|
Nov. 24th, 2017|01:18 pm |
man vienu laiku bija šis uznācis. tad es spiedu uz burciņu biezeņiem sīčiem un biezputrām. bet tas sanāk ļoooti dārgi, lētāk samaksāt auklītei, atpūsties un tad visu to ar prieku padarīt. es cenšos neiespringt. brīžiem jau žēl ir, jo bērnu dēļ jāgatavo - pati varu mierīgi apēst sieru+maizi+kādu augli/dārzeni, nu tādā veselā veidā kā tās plates ar uzkodām. G_V var paēst no maizītēm un biezpiena ar ievārījumu, bet visi mūsu mājsaimniecībā tādi nav. tad nu cenšos nešikot kad nav spēka, uzsildīt un sarežģītās lietas laisīt kad ir iedvesma. un šad tad sevi palutināt ar vārītiem pelmeņiem u.tml.
bet es gan mēdzu arī dārzeņus šad tad samizot un sasaldēt jau gabaliņos lai cireiz ātrāk. un to ilgo šmorēšanu arī sadalu pa pozīcijām un tad, kad varu stāvu klāt un maisu, kad nevaru, nogriežu liesmu un ļauju dzesētiesun iepauzēju līdz atkal varu. stc daudzas sarežģītās lietas var labi un ātri uztaisīt pavārot-dzesējot-pavārot daudz ātrāk. piemēram grūbu biezputru (gruboto? pērļu grūbas), šķelto zirnīšu vai pupiņu zupu vai biezeni, tikai pirms tam labi jāizmērcē
gaļa ja ļoti kvalitatīva tad mainās maz, maltajai gaļai netraucē ja pirms lietošanas notecina un apcep un liek sautējumā vai bagātīgā zupā. bet frikadelēm vai kotlšu masai mainās drusciņ tā konsistence un tad mīcot jāpielāgo. tādēļ cenšos frikadeles samīcīt un saldēt jau gatavas, tad var ar burkāniem vai tml maisiņā un uzreiz bērt karstā ūdenī - zupas gatavošanas laiks loti samazinās. ar gabaliņiem es daru tā, ka apcepu, sasaldēju un tad sutinu gulašā vai tml, nu tādu pusgatavu (sen nav bijusi, būs jāuztaisa)
nu jā un visādas šikas pastas var taisīt ja paņem labu mērci no burkas (esmu redzējusi veikalā Boloņas mērci, bet neesmu pirkusi) vai iemanās visas tās ātrās piedevu receptes |
|