Galvenais - pašam sevi nenobaidīt!
Komi 7 stipri vīri 
19.-Mar-2010 11:45 am


Krievijas ziemeļos, Komi* republikā, uz Man-Pupu-Nyer (Мань-Пупу-нёр)  plato atrodas 30-42 m augsti septiņi savādi akmens stabi, iesaukti par septiņiem stipriem vīriem vai arī par mansu muļķiem (мансийские болваны).;





Šie dabas veidojumi satrauc daudzus prātus, jo neesot īsti skaidrs, kā tādi varēja rasties līdzenā teritorijā. Nav arī zināms, cik seni tie ir. Skaidrs gan esot, ka to izcelsme ir dabiska. Ģeologi pieļauj, ka apmēram pirms 200 miljons gadiem šie stabi bija kalna daļa, kurš laika gaitā, ūdens, vēja, sala u.c. ietekmēts, izšķīda, atstājot tik pašas izturīgākās klintis.

Klīst daudz leģendas par šiem vīriem, piemēram, ka tie esot milži, kas par sodu, ka gribēja uzbrukt/apēst/ko nu nabaga ļaudis, pārvēsti par akmens stabiem. Tāpēc arī vietējie tos saukā par mansu muļķiem.

Kaut arī, lai nokļūtu tur, nepieciešama nopietna sagatavošanās, Krievijā šī esot iecienīta tūristu vieta, bet ārpus tās maz zināma. Septiņi kungi atrodas nomaļā, grūti sasniedzamā vietā, kurā valda skarbi klimatiskie apstākļi, tos, kājām ejot, var sasniegt no Свердловская область un Пермский край.

*Komi ilgu laiku bija neskarta teritorija, kurā mitinājās tik nomadu ciltis - mansi (манси ). Iedzīvotāju skaits pieauga 20.gs., pateicoties Gulaga ieslodzītajem, kurus tur veda meža darbos (meži aizņem 70 % teritorijas, purvi -15%). Tad nu ap šīm darba vietām radās ciemi. Mūsdienu Komi Republikas variants tika radīts 1992.g. Iedzīvotāju vidējais vecums esot tik 34,5 gadi. 


komi sievietes
un komi uz kartes


bildes - englishrussia.com
uzziņas - ru.wikipedia.org

This page was loaded Maijs 5. 2024, 11:44 pm GMT.