snark -
snark
[info]snark
Add to Memories
Tell A Friend
Comments
From: (Anonymous) Date: May 29th, 2020 - 01:57 pm (Link)
Ēm, tas nemazina faktu, ka demokrātiskos štatos ir 3x vairāk. Ja tu vakar dzēri 7 šņabjus, bet šodien tikai 4, tas nav krutāk kā kaimiņš, kurš vakar 2 un šodien arī gandrīz 2 šņabjus izdzēra.
snark From: [info]snark Date: May 29th, 2020 - 02:50 pm (Link)
Tādus komentārus var rakstīt tikai Donalda aģenti (kas sēž tumsonīgajā Floridā vai Teksasā), cenšoties samazināt un nomelnot Zinātnes un Faktu partijas funkcionāru vareno devumu Covid epidēmijas samazināšanā ASV.
From: [info]slikts Date: May 29th, 2020 - 03:44 pm (Link)
Nevajadzētu būt tik grūti saprast, ka dažādos apgabalos ir, piemēram, dažāds apdzīvotības blīvums. Lielās pilsētas vairāk balso par demokrātiem. Viens apgabals vai štats nav kā viens cilvēks, tāpēc tavs salīdzinājums rāda dziļu idiotiju.
snark From: [info]snark Date: May 29th, 2020 - 03:56 pm (Link)
Šis itin pareizais apsvērums nemaina manis citētā virsraksta īpatnējo vērtību.
No otras puses, vari paskatīties FL un TX statistiku. Tur arī ir gana daudz iedzīvotāju, un FL ir arī ievērojams apdzīvotības blīvums.
From: [info]slikts Date: May 29th, 2020 - 04:07 pm (Link)
Pamēģini paskaidrot ar vārdiem nevis mājieniem, kas tur būtu īpatnējs, ka norāda uz tendenci. Absolūtā izteiksmē skaitļi ir lielāki, bet tie ir jāinterpretē kontekstā.
snark From: [info]snark Date: May 29th, 2020 - 04:19 pm (Link)
Piekasīgiem nūģiem paskaidroju, ka sevis pārpublicēto salīdzinājumu uzskatu par pamatā bezjēdzīgu salīdzinājumu, taču ar izcili nekaunīgu virsrakstu (un tāpēc arī tas tika publicēts).

Par kontekstu piekrītu, bet iedzīvotāju blīvums nav vienīgais, kas sniedz kontekstu. Mani vairāk interesē atšķirīgās pieejas, kādas dažādi štati pielietoja Covid ierobežošanā, piemēram, ļoti agrīna un strikta veco ļaužu pansionātu izolācija FL vs slimnieku izmitināšana pansionātos NY, kā arī agrīnā rīcība attiecībā uz pulcēšanās ierobežojumiem.
From: [info]slikts Date: May 29th, 2020 - 05:13 pm (Link)
Tas var būt jēdzīgs salīdzinājums; politiskajai piederībai ir ietekme uz uzvedību un attieksmi. Šis ir tikai viens atskaites punkts, un minētais avots neizdara no tā secinājumus. Tas, ka nepatīk iespējamie nelabvēlīgie secinājumi, ir cits jautājums
chrono From: [info]chrono Date: May 30th, 2020 - 03:18 am (Link)
Tad kad jāierauga ironija, kas iet pretēji politiskajai pārliecībai, tad pēkšņi Tu kļūsti par autistu. :)
gnidrologs From: [info]gnidrologs Date: May 31st, 2020 - 12:03 pm (Link)
Viņš nav autists, bet bereinvašots, de(i)moralizēts drons. Tādi kā viņš pirms pusgadsimta stučīja kaimiņus un mauca nagus disidentiem stūra mājā. Viņu klausīties vai pārliecināt par kaut ko ir bezjēdzīgi. Es esmu saticis tādus kā viņš, kas tika apstrādāti agrīnajā sovoka režīmā un tie cilvēki vēl ar vien ir pārliecināti, ka Staļins bija izcils un labestīgs valstvīrs un ka GULAGi ir kaut kāda Rietumvalstu konspirācija, brīnišķīgās padomju valsts nomelnošanai.
snark From: [info]snark Date: June 1st, 2020 - 11:38 am (Link)
Jā, tas ir interesanti, kā progresīvā politiskā piederība noteica uzvedību, kas bija par iemeslu ievērojami augstākai mirstībai. :)

Attiecībā uz iedzīvotājiem, salīdzinājums ir aiz matiem pievilkts un bezjēdzīgs. Ir gana daudz apsvērumu, lai pēc vēlēšanu rezultātiem vien neizdarītu secinājumus par iedzīvotāju politiskajiem uzskatiem, nedz par iedzīvotāju uzvedību kopumā.

Toties politiķu lēmumi un to realizācijas metodes gan ir ļoti ietekmētas no politiskajiem uzskatiem, kādus pauž to pārstāvētās partijas, un tāpēc ir izpētes vērtas.
brookings From: [info]brookings Date: May 29th, 2020 - 02:46 pm (Link)
Burvīgs virsraksts :)
svesinieks From: [info]svesinieks Date: May 29th, 2020 - 05:45 pm (Link)
Beidzot virsraksts, kas pasaka svarīgāko. Vēl varētu attēlā izcelt kādu lielu lejupslīdses procentu :D
shanietis From: [info]shanietis Date: May 30th, 2020 - 11:02 pm (Link)
Lasot virsrakstu atcerējos anekdoti. Avīžu ziņa: sacensības Krievijas sportisti ieņēma godpilno otro vietu, bet amerikāņi palika otrie no beigām. Sacensībās piedalījās sportisti no ASV un Krievijas.
snark From: [info]snark Date: June 1st, 2020 - 11:26 am (Link)
Ļoti pareizi saprati motīvu, kas mani rosināja šo publicēt. :)
gnidrologs From: [info]gnidrologs Date: May 31st, 2020 - 11:58 am (Link)
Demokrātu kontrolētajos štatos cilvēki mirst no tīfa, mēra un lepras un uz visiem stūriem ielās mētājas fekālijas kā arī nēģeriem ir atļauts dienas laikā apzagt veikalus. Sūdzēties par lielākām kovida problēmām šajās vietās uz tā fōna jau ir muļķīgi. Jāsaprot, ka visur, kur pie varas ir komunisti, vienmēr valdīs bezpreģels un iznīcība.
snark From: [info]snark Date: June 1st, 2020 - 11:28 am (Link)
Ienāk aizvien vairāk liecību par to, ka pie nekārtībām ir vainojamas pārsvarā baltas antifa bandas, bet melnie protestētāji cenšas viņus atturēt.
gnidrologs From: [info]gnidrologs Date: June 1st, 2020 - 09:22 pm (Link)
Var jau būt, bet tā kā melnie protestētāji vienmēr protestē par to, ka kopi nošāvuši kārtējo melno noziedznieku un sauc to par rasismu, nezinu vai ticu. Šaubos, ka sakarīgi melnie vispār piedalās tajos BLM farsos. Galu galā šo organizāciju finansē un vada tie paši "komjunitī organaizeri".
snark From: [info]snark Date: June 4th, 2020 - 03:18 pm (Link)
Pirmkārt, ASV policija neglīti izceļas ar aresta gaitā bojā gājušo aizdomās turēto skaitu (neatkarīgi no rases) - tai skaitā ar gadījumiem, ko klasificē kā nogalināšanu (bez šiem ir arī pašnāvības un nelaimes gadījumi). Ir detalizēta statistika par ASV, par Eiropu kopsavilkuma nav (bet no Wiki piedāvātajiem datiem var sarēķināt, ka visa EU kopā Amerikai pēc šiem rādītājiem nestāv pat tuvumā).
Otrkārt, šie gadījumi parasti nenoved pie sankcijām tajos iesaistītajiem policistiem, vai arī tās sankcijas ir minimālas. Viens iemesls - policistu arodbiedrības aizsargā savējos, un arodbiedrībām ir liela ietekme uz vēlēšanu rezultātiem, tāpēc viņu viedokļos pat ļoti ieklausās. Ironiski, ka no arodbiedrību balsīm vairāk profitē kreisie demokrāti. Otrs iemesls ir, ka tiesas labprātāk pieņem policijas argumentus (tas laikam ļoti daudz kur tā ir, bet ASV gadījumā sanāk reti toksiska kombinācija, kas nav īsti normāli priekš civilizētas valsts).

Ja šos trīs aspektus risinātu, protestam pa lielam būtu izsists pamats no kājām un community organizeriem nāktos meklēt citas tēmas.


p.s. Šajā konkrētajā gadījumā bojā gājušais tika turēts aizdomās par to, ka mēģinājis samaksāt ar viltotu divdesmitnieku. Nebija arī bruņots, tikai pretojās, kad viņu centās iedabūt policijas mašīnā. Nekas, tai skaitā arī aizturētā pagātne, nevar būt par attaisnojumu, lai viņu (lēnītēm, un neņemot vērā lūgumus pēc žēlastības) nogalinātu. Pēc tāda izgājiena sarīkot masu demonstrācijas un aŗi nosvilināt pāris policijas iecirkņu Mineapolē būtu tikai normāli.

18 comments or Leave a comment
profile
snark
User: [info]snark
Name: snark
calendar
Back November 2020
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930