sajūtu cilvēks - [entries|archive|friends|userinfo]
sajūtu cilvēks

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 24th, 2017|01:29 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]

Ēst gatavošana ir lielā sāpe. Man ir uzkritusi klape, ka cilvēki ir tikai rijamās kuļmašīnas. Pērc-gatavo-aprij, sāc plānot atkal no jauna ko pirkt, ko gatavot un ko pēc tam kad būs aprīts. Tāpēc man ir plāns pāriet uz sporta kokteiļiem (jeb diētiskajiem kokteiļiem). Un izmest dakšas un citus piederumus. atstāt tikai glāzes un salmiņus.
Ēst varētu gatavot tikai svētdienās.
Nē nopietni - tas ir nenormāli, ka 2 stundas jāpavada virtuvē, lai to likvidētu 10 minūtēs. katru dienu, katru dienu, vismaz 300 dienas gadā. Cik mūža laikā, cik? tas ir vājprāts.

Nē, vīrietis nav nedz rijīgs, nedz baigi izsmalcināts uz ēdamo. Bet man šitas nebeidzamais ritenis ir tā apnicis.
Es zinu, ka var saldēt, bet mani besī izlikšanās, ka saldēšana nemaina garšu. Nu nav tās gailenes tādas vairs, nav tā gaļa vairs tāda.

Es kaut kad sākšu jaunu skaistu dzīvi kurā vakariņu gatavošana aizņems tikai 10 minūtes, bet baudīšana vismaz stundu kā brīnišķīgās filmās rāda. Un pēc gatavošana pāris paliks tikai 4 netīri šķīvji, kurus lēni tērzējot un malkojot vīnu, veikli nomazgāt. Tik veikli, ka pēc tam pat pašam gribas arī noslaucīt, nevis ielikt žāvētājā (neviena netīra katla un pannas).
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]sw
Date:November 24th, 2017 - 01:48 am
(Link)
Es vispār brīnos, ka ir cilvēki, kuri sen jau šito nav pamanījuši un vēl cītīgi gatavo. Nē nu, ja tas viņiem sagādā prieku - KATRU DIENU prieku, tad laikam ok. Bet, ja vēl ir arī jāstrādā un jādara pārējās saimniecības lietas, nu žēl paliek tā laika un spēka. Mums jau sen viss turās uz ceptām olām, pelmeņiem, putrām, piena zupām, pankūkām. Reizēm gadās kāds kulinārijas uzrāviens, kad uztaisu kuskusu ar dārzeņiem, biezzupu, kartupeļu biezeni. Reizēm, kad bērnas nav mājās, paēdu konservu no kārbas :]
[User Picture]
From:[info]str
Date:November 24th, 2017 - 07:43 am
(Link)
Ar tiem sporta kokteiļiem bēdiņa ir, ka tie lielākoties ir saldi
[User Picture]
From:[info]str
Date:November 24th, 2017 - 07:44 am
(Link)
Un 2 stundu gatavošana jau ir ekskluzīvi.
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:November 24th, 2017 - 10:17 am
(Link)
nu to es tā drusku pārspīlēju. kaut gan gaļa jau tik arī aizņem, ja nav vista. nav jau visu laiku jāstāv klāt, bet nu tāpat ik pa laikam "ace jāuzmet".
[User Picture]
From:[info]kakjux
Date:November 24th, 2017 - 12:35 pm
(Link)
tā ir pavisam nopietna problēma. tā kā man bieži vien nevis negribas gatavot, bet negribas ēst, bet uzturvielas jāuzņem, tad es turu sporta kokteiļus. un viņi visi ir saldi. brr. kāpēc nevar ar vārītu biešu garšu vai sēņu, vai kaut vai kaut kādu random dārzeņu, nu. man tās viņu šokolādes un cookies and cream garšiņas uz augšu rauj.

es atvainojos, izlauzās.
From:(Anonymous)
Date:November 24th, 2017 - 12:47 pm
(Link)
ir daži kokteiļi ar neitrālu/bezgaršu , tus varbūt var jaukt ar burkānu sulu.
( bet nu iepirkusi vēl neesmu. jā man ar mājās ir proteīna kokteiļi)

str
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:November 24th, 2017 - 01:08 pm
(Link)
man tie kokteiķi vairāk kā joks bija domāti, bet nu es dzīvoju tādā vīzijā, ka tā varētu.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:November 25th, 2017 - 12:41 am
(Link)
Parastais Piena Spēks, bez piedevām, nav salds, alelūja.
[User Picture]
From:[info]snorke
Date:November 24th, 2017 - 09:08 am
(Link)
nu, es gatavoju max 10min piemeram
[User Picture]
From:[info]siltavieta
Date:November 24th, 2017 - 09:30 am
(Link)
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:November 24th, 2017 - 09:39 am
(Link)
Man visvairāk patīk cepeškrāsns. Piemēram, sagriezt n veidu dārzeņus un ar garšvielām cepeškrāsī, lai gatavojas. Tad tā griešana aizņem max 15 min un pārējo 1/2 h laikā padara krāsns.

Vai biezzupas - sagriezt dārzeņus aizņem min 15 un tālāk viss vārās un secībā piemetu ko klāt, kamēr skatos kādu filmu. Beigās atliek 5 min ar blenderi padarboties, pielikt kausēto sieru un viss.

Es esmu par ātru pagatavošanu.
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:November 24th, 2017 - 10:16 am
(Link)
ja uzņemtu laiku saprastu, ka nekādās 15 min tas neiekļaujas. dārzeņi ir jāsazmizo, jānomazgā, jāsagriež. un tad tā zupa jāvaktē. Tur tuvāk stundai viss velk.
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:November 24th, 2017 - 10:18 am
(Link)
Nu jā un es taisu 3 personām un tā, lai vēl nākamā dienā pusdienām paliek.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:November 25th, 2017 - 12:42 am
(Link)
Tieši tā. 15 min var uztaisit zupu no saldētiem dārzeņiem, kas jau nomazgāti, nomizoti un sagriezti, nevis no svaigiem.
[User Picture]
From:[info]udensroze
Date:November 24th, 2017 - 11:27 am
(Link)
mizoshana ir mana saape pie darzenjiem, visadi savadak - jaa!
[User Picture]
From:[info]udensroze
Date:November 24th, 2017 - 11:31 am
(Link)

ka es pati nejutu, varbut tas manas garshas karpinjas, kas pieradushas. -
varbut saldetava nav pareiza? kada jums ir?
mes uz ligo grillejaam atsaldetu zandartu (mums ir quick deep freeze) un pat lielie zivju miilji - ne1 nesajuta, ka saldets bijis. dalja, varbut kautrejas, bet noteikti bija ari nekautrigie.

cukas karbonadi,ja sasalde skjeles, var just mazliet,ka ir sausaka, bet tik un taa daudz garshigaka, nekaa pelmenji, ja nav iedvesmas vai laika.
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:November 24th, 2017 - 11:42 am
(Link)
vai es nezinu- indesit lielā (laikam 200L) saldētava.
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:November 24th, 2017 - 11:43 am
(Link)
droši vien ne visam jūt. Es vakar tās apceptās u atsaldētās gailenes mērcē ēdu. Nu juta baigi, ka tādas gumijotas (šķidrumu zaudējušas)
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:November 24th, 2017 - 01:05 pm
(Link)
ar sēnēm vispār baigā ņemšanās. tu izkarsēji pirms saldēji? ja smalki sagrieztas, izkarsētas kamēr pilnīgi sausas un tad pieliek eļļu vai sviestu un atdzesētas saldē ir ok. vienu reizi gan bija viss pareizi izdarīts un vienalga bija staipīgas un gumijotas
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:November 24th, 2017 - 01:09 pm
(Link)
Jap, sviestā apceptas bija.
[User Picture]
From:[info]romija
Date:November 24th, 2017 - 01:15 pm
(Link)
saldētas gailenes atlaidinu un sablendēju. lieku pie zupas (ar saldu krejumu). mērcē esmu vīlusies tās pašas gumijotības dēļ.
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:November 24th, 2017 - 01:16 pm
(Link)
Vo! paldies!!
[User Picture]
From:[info]udensroze
Date:November 24th, 2017 - 01:36 pm
(Link)
nenormali divaini, es senem vispar nejuutu.
[User Picture]
From:[info]kakjux
Date:November 24th, 2017 - 12:38 pm
(Link)
es vispār pilnīgi saprotu. apnicis noņemties ar to ēšanu vispār. apnicis gan pirkt ēdienu, gan gatavot, gan ēst. un tas jādara katru dienu, kāāāātru dienu.
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:November 24th, 2017 - 01:18 pm
(Link)
man vienu laiku bija šis uznācis. tad es spiedu uz burciņu biezeņiem sīčiem un biezputrām. bet tas sanāk ļoooti dārgi, lētāk samaksāt auklītei, atpūsties un tad visu to ar prieku padarīt.
es cenšos neiespringt. brīžiem jau žēl ir, jo bērnu dēļ jāgatavo - pati varu mierīgi apēst sieru+maizi+kādu augli/dārzeni, nu tādā veselā veidā kā tās plates ar uzkodām. G_V var paēst no maizītēm un biezpiena ar ievārījumu, bet visi mūsu mājsaimniecībā tādi nav. tad nu cenšos nešikot kad nav spēka, uzsildīt un sarežģītās lietas laisīt kad ir iedvesma. un šad tad sevi palutināt ar vārītiem pelmeņiem u.tml.

bet es gan mēdzu arī dārzeņus šad tad samizot un sasaldēt jau gabaliņos lai cireiz ātrāk. un to ilgo šmorēšanu arī sadalu pa pozīcijām un tad, kad varu stāvu klāt un maisu, kad nevaru, nogriežu liesmu un ļauju dzesētiesun iepauzēju līdz atkal varu.
stc daudzas sarežģītās lietas var labi un ātri uztaisīt pavārot-dzesējot-pavārot daudz ātrāk. piemēram grūbu biezputru (gruboto? pērļu grūbas), šķelto zirnīšu vai pupiņu zupu vai biezeni, tikai pirms tam labi jāizmērcē

gaļa ja ļoti kvalitatīva tad mainās maz, maltajai gaļai netraucē ja pirms lietošanas notecina un apcep un liek sautējumā vai bagātīgā zupā. bet frikadelēm vai kotlšu masai mainās drusciņ tā konsistence un tad mīcot jāpielāgo. tādēļ cenšos frikadeles samīcīt un saldēt jau gatavas, tad var ar burkāniem vai tml maisiņā un uzreiz bērt karstā ūdenī - zupas gatavošanas laiks loti samazinās. ar gabaliņiem es daru tā, ka apcepu, sasaldēju un tad sutinu gulašā vai tml, nu tādu pusgatavu (sen nav bijusi, būs jāuztaisa)

nu jā un visādas šikas pastas var taisīt ja paņem labu mērci no burkas (esmu redzējusi veikalā Boloņas mērci, bet neesmu pirkusi) vai iemanās visas tās ātrās piedevu receptes
[User Picture]
From:[info]udensroze
Date:November 24th, 2017 - 01:37 pm
(Link)
jaa.parakstos.
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:November 24th, 2017 - 01:41 pm
(Link)
Baraviku nūdeles man vienmēr mājās.
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:November 24th, 2017 - 01:44 pm
(Link)
a priekš mazās esmu uz pirmdienu pasūtījusi daudz dārzeņu, būs saldējamā diena. kaut gan arī tagad negatavoju viņai katru dienu, saldētavā ir uz nedēļu biezeņi. un daudz sausās putras.
[User Picture]
From:[info]nastja
Date:November 24th, 2017 - 08:40 pm
(Link)
tas multivāres katls nav opcija? Es saprotu, ka kafenē negribas ēst iepriekšējā dienā gatavotu ēdienu, bet nu saliec trijos rīsus ar burkāniem un gaļu un būs tev vakarā svaigs plovs.. es te protams fantazēju, man tāda katla nav. Gribētos, tik mazgāt 100punkti negribēsies..
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:November 25th, 2017 - 11:45 pm
(Link)
ir laba lieta, bet jāpiešaujas ar šķidruma lietošanu, ja ielej par daudz var iet pāri un sabojāt ierīci vai vēl ļaunāk. mans tēvs tādu nopirka un ir starā, ēst taisa tikai tur. visu - sākot no zupām (sautējuiem) un beidzot ar kūkām un kuličiem. esmu tādā cepusi lielu gaļas kluci kā cepeti. bija ļoti garšīgs un gatavs kādās 3,5h. teorētiski var vārīt arī biezputru, taisīt jogurtu u.tml bet paši neesam mēģinājuši. mazgāšana ir vienkārša - izņem to iekšējo 'katlu' un viss. man prasītos lai būtu iespēja vienā katlā ielikt vairākus, tad varētu vairākus ēdienus pēc kārtas, bet nezinu vai tāda iespēja vispār ir. darbojas arī kā termoss un ēdienu ilgi saglabā silti, tikai karstu to iekšu nevar izķeksēt un pilnu vnk nevar izņemt
nezinu gan vai lietošanas vaina (jo tēvs tiešām gatavo tikai tajā) bet pirmajam ļoti ātri sagāja kkas elektronikā un otrajam sāka nevienmērīgi cept, bet nu tur varbūt lietotājs pie vainas
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:November 28th, 2017 - 06:18 pm
(Link)
Es to katlu pirku ar domu, ka tieši tā arī darīšu :)) priekšpusdienā visu sametīšu un vakarā būs gatavs. Bet kaut kā sākumā man tā lieta neaizgāja. Tagad, kopš vasaras, beidzot esmu sākusi viņu lietot regulāri. Bet tāpat ne priekšpusdienā, tikai vakarā sakasos uz to gatavošanu. Tur vēl kāds minēja, ka otrā lielā sāpe ir izdomāt KO gatavot. Brīžiem uznāk iedvesma, bet brīžiem liekas, ka viss jau ir tiko ēsts un negribas atkal to pašu. Rutīna.
[User Picture]
From:[info]oldess
Date:November 27th, 2017 - 07:15 pm
(Link)
ooo jā es tik ļoti šim visam piekrītu, vēl jau arī mūžīgais jautājums - KO gatavot ..... ak !
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:November 28th, 2017 - 06:19 pm
(Link)
Jā. šī varbūt pat ir īstā sāpe - KO. Ja būtu baigais iekāries uz kaut ko, tad jau nebūtu arī grūti uztaisīt.