snark - Post a comment
snark
Pirmkārt, ASV policija neglīti izceļas ar aresta gaitā bojā gājušo aizdomās turēto skaitu (neatkarīgi no rases) - tai skaitā ar gadījumiem, ko klasificē kā nogalināšanu (bez šiem ir arī pašnāvības un nelaimes gadījumi). Ir detalizēta statistika par ASV, par Eiropu kopsavilkuma nav (bet no Wiki piedāvātajiem datiem var sarēķināt, ka visa EU kopā Amerikai pēc šiem rādītājiem nestāv pat tuvumā).
Otrkārt, šie gadījumi parasti nenoved pie sankcijām tajos iesaistītajiem policistiem, vai arī tās sankcijas ir minimālas. Viens iemesls - policistu arodbiedrības aizsargā savējos, un arodbiedrībām ir liela ietekme uz vēlēšanu rezultātiem, tāpēc viņu viedokļos pat ļoti ieklausās. Ironiski, ka no arodbiedrību balsīm vairāk profitē kreisie demokrāti. Otrs iemesls ir, ka tiesas labprātāk pieņem policijas argumentus (tas laikam ļoti daudz kur tā ir, bet ASV gadījumā sanāk reti toksiska kombinācija, kas nav īsti normāli priekš civilizētas valsts).

Ja šos trīs aspektus risinātu, protestam pa lielam būtu izsists pamats no kājām un community organizeriem nāktos meklēt citas tēmas.


p.s. Šajā konkrētajā gadījumā bojā gājušais tika turēts aizdomās par to, ka mēģinājis samaksāt ar viltotu divdesmitnieku. Nebija arī bruņots, tikai pretojās, kad viņu centās iedabūt policijas mašīnā. Nekas, tai skaitā arī aizturētā pagātne, nevar būt par attaisnojumu, lai viņu (lēnītēm, un neņemot vērā lūgumus pēc žēlastības) nogalinātu. Pēc tāda izgājiena sarīkot masu demonstrācijas un aŗi nosvilināt pāris policijas iecirkņu Mineapolē būtu tikai normāli.

Reply

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.
profile
snark
User: [info]snark
Name: snark
calendar
Back November 2020
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930