tikko_pamodos ([info]tikko_pamodos) rakstīja,
@ 2014-11-16 04:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
uzticēšanās uztic ēšanās uz ticēša nās
Šeit uzturēties ir bīstami tā iemesla dēļ, ka ātri vien nez no kurienes uzrodas vēlme uzticēties. Nē, pat ne uzticēties, tas nav īstais vārds, jo savos ierakstos, reizēm muļķīgos un neko nepasakošos, reizēm līdz vājprātam atklātos, es jums uzticos krietni vairāk nekā pienāktos. Drīzāk varētu teikt, ka parādās vēlme draudzēties, ievilkt cibā to dzīvi, kas sākas pēc datora aizvēršanas, jūs saprotat. Nē, atkal neprecīzi, drīzāk izvilkt cibu dzīvē, lai atdzīvotos visi jūsu vārdi (kaut arī joprojām zemapziņā bērnišķīgi domāju, ka katrs cibas lietotājs izskatās tieši tā, kā savā profilbildē). Kopīgi saskrieties, lai iedzertu kafiju pusdienlaikā. Kādās brīvdienās aizbraukt paciemoties vai uzaicināt ciemos pie sevis. Aizņemties tieši tādas un ne citādas krāsas auskarus, atdot nevajadzīgu grāmatu. Paklačoties pirms kāda pasākuma apmeklēšanas. Kopīgi noreibt. Kad es lasu jūsu sarakstīto, uzzinu tik daudz, jūtu līdzi un pāri visam izbaudu veidu, kādā iespējams aprakstīt arī man pazīstamas izjūtas, izjūtu gandarījumu par otra labi noformulētām pārdomām. Reizēm jums tas izdodas tik labi, ka man nav nekādas vēlēšanās rakstīt pašai, jūs rakstāt manā vietā. Bet tas nav pareizi, vēlme uzticēties, visa šī lasīšana un vienam otra iepazīšana. Jo tas, ko uzzinu, nav pateikts man un arī es neko no šeit rakstītā neesmu stāstījusi jums. Reizēm veidojas nobīde laikā, es lasu jūsu rakstīto pirms diviem un trim vai pat vairāk gadiem. Lasu atpazīstot un vienlaikus attopos, ka tam cilvēkam taču varbūt šīs tēmas jau sen vairs nav aktuālas. Par šķiršanās sāpēm. Vai bailēm no vecuma. Par neprasmi uzticēties. Par draudzību un to, kā tā spēj mainīties. Un ir pilnīgi skaidrs, ka pat ja mēs satiktos dzīvē, es nedrīkstētu par to brīvi runāt, jo runājot es pārvērstos par šiem ierakstiem, sarunas laikā es pieņemtu to apveidu un kļūtu par senu pārdomu personifikāciju, nu, vai arī uztvertu jūs kā tādus iedzīvinātos ierakstus šeit, tā taču nedrīkst. Jo viss mainās un es redzētu ierakstu tādu vai citu, bet tam otram taču var nebūt tāds garastāvoklis, vai raksturs runāties dzīvē, īstais noskaņojums vai nepieciešamā pašsajūta, vienkārši miljons smalkumu. Otrs ir tas, ka es neesmu gatava un nevēlos draudzēties ar visiem, bet dažreiz nepamet sajūta, ka ciba nāk komplektā. Uzticies vienam un, skat, jau jāsaglabā labas attiecības ar otru un trešo. Bet gribas, ai, kā šādā gadalaikā gribas draudzēties un satikt to īsto, dzīvo, silto cilvēku. Parunāties vai, kas vēl labāk, kopīgi paklusēt. Ai, bet es tā dažiem no jums esmu pieķērusies, ka satiekoties noteikti šī patika vai nu pārietu pavisam, vai arī pārtaptu mīlestībā (un es nerunāju par seksuālu mīlestību, lai gan arī tādu mēdzu izjust pret dažiem un dažām no šejienes). Man nav ne jausmas, kas ir sliktāk.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]blond
2014-11-16 09:54 (saite)
Viss reizē ir un nav tik sarežģīti. No visiem, ko es cibā lasu un mīlu,un kam esmu uzticējusis savos ļoti grūtajos laikos, kad rakstīju vēl ar citu vārdu, tikai daži ir kļuvuši par labiem draugiem, daži par paziņām, ar kuriem dažkārt sarīko vakariņas, cti atkal par tādiem paziņām, ar ko sveicinies un dažkārt satiecies ballītēs,ko rīko tie iepriekšējie, pirmie vai otrie. Bet par SVARĪGO nerunā. Parasti ne, Un, galu galā, aprod, un ir labi, ka ir tādi paziņas, kas ir vairāk kā paziņas, jo jūs viens par otru zināt, un tādi draugi, kas ar šo zināšanu ļoti atšķiras no kaut kur reālajā dzīvē iegūtiem draugiem.
Bet vispār - lielie cibas atklātības laiki ir sen garām, man liekas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tikko_pamodos
2014-11-16 13:45 (saite)
Jā, tas, ko apraksti, precīzi sasaucas ar manām pārdomām, ka kaut kas īsts un kailā atklātībā balstīts jau sen kā pagājis un beidzies. Tomēr par sevi varu teikt, ka šeit rakstu atklāti, man pat tas ir pārmests tādā sargājošā nozīmē, ka labāk tik ļoti neuzticēties. Nostaļģijas pārpildīts šis laiks, bet tā jau katru gadu, kad naktis paliek arvien garākas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hidroxo
2014-11-16 12:46 (saite)
Jāņem vērā ka par personiskām lietām ir daudz vieglāk runāt ar papīra lapu (vai datora ekrāna) ne ar reāli fizisku personu klātienē. Un tad rodas problēma, ka citu cilvēku masku dēļ šķiet vienmēr iedomājamies, ka pērējiem iekšā nekas nenotiek un pārējie ir zombiji, kuri nedomā neko vairāk par kaut kādām ikdienas lietām nespēj domāt. Kaut kā nāk prātā pilns ar memmēm sociālajos par šo tēmu. Un tad rodas tā sajūta, ka esi viens pret pūli. Bet man patīk ciba ar to ka vismaz man tā vienmēr atgādina, ka neatkarīgi no tā ko tu redzi fiziski, katram ir sava iekšējā pasaule, par kuru no skata nekad nepateiktu, tā liek redzēt indivīdus pūlī.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tikko_pamodos
2014-11-16 13:46 (saite)
Ļoti skaisti to pateici, par to pasauli, kas nekad tāpat, no pirmā skata vien nebūtu ieraugāma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]wensdy
2014-11-16 14:52 (saite)
jauks ieraksts :)

(Atbildēt uz šo)


[info]neoplasm
2014-11-16 15:12 (saite)
man ciba patīk. lielākā daļa cibiņu, kas satikti, atbilst savās cibās starp rindiņām slēptajiem aprakstiem. un tie, kas neatbilst un dirš un slēpjas, tie jau atbirst paši no sevis. esmu naiva un kaut kā automātiski gribu ticēt un mīlēt, un to arī daru. protams, ka cibiņi ir dažādi, kas ir skaisti, bet ir mums visiem kaut kāds vienojošais maģiskais elements, kaut kāda sava iekšējā sazvērestība, kas mūs padara par savējiem, kad tiekamies. esmu satikusi veselu gūzmu visādu cibiņu un šī sajūta nu jau noslīpējusies diezgan skaidra. vai varbūt man veicas, es nezinu.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?