Snorke ([info]snorke) rakstīja,
@ 2010-09-08 13:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
man jāuzraksta koncepcija, ko Eiropa var darit āfrikā
un jāizsūta darba uzdevumi Eiropai

Bet aši uzrakstīšu: ēst gatavošana ir fenomens, ko nosaka vairāki faktori

Kāpēc daži cilvēki gatavo un daži ne ?

1) ģenētika un audzināšana - vai Tava māmuļa un vecmāmuļa šiverēja virtuvē. (Manas ne. Mana vecmāmuļa vienmēr teica : mācies, bērniņ, tad tev nebūs virtuvē jāvergo. Tagd es saprotu, ka tas nav gluži tiesa. Pavārmāksla var būt hobijs un foršs laika pavadīšanas veids. Galu galā cilvēkli ada un izšuj, griež kokā, dzied koros, lido ar pūķiem un makramē un ikebana ar pastāv)

2) laiks - cik tev ir laika skandināt pannas. Bet to nosaka pirmais.

3) nauda (gatavot laikam ir lētāk pamatā) bet atkal to nosaka pirmais.

4) cilvēku skaits ģimenē un vispārējā atmosfira - vai Tevi uzskata paar to, kuram būtu jānodrošina pilnas bļodas (bet atkal to nosaka pirmais).

Par sevi es varu teikt: grūti iedomāties apstākļus, kas mani piespiestu uzturēties virtuvē. OK, ja mani bērni mirtu badā, jā. Tad es darītu absolūti visu. Bet pirmkārt jau censtos nopelnīt naudu.

Summary es teikšu: es uzticos profesionāļiem. Es nopērku gatavu apģērbu un ēdu gatavu un mēbeles man iestellē utt - es pieņemu ka adītas džemperim un paštaisītam ēdienam ir cita aura un cita kvalitāte - bet: laiks, laiks, laiks, visa pamatā ir laiks.

Un domāju, ir cilvēki, kas gatavo, un ir cilvēki, kas negatavo - atšķirīgi tipi.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]lavendera
2008-09-08 14:37 (saite)
nez, kāpēc es gatavoju?
laikam tāpēc, ka no 14 gadu vecuma man bija jātaisa ēst visai ģimenei un pēc dažām uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmām "ak vai, kā es izgāzos" reizēm (piemēram, zirņu zupa, kurai aizmirsts pielikt gaļu, vai izmisīgi mēģinājumi uztaisīt mērci, berot miltus ūdenī) par turpmākajiem kulinārajiem eksperimentiem (visvisādi tītenīšu pildījumi un picas lavenderas gaumē) saņēmu tikai un vienīgi laimīgi tusnījošo ēdāju slavinājumus :)
Labas asociācijas tātad.
Un kāpēc es patlaban netaisu neko, kas prasa vairāk par pusstundu, -
es tak, pie galda sēdot, ik pēc katras ceturtās karotes neiepauzēšu, lai sevi uzlielītu: "re kāds es esmu malacis, cik fantastisku kulināro brīnumu uzmargoju un cik man ļoti garšo!"

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2008-09-08 14:38 (saite)
arī nozīmīgs faktors !!! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2008-09-08 14:39 (saite)
Ne katram! Es sev vienai gatavoju labprātāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]komentators
2008-09-08 14:39 (saite)
tad taisi saviem couchsurfing biedriem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lavendera
2008-09-08 14:39 (saite)
to es daru :D
ja man uznāk :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2008-09-08 14:39 (saite)
man gan ļoti patīk gatavot sev vienai. Laikam tāpēc, ka par sevi es zinu, ka priecāšos, par citu - tas vienmēr ir kaut kāds iespringums "nez, garšos, negaršos?"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?