Kathe Kollwitz ([info]tapetes_puksts) rakstīja,
@ 2015-12-07 22:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:The Best Pessimist-Walking with happiness
Entry tags:piezīme, saņemies

Lai kā es mēģinātu ar sevi strādāt un cik daudz apzināties, tomēr joprojām neizdodas likvidēt sevī tos emocionalitātes kritienus un pēkšņus spēka izsīkumus, kas rodas saskaroties ar neparedzētām, nevēlamām grūtībām. Par patiesu lietu izpratni un mainīšanos var runāt tikai tad, kad tu esi ne tikai savas jaunās pārdomas kaut kur uzrakstījis vai kādam pastāstījis, bet ja negaidītā, stresa pilnā situācijā esi spējis rīkoties atbilstoši saviem jaunajiem spriedumiem, nevis atkārtojot iepriekšējos modeļus, par kuriem pats sevi tik ļoti ienīsti un vēlies izskaust. Darbības. Visu vienmēr nosaka darbības.
Analizējot savu šodienas nekontrolēto attieksmi un emocijas situācijā, no kuras stabils cilvēks varētu iziet kā ieguvējs, jo risinājums bija, tikai to es apjautu pēc aiziešanas, es paklaiņoju apkārt pa ielām, mēģinot nomierināt tik ļoti saspringtos nervus. Iegāju grāmatnīcā, paņēmu pirmo psiholoģijas grāmatu, pēc nejaušības principa atvēru kādu lapusi un tur izlasīju tieši to, ar ko es cīnos lielāko daļu savas dzīves, tikai nebiju iedomājusies tieši tā noformulēt.

"Prasme izturēt jebkuru triecienu un nereaģēt ne uz kādiem uzbrukumiem liecina par milzīgu cilvēka iekšējo spēku. Ja kāds uzreiz emocionāli reaģē uz ārējiem uzbrukumiem, tas nozīmē, ka viņa enerģija tiek nemitīgi tērēta iekšējiem pārdzīvojumiem un tās pietrūkst ārējo darbu veikšanai. Šis indivīds ir vājš. Viņš nav līderis.
Tāpēc cilvēkus, kuri pilnībā kontrolē savas emocijas biežāk sastopam lieliskos birojos, savrupmājās vai radot projektus savās personīgajās studijās. Savukārt nervozi un emocionāli ļaudis pēc saspringtas darba dienas parasti pulcējas alus bāros vai komunālajos dzīvokļos, kur skaļi un ļoti dedzīgi apmainās viedokļiem par šo draņķīgo dzīvi."

Esmu nogurusi būt vāja. Es gribētu būt stipra.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]amatieris
2015-12-07 23:49 (saite)
Sasodīti precīzi pateikts. Kas ir autors?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tapetes_puksts
2015-12-08 01:17 (saite)
diemžēl neatceros

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shrdlu
2015-12-08 00:57 (saite)
Nez, man jau liekas, ka nav tik norakstāmi tie nervozie un emocionālie. Protams, dzīve viņiem nav viegla, bet vai nav labāk pieņemt, ka tie kritieni bija un būs (jo nervu sistēma ir tāda, kāda nu tā ir), izmantot pilnvērtīgi "labos" periodus un pārāk sevi nešaustot kautkā izbraukt cauri "sliktajiem"?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tapetes_puksts
2015-12-08 01:16 (saite)
mav runa par periodiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]shrdlu
2015-12-08 01:47 (saite)
Konkrētas stresa situācijas droši vien grūtāk nomenedžēt. Bet gan jau to jauno rīcības modeli nevar tā ar vienu klikšķi uzreiz ieslēgt, it sevišķi, ja vecais modelis ir darbojies n-tos gadus un ielaidis dziļas saknes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]termostats
2015-12-08 11:22 (saite)
Varbūt nevajag tik daudz analizēt, bet vienkārši dzīvot nost? :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tapetes_puksts
2015-12-08 11:35 (saite)
nesaprotu šo teikumu.
man ir lietas, kuras vēlos paveikt, bet lielākais šķērslis to īstenošanai esmu es, jo nespēju savaldīt savas dusmas. dzīvot nost-tas ir kā? nedomāt-saplūst ar masu, strādāt maximā par pārdevēju un brīvajā laikā sēdēt bārā ar tādiem pašiem neveiksminiekiem?
šobrīd ir runa par konkrētiem mērķiem, kur nepieciešams analītisks, racionāls, nosvērts prāts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]termostats
2015-12-08 11:50 (saite)
Palasot Tavas apceres paliek tāds iespaids, ka baigi iespringsti uz šo te analītiku, racionalitāti, mēģinājumiem skaidrot lietu dabu un citām tāda veida izklaidēm.

Bet tās dusmas ir par ko?

Man arī ir lietas, kuras vēlos sasniegt (gan ilgā, gan arī nedaudz īsākā termiņā), bet kaut kā gadu gaitā esmu pārliecinājies, ka tas plāniņš pildās labāk, ja tam vienkārši ļauj notikt un pārlieku necenšas cīnīties pret dzīves ieviestām korekcijām, bet gan efektīvi pārplāno tālāko.

Tāpat ir baigi foršs tas brīdis, kurā izdodas saprast, ka laikam tomēr ir īpašības, kuras nemainīsies (nu, es, piemēram esmu baigi noskaņots pret autoritātēm un veco laiku hierarhiju, tāpat arī samērā slinks un ne pārāk kārtīgs). Protams, šo apzinoties, nākas atmest kādu daļu no iepriekš izsapņotajiem ideālās dzīves scenārijiem, bet tas nav būtiski, jo uz katru mērķi ir vairāk par vienu ceļu un vienkārši vajag piemeklēt tos, kuri ir vairāk atbilstoši situācijai.

Tāpat arī būtiski ir tas, ka ne visiem viss ir dots un ne visiem viss sanāks. Piemēram, ja baigi trīc rokas, tad nekāds baigais ķirurgs tur nesanāks. :)

Banāli izsakoties - vajag atrast savu vietu. :D

Es baigi negribu izklausīties pēc kaut kāda guru un iemācīt dzīvot, bet vienkārši pirms kādiem gadiem pats par šo visu domāju un esmu izdarījis kaut kādus secinājumus.



(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tapetes_puksts
2015-12-08 11:59 (saite)
dusmas ir uz sevis, uz situāciju, uz visu kopumā. ka nepārdomātas rīcības dēļ visas iepriekšējās nedēļas darbs un negulētās naktis būs jāatkārto.
man vienkārši ir tendence mēģināt neatkārtot kļūdas un nākamreiz paveikt labāk/citādāk un to es nevarētu citādāk kā vien ja nemēģinātu analizēt sevi un visus cēloņus.
es uzskatu,ka ja labi aizrokas līdz problēmas saknei, apzinās visu, var izskaust un izlabot daudz ko. šo saku arī pēc pieredzes.
es vienkārši nespēju eksistēt statiskā, nemainīgā vidē. un pārmaiņas, visa vecā atmešana un ieiešana pilnīgi jaunā sfērā, vidē, pašsaprotami prasa jaunu domāšanu, pārveidojumus.
cilvēki ir dažādi. palasot tavu cibu, neredzu tur neko, ar ko spētu rezonēties, tādēļ tavi ieteikumi neliekas man derīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]termostats
2015-12-08 12:04 (saite)
Nu ja neliekas, tad neliekas.

Skaties pati, bet atceries, ka nekā dārgāka par miegu un nerviem nav. :)



Bet mana ciba gan nav labākā lasāmviela. :D Vispār biju pārliecināts, ka visus ierakstus esmu paslēpis, bet būs jāpaskatās, kas tur notiek.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]termostats
2015-12-08 12:15 (saite)
Vēl viena mana "sliktā" īpašība - stāstu foršas lietas, bet man neviens netic, jo iepriekš kaut kur esmu kaut ko ne tā pateicis. :D

Arī vēl viens iemels, kādēļ man secen iet lērums amatu - lai gan esmu puslīdz saprātīgs, nemāku internetā radīt tādu iespaidu, jo vairāk to izmantoju kā vietu, kur izpaust to, ar ko negribu aprgūtināt tuvākos, nevis kā platformu reklāmai. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dark_wood
2015-12-08 22:38 (saite)
Es Tev ticu :) Tu stāsti foršas, saprātīgas lietas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tapetes_puksts
2015-12-08 11:52 (saite)
salīdzinājums ar maximas pārdevējiem varbūt ir nevietā.katram savas tās ambīcijas un vajadzības.
bet tu paraugies apkārt-reāli cik cilvēki apzinās to, ko dara un spēj uzņemties atbildību par savām rīcībām vai vismaz sevi kontrolēt un nezaudēt sajēgu stresa apstākļos, kur vienas sekundes lēmums izšķir divus galēji pretējus rezultātus? politiķi ir ideāls sabiedrības atspulgs.
dzīvot nost-tā ir viena no smieklīgākajām un seklākajām piezīmēm, kuru varētu šajā gadījumā izteikt. gribētu saņemt detalizētu šī procesa aprakstu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]termostats
2015-12-08 12:01 (saite)
Pirmkārt, cilvēki ir dažādi un uz stresu reaģē dažādi. Protams, daudz ko var panākt ar treniņiem, taču jebkurā gadījumā vienam tas sanāks labāk, bet citam sliktāk.

Otrkārt, ja vien tu nestrādā par ārstu, ugunsdzēsēju, kareivi vai vēl ko tamlīdzīgu, kur lēmumu pieņemšana sekunžu laikā ir kāda cita dzīvības vai nāves jautājums, tad prātīgākais, ko darīt ir atlikt šādu lēmumu pieņemšanu uz vēlāku brīdi. Tās it kā nokavētās minūtes vai stundas būs krietni lētākas par sasteigtu lēmumu sekām.

Nu un visbeidzot, galīgi nav tā, ka ir tikai melns un balts - vai nu neveiksmīga dzīve un darbs Maximā vienā pusē, vai arī viss izdevies, taču nenormālos stresa apstākļos, kur 24/7 ir jāpieņem atbildīgi lēmumi un jālauž sevi. Pa vidu starp šiem grāvjiem ir ļoti daudz interesantu nodarbošanos, iespēju sevi realizēt un arī gluži vienkārši dabūt naudu. Tā kā es uzskatu, ka vajag nevis lauzt sevi, bet atrast piemērotāko nodarbošanos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?