksāt šādām sistēmām neko, bet izdarīt ko krietni drastiskāku.
Nodokļi labi maksājas high trust prognozējamā sabiedrībā, kur varturi nav ierindas pilsoņa tiešie ienaidnieki. Žēl, ka mums tā nav un žēl, ka tu šādu sistēmu neatbalsti, tā vietā fanojot par woke globālismu, kas ir tieši pretējais.
[User Picture]
From:[info]dzeltens
Date:August 19th, 2022 - 11:29 am
(Link)
Kādu tieši sistēmu es neatbalstu? Man ir problēmas saprast, ko tu mēģini pateikt, ja tu visu laiku apsaukājies par kaut kādu globālisma atbalstīšanu, ko es atbalstu tikai tavās iedomās, nevis realitātē.
Realitātē es redzu, ka daudzi working class heroes kā tu un savā ziņā arī es (jo es arī kā darba ņēmējs ražoju "produktu" vai pakalpojumu, ko darba devējs pārdod klientam) benefitētu no sociāldemokrātiskas politikas, kuras klātbūtne LV politikā vēsturiski pēdējos 30 gadus ir bijusi nulle. Bet kaut kāda padomju trauma liedz to ieraudzīt. Labējās partijas=labi, kreisās=slikti, un vispār krievu aģenti, jo sākas ar "kr". Tavā gadījumā tā padomju trauma vēl vispār ir transcendējusi kaut kādās bailēs no gobālistiem, kas nezin kāpēc grib ieviest komunismu. Kaut gan status quo visdrīzāk ir tas, ko grib globālās elites, tāpēc pārmest pūšanu viņu stabulē es tikpat labi varētu pārmest tev.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:August 19th, 2022 - 04:35 pm
(Link)
Kur tu redzi Latvijā vai Rietumos kreisās partijas no "trū" sērijas? Es redzu tikai woke kulktūrboļševikus, labējos un izmanīgus fence sitterus, oportūnistus. Nekādu sociāldempokrātu nekur Eiropā imo vairs sen nav. Ir totalitāriski sociķi/globālistu lekeji un raitwingeri aļa Tramps/Orbans. Nekā pa vidu.
Un jā, esmu chill attiecībā pret klasisku sociāldemokrātiju. Tā potenciāli apvieno labāko no kapitālisma un "trū" komunisma.
[User Picture]
From:[info]dzeltens
Date:August 19th, 2022 - 04:57 pm
(Link)
Es varētu atbildēt ar pretjautājumu - kur tu Latvijā redzi woke kultūrboļševikus?

Es sociāldemokrātus Latvijā redzu partijā "Progresīvie". Dažus diezgan true pēc pārliecības.