Lācītis numur divi - Sāku komentāru rakstīt [entries|archive|friends|userinfo]
vistu_zaglis

[ website | šulcs.lv ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| VZL ]

Sāku komentāru rakstīt [Apr. 15th, 2012|03:04 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[mood |Darbīgs]

Redz, [info]unpy, man kāreiz vakar padomājās, ka nupat mēs te esam nonākuši līdz mirklim, kad medijs ir kļuvis svarīgāks par messidžu, ja atļausiet pārfrāzēt seno teicienu: paskat, mums ir iespēja piekļūt rakstītajam vārdam aizvien krutākos veidos — interneti aizvien zibenīgāki, kabatas formāta devaisi nežagodamies piedāvā kaut kādus vājprātīgus 1200px pa horizontāli, lai rakstītais burts būtu jo gludāks un smukāks, katru vārdu var zibenīgi ietviterēt, katru pikseli zibenīgi ieinstagramēt, paiet pāris sekundes, pirms uzzinām, kur kāds ir iesmirdējis kādu kreatīvu, vārdsakot iespējas un ērtības kontenta patēriņam pieaug kaut kādā prātam netveramā progresijā.

Bet visā šitajā sociālistiskajā sacensībā aizmirstas tāds sīkums, kā pats kontents, tas čo ta kļuvis pagalam nesvarīgs, svarīgāk ir piereģistrēties visos iespējamos tīklos, lai ar savu iesmirdējumu trāpītu pēc iespējas plašākai auditorijai. Un lai retvīto obligāti un like podziņu nospiež.

Un modernais cilvēks ir pārliecināts, ka viņa jaunradīto megavietni neapmeklē tāpēc, ka navigācijai nav pareizs zilais tonis un soctīklu ikonas vajag 10 pikseļi augstāk. Bet nevis tāpēc, ka saturs ir sūds no sākta gala līdz beigām.

P.S. Bet gan jau tā nemaz nav, vienkārši sakarīgie burti kaut kur noslīkst vispārējā grafocaurejas jūrā un kļūst aizvien sarežģītāk ko tādu atrast un atfiltrēt. Sanāk kaut kāda homeopātija, viens piliens saprāta uz hektolitru H2O un tālāk spekulējam uz "ūdens atmiņu".
linkiet garām

Comments:
From:[info]unpy
Date:April 15th, 2012 - 04:55 pm
(Link)
Ai, Tu taču pats labi zini, ka cilvēkiem kārojas, lai viss visapkārt "hujārījas un midžinās", tieši tas pats arī notiek vairuma galvās un, ja pamata internetu patērātājam, kurš teorētiski ir nedaudz prasmīgāks par prastu ierindas TV skatītāju, daudz saistošāka šķiet ziņa, ka "vārna sabiedējusi pirmklasnieku", nevis "CERN zinātnieki sola gada laikā pierādīt Higsa bozona eksistenci", tad skaidrs, ka svarīgākais ir tas, cik kuram spožs pikselis kurā stūrī iespiests, jo apmeklētāju skaits ir atkarīgs nevis no kontenta kvalitātes, bet no tā "pareizas iemārketēšanas", kas paredz visa veida retvītošanu, refeisbūkošanu un ko tik vēl ne.

Par megavietņu apmeklējamību jau vēl cits stāsts, pats piedalījos mazmazītiņā projektiņā, kura ietvaros vajadzēja uzmakarēt až Vortālu vienai salīdzinoši specifiskas iestādes ļoti specifiskai apakšiestādei, Vortālam vajadzēja būt ar n sadaļām, kad piesardzīgi pajautāju, vai viņiem ir skaidrs, ar kādu kontentu to visu piepildīs, kas to darīs un tā tālāk, sapratu, ka labāk šādus pinķerīgus jautājumus neuzdot, lieki teikt, ka nu jau rit otrs gads, kontenta nav, pat, ja būtu, to vietni apskatās viens cilvēks divos mēnešos un tas pats esmu es:))
[User Picture]
From:[info]perkons
Date:April 15th, 2012 - 05:16 pm
(Link)
Šis jau vēl cits stāsts, ka katrs, kurš radījis kaut kādu ekskrementu iedomājas, ka ekskrementu tirgošanas apjomi pieaugs, ja būs mājas lapa ar desmit sadaļām septiņās valodās.
From:[info]unpy
Date:April 15th, 2012 - 05:54 pm
(Link)
Kā to ņem, viens tirgo preces, par to saņemot pretim naudu, otrs tirgo kaut kaut kādu nosacīto informāciju, saņemot pretim imagināro...eeee..sabiedrības atzinību?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:April 15th, 2012 - 10:08 pm

kinematografiska ilustracija Tevis teiktajam

(Link)
(Louise: So what happened, were you bored in Manchester?
Johnny: Was I bored? No, I wasn't fuckin' bored. I'm never bored. That's the trouble with everybody - you're all so bored. You've had nature explained to you and you're bored with it, you've had the living body explained to you and you're bored with it, you've had the universe explained to you and you're bored with it, so now you want cheap thrills and, like, plenty of them, and it doesn't matter how tawdry or vacuous they are as long as it's new as long as it's new as long as it flashes and fuckin' bleeps in forty fuckin' different colors. So whatever else you can say about me, I'm not fuckin' bored.)
[User Picture]
From:[info]unknown_entity
Date:April 15th, 2012 - 05:42 pm
(Link)
Kontenta (vai drīzāk, bezkontenta) atfiltrēšanai ir paredzēti fīdi un lentas. Var mani saukt par aprobežotu vai vēlkādu, bet pēdējos pāris gadus izklaides nolūkos es principā lasu tikai RSS, cibas freidlisti, un pāris ziņu lapas (slashdots, bbc, kas ir daudz maz autoritāri avoti manās acīs). Mocīt savu tā jau ļodzīgo saprātu ar vecu ziņu atgremojumiem delfos un tvnetā, ar visiem tiem kreaķifšikiem tēmās un komentos vienkārši nervi netur. Un tās aktualitātes/kuriozi, kas cenšas lavīties garām, tiek gādīgi parādītas no draugu un paziņu puses.
Runājot par hipsterīgākiem komunikācijas veidiem - četrlaukumiem, tvateriem, instagramiem - īpaši nepiedur. Ja neskaita otro, kurā mēdzu palasīt šo to no humora.
Secinājums - neatkarīgi no vides(mēdija), kvalitatīvs kontents līdz tevīm nonāks agrāk vai vēlāk, īpaši rakties caur spazmojošu jaunrades pulciņa dalībnieku sūdiem nepieciešamības nav.
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:April 15th, 2012 - 06:27 pm
(Link)
Lūk. Šo nepateicīgo nodarbi var atstāt tiem, kam patīk un padodas.
[User Picture]
From:[info]heda
Date:April 15th, 2012 - 05:45 pm
(Link)
Dikti piekrītu - visaptverošu verbālo un grafo-caureju plūdos aizvien grūtāk atrast to saprāta pilienu, kurš visbiežāk ir ļoti lakonisks
[User Picture]
From:[info]rediiss
Date:April 15th, 2012 - 05:54 pm
(Link)
nu, kas šitā gruzās svēddiens' dienā, a? putniņi čivina, saule spīd, marš laukā! :D
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:April 15th, 2012 - 06:26 pm
(Link)
Es tur tikko biju. Līst kā pa ziemassvētkiem un ķirši jau noziedējuši, nekādā jēgā. Bet gruzīties viņš sāka! (rāda ar pirkstu uz anpaju, nesauc nevienu vārdos) :)
[User Picture]
From:[info]etalonfunkcija
Date:April 15th, 2012 - 06:04 pm
(Link)
Mani, savukārt, nodarbina nemiers par to, ka jau tā relatīvās "mākslinieka" robežas ir pilnīgi izšķīdušas. Nav nepieciešams nekāds skillu līmenis, lai dabūtu smuku rezultātu un to izčivinātu pār pasauli.
Ne labi, ne slikti, bet nervozē.
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:April 15th, 2012 - 06:25 pm
(Link)
Māksla-šmāksla. Mums viņa no kā sastāv: kāda jūzera pašizpausmes un prasmīgiem reklamščegiem, kas šo pašizpausmi ieborē sabiedrībai par krutu esam, pie kam pašizpausme var būt jebkādas pakāpes sūds, svarīgs ir mārketinga nodaļas darbs. Tāds pats produkts, kā vēl virkne citu. Ne labi, ne slikti, šī pasaule ir radījusi Vorholu, tālāk ne par ko vairs nevajag brīnīties.
[User Picture]
From:[info]etalonfunkcija
Date:April 15th, 2012 - 07:33 pm
(Link)
aj, šito jau es pati sen izpīpēju.
kurš slinks, lai sevi reklamētu, tas sēž hosteļa administrācijā.
[User Picture]
From:[info]perkons
Date:April 15th, 2012 - 06:29 pm
(Link)
Mākslai nav robežu, tāpēc katrs, kurš valkā svītrainas zeķēs, aptin ap kaklu vecmammas šalli un veģetē uz citu rēķina, toties fotogrāfē zvirbuļus un raksta baltajā pantā, ir godīgs mākslinieks.
[User Picture]
From:[info]etalonfunkcija
Date:April 15th, 2012 - 07:31 pm
(Link)
redz, es, piemēram, gribētu, lai man par fočēšanu vai balto pantu maksā naudiņu, bet tagad taču visi gudri. kamēr iztaisās tikai daži, viņiem maksā, kad sāk iztaisīties visi, tad nevienam nemaksā.
[User Picture]
From:[info]perkons
Date:April 15th, 2012 - 07:52 pm
(Link)
Incanti ir tas, ka visi grib, lai viņiem maksā par fočēšanu un balto pantu, un tāpat visi uzskata, ka ikurāt viņiem pienākās tās rebes, bet otram nē, tak ļoti reti kurš apzinās, ka, lai gan ar spoguleni, tak tomēr fočē draņķīgi, un kaut ar zoss spalvu, bet uzrakstītais neder pat noplēšamajam kalendāram.
[User Picture]
From:[info]perkons
Date:April 15th, 2012 - 08:00 pm
(Link)
Galvenais, lai cilvēks labs un pozitīvs, viss pārējais pienākās pēc noklusējuma.
[User Picture]
From:[info]etalonfunkcija
Date:April 15th, 2012 - 09:48 pm
(Link)
:) no šādiem apgalvojumiem man bail.

bet. gribēju es teikt to, ka vēl pirms gadiem 5 vajadzēja tak saņemties un atvērt to fotošopu, varbūt izlasīt kādu tutoriāli, kā smuko efektu uz bildes panākt, bet nu tas smukums 2 klikšķu attālumā. fočē ko gribi, uzmet filtriņu, viss smuki.
un vai šādos apstākļos kāda jēga saukt profesionālu fotogrāfu un viņam maksāt, un kāpēc lai tāda smukās bildes būtu ko vairāk vērts par jebkura smukajām bildēm? ja galarezultāts īpaši neatšķiras, tad taču man ir vienalga, vai fočējis meistars+fotošops vai draugs+instagramma.
[User Picture]
From:[info]ob
Date:April 15th, 2012 - 10:18 pm
(Link)
fotogrāfi mums vajadzīgi kam tādam:

[User Picture]
From:[info]etalonfunkcija
Date:April 15th, 2012 - 10:36 pm
(Link)
nepārliecina.
amatieris arī to var izdarīt.
[User Picture]
From:[info]ob
Date:April 15th, 2012 - 10:38 pm
(Link)
var, bet nekad neizdara. ibo smukbildītes jāmočī un efektiņi jāmeklē
[User Picture]
From:[info]ob
Date:April 15th, 2012 - 10:45 pm
(Link)
tehniski arī tā amatieri var:



bet nesanāk tak.

ko es gribēju teikt - gaismiņas, ēniņas, efektiņus visi gudri, aber stāstus un emocijas retais
[User Picture]
From:[info]etalonfunkcija
Date:April 15th, 2012 - 10:58 pm
(Link)
it kā gribētu piekrist, bet, no otras puses - apskatīju 8gadīgās radinieces point-and-shoot bildītes - super, printē lielas un liec izstādē.
emocijas un stāsti ir dikti relatīvas lietas.

jā, nu, iespējams, būtiskākā atšķirība rezultātā ir starp "es tā gribēju" un "man tā sanāca".
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:April 15th, 2012 - 10:46 pm
(Link)
Nu ja, nu ja, ja atļausiet nelielu paralēli, tad iedomājies, kā grāmatu pārrakstītāji savulaik Gūtenbergu lamāja! Jo, viņi teica, gan jau patērētājiem, suņiem, ir vienalga, lasīt kaut ko ar mīlestību pārrakstītu, vai tupa un bezdvēseliski iespiestu, ko jebkurš līkrocis ar šķībi greizu rokrakstu var izdarīt.
[User Picture]
From:[info]etalonfunkcija
Date:April 15th, 2012 - 11:00 pm
(Link)
lūk! un viņi taču izmira!
[User Picture]
From:[info]kochka
Date:April 17th, 2012 - 01:23 pm
(Link)
ja tev ir brīvs laiks un vēlēšanās, tu varētu nākt vakaros fotografēt pasākumus, lai varētu dokumentēt
[User Picture]
From:[info]etalonfunkcija
Date:April 17th, 2012 - 11:51 pm
(Link)
ou, paldies par piedāvājumu! negaidīti. bet es laikam šobrīd esmu citā valstī.