Krustvārdu mīkla

Un vēl vēl

Anna Marija Levi

Un vēl vēl

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Mēs te ar vienu būtnīti šad un tad sevi atrodam malkojam aļkoģoļiskus dzērienus kādas rozīgas aviokompānijas lidojumos uz Albionu, kuros tāpat neko citu nevar sadarīt, kā vien malkot, lasīt aviokompānijas žurci un ierēkt.
Tā nu vienreiz ierēcām un diezgan nopietni apsvērām nākamo reizi ar šo kantori mēģināt lidot no darba un mācībām brīvajā laikā uz vietām ar tādiem pilnīgi teicamiem nosaukumiem kā Cluj-Napoca, Targu Mures vai Timisoara (mūsu dzērāju-ņirgu pasaulē viss viens, ka tik labi izklausās).

Bet reāli? (Kas ir Berlīnes kinofestivāls salīdzinoši?) - kāds ir ceļojis pa Transilvāniju ar mazu mugursomiņu (un lūdzu, nepiedāvājiet man paskatīties LTV arhīvā raidījumu 1000 jūdzes Transilvānijā, jo tās ir tādas pizdjuku izklaides ar ko mums, tikušām mātesmeitām ar plāniem naudasmaciņiem un bez resniem sponsoriem nevar būt nekā kopīga), ceļmalas/kalnutakmalas ganu būdā sadzerot sļivovicu ar lokālo kontingentu? Čatojis ar Drakulas pēctečiem pussbarukušās pilīs?

Tie ir tādi labi jautājumi, uz ko gribētos dzirdēt kādu viedokli.
  • Brašovā tā pils nemaz tik sabrukusi nav, normāla pils. Pati Brašovas pilsētiņa arī forša. Atceros, ka tur bija tāds krogs, kur par velti pie alus izsniedza lielus toverus ar zemesriekstiem un visa grīda bija biezā slānī noklāta ar zemesriekstu čauliņām kā paklāju.
    • Cluj-Napocaa bija ezeru konference, es issti nesaprotu, par ko iet runa
      • tas nekas, kāda bija klujnapoka?
      • Jā, pastāsti, vai viņa ir inčīga, savdabīga, jocīga, netipiska un pietiekami appealing psihiem, kas meklē pieredzes?
        • nu nee, no kurienes tas rauts ? num ir tas rumaanju bekgraunds, kaa lai pasaka. Mani personiski vins neuzrunaa un neaizrauj.
      • aj, es laikam nepareizi sapratu. Man šķita, ka vedjmah domā braukt uz Rumāniju un meklē apskates vērtus objektus.
        • Nu tā apmēram ir, tas ir, man ir teorija, ka apskates objekti atnāk pie tevis paši, kad tu esi galā, tāpēc gribējās dzirdēt, kāda Rumānija, konkrēti Transilv. ir praksē un vai tur visumā ir forši un ir pieejamas multidisciplināras izklaides?
          • Rumānijas kalni ir ļoti forši, tikai mēs bijām pirms vēl visi rumāņu čigāni uz ienesīgākām zemēm bija pārvākušies. Bija zināmas problēmas ar zaglīgiem un agresīviem indivīdiem. Zeme ir jauka, cilvēki lielākoties arī, bet kabatas un somiņas jāvaktē rūpīgi.
    • Aha, mēs atrodam hands-on experience īpašnieku! Nu, nu, tur ir forši visumā? Ko tu tur vispār darīji? Vazajies un izklaidējies, vai nejauši kaut kā darba darīšanās?
  • vispār jau, začeit, šitentā var iedvesmotirs parakt tālāk: http://www.lonelyplanet.com/romania/transylvania
  • Jā esmu. Izņemot pilis. Tās man neinteresē ja.
  • es šovasar braucu cauri Rumānijai ar apstāšanos un nakšņošanu Bukarestē un tad tālāk un apskatījām Drakulas dzimto pilsētu Sighisoara (http://ej.uz/darukalascity)
    man ļoti patika tā mazā pilsēta, izstaigājama pāris stundās, bet tāda atmosfērīga un mīļa. bet tā laikam gan neskaitās Transilvānija. kopumā man vispār patika Rumānija, skati, daba, arī ceļi, kas nav mazsvarīgi.
    ā, bukarestē bija lēta gulēšana, bijām uz sešiem norezervējuši divstāvīgu dzīvokli. katrs maksājām uz nakti Ls 4. bet nu jā, rezervējām mēnesi iepriekš. Rumānija vispār ir salīdzinoši lēta (ar citām Eiropas valstīm)
  • Transilvānija ir civilizētais gals, aitu ganiem un būdām meklē Moldovu.

    Tik, ka Translivānijā var sajust, ka mēs te ar savām daudzvalodu problēmām neesam unikāli (Bulgāru kontingents paliels).
    Pilis ko pastīties ir (cik nu Drakulas, cik nu Čaučesku), daba forša (bet baigi piemētātas ceļmalas), čigāni uzmācīgi, bet tos vietējie paši parasti patriec malā. Viesu māja Brašovā bija forša, galda spēles spēlēja, stāstus stāstīja ar paštaisīto mājas vīnu piedzirdīja.

    Sabtransp ir normāls un tos dažus gadus atpakaļ arī nebija īpaši dārgs, tikai nevajag rēķināties, ka būs paredzētajā laikā. Vai pusstundu pēc paredzētā. Vai stundu.
    Kalni mani nesajūsmināja, bet tas individuāli - mana sirds vienkārši pieder Skotijai.


    Bukareste - tas tā, nostaļģijai par Rīgu 90tajos un kāda Rīga būtu, ja nebūtu pūlējušies uzkopt. Lai gan naktīs parki ir tīri forši.
  • Braucot cauri Rumānijai ar busu un kopīgi ar kora biedriem malkojot vīniņus kļuva skaidrs, ka Transilvānija tā pati Latgale vien ir - strādīgi, sirsnīgi, nabadzīgi ļaudis (tas pats lasāms nesenā NG numurā). Šosejas malās lieli sūnu ciemi ar šķietami pamestu vai slikti koptu namiņu ārieni. Ir savs šarms, bet tass viss jau kaut kur liekas redzēts. Bukarestes centrā Čaušesku neprāta arhitektūra gan norauj jumtu un novēl nekad tur vairs nerādīties, lai gan vienreiz tas ir jāredz gan. Serbija pretstatā atstāja mundru iespaidu ar perfektiem ceļiem, kā arī spoguļsienām un disko mūziku benzīntanku tualetēs un tādā garā, bet tumsnēji plikie kalni ar krūmāju puduriem tā vien provocēja iet tur uzkāpt un pašaudīties.
  • Ja ir reāla interese par Transilvāniju, varu sakontaktēt ar draudzeni, kurai boifrends ir no Transilvānijas, šķiet, viņi šovasar taisījās pa turieni ceļot ar zirgiem.
  • Rumānijā țuică/palincă ne sļivovica :)
    Sanāca pag. gada rudenī izbraukt šādu te loku - kopumā pasākums patika (nezinu, vai šāds izbrauciens busiņā kvalificējas jaunkundžu izvirzītajām prasībām), kaut ko apskatījām, nakšņojām hosteļos/hoteļos, nebija baisi dārgi. Tāpat pārsteidza zemās cenas ceļmalas krodziņos, bišķi savādāk gan esot pie Melnās jūras, Constanta pilsētā - tur jau noorientējušies uz tūristu čakarēšanu.
    Ja interesē, varu iemest cibas linku uz sīkāku aprakstu, kaut gan, cik tur tā apraksta, vairāk bildes.
    • Ak jā, ja sanāk aizbraukt un ir vaļa - Maramureș reģions esot jāredz.
      Mums gan nesanāca, laika par maz bija.
  • Man liekas, ka taadaam veelmeem vairak Albaanija - Serbija - Makedonija. Esmu, piemeram, devusies no Ohridas (Makedonija) uz Albaaniju, skersojusi robezu kaukaadaa nekurienee - tas bija tiesaam elpaizraujosi. Rumaanija, nu, manaa izpratnee, ir sameeraa civilizeeta un sameeraa garlaiciiga. Nu, vismaz salidzonot ar Kiinas lauku apvidiem, Namiibijas tuksnesi vai Ladakas kalnaajiem - un to pasu Serbiju !
Powered by Sviesta Ciba