Wed, Jun. 4th, 2014, 05:49 pm

Viņās sendienās gauži apskaudu tos jauniešus, kuri dzīvojās pa blakus esošo bērnu namu. Es arī tur reizēm dzīvojos, ibo mamma tur strādāja un mani jau kaut kur bija jāliek, vai ne? A tur ērti, pa rokai. Jautra kompānija. Es tur vienreiz apčurājos no smiekliem, trū storī.

Kas nekaiš tādiem dzīves pamestajiem, tā es spriedu. Viņus liek mierā, dod ēst un spēlēties visādas mantiņas, konfekte, ne dzīve! Ko viņi dara jaukos svētdienas rītos? Nope, viņi nedomā, vai tēvs māti nositīs un jāskrien pie kaimiņiem, lai palīdz savākt līķi, vai arī šoreiz nē, un nevajag tramdīt cilvēkus. Un pēc tam visu dienu, mēnesi un gadu nestrādā mātei par vienīgo prieku uz pasaules, un ik pa brīdim neiet klausīties, vai tēvs tomēr nav aizrijies ar vēmekļiem un beidzot nolicis karoti. Viņi uzēd brokastis, skraidelē pa stadionu un skatās multenes, nevis pārmeklē kurinātavu, skolas virtuvi un šķūņus, lai savāktu veco lopu un vilktu mājās. Es bērnībā negribēju brālīti vai māsiņu. Es gribēju būt bārenis.

Mūsdienās vispār afigeķ. Psihologi priekšā un darbaudzinātāji pakaļā, še tev, cilvēk, atbalsts un stutes no visām pusēm un neviena psihopāta, kurš tev jāmīl, sīkais krupi!

Pieņemu, ka nav maizes bez garozas un arī bāreņiem ir savas problēmas, kuras mani, atklāti sakot, satrauc tikpat, cik viņus satrauc manējās.

Wed, Jun. 4th, 2014, 06:17 pm
[info]nulle

Re, kā.

Wed, Jun. 4th, 2014, 06:17 pm
[info]sw

uzvējo cepeša arōms :]

Wed, Jun. 4th, 2014, 06:22 pm
[info]diskurss


?

Wed, Jun. 4th, 2014, 08:35 pm
[info]barvins

Zaļi balti sarkanas apenes, hmm.

Thu, Jun. 5th, 2014, 02:19 am
[info]diskurss

likums trīsdesmit ceturtais

Wed, Jun. 4th, 2014, 07:01 pm
[info]begemots

nu, tipa, salīdzināji divas abnormālas situācijas un secināji, ka viena varētu būt krutāka par otru.

Wed, Jun. 4th, 2014, 07:11 pm
[info]kramers

Nu sieva tikai no bāreņu nama ir ņemama-tad nau problēmu ar sievasmātēm.

Wed, Jun. 4th, 2014, 08:18 pm
[info]reinulitis

nu vispār jau neko nepatiesu nepateici. bērnunama bērniem ir cita veida problēmas, kas nāk laukā vēlākā dzīvē, tipa - man nebija neviens, kas mīlētu tikai mani, bez 20 tādiem pašiem kā es.
sūdīgākais variants (vismaz agrāk) bija tas, ka tie bērni savos 18 iestādi pabeidz kā absolūti nespējnieki, jo neviens tak nemācīja ne ēst taisīt, ne traukus mazgāt utt. atceros interviju ar 2 meitenēm, kuras nokļuva laukos brīvdienās vasarā un bija bezgalīgi pateicīgas šim faktam, jo pēkšņi izrādījās, ka realitātē neviens to makaronu šķivi priekšā nenoliek tāpat vien.
īsi sakot - nav maizes bez garozas, bet es zinu, ka bērniem, kuri paliek vājprātīgās ģimenītēs ar varmākām un dzērājiem, ir krietni sūdīgāka dzīve par bērnunama audzēkņiem.

Thu, Jun. 5th, 2014, 12:27 am
[info]tipa75

Tagad bērnu nama (vismaz sastaptie) audzēkļi māk ēst uztaisīt, māk drēbes nopirkt, māk traukus nomazgāt un istabas satīrīt. BET viņi nemāk apjēgt, ka nav tāds "pienākas", ka ja nav naudas, tad nav. Un nav necik. Ka drēbes nav tikai pavisam jaunas un stilīgas, ka tās valkā arī gadiem, lāpa un pielabo. Ka ēdiens var būt arī pliki kartupeļi ar krējumu. Nevis izvēle un man šitais negaršo.
Ka ir jāstrādā daudz un cītīgi un ik dienas un tad pa drusciņai iekrājas mantas. Ka viņu sāpe nav vienīgā un vislielākā zemes virsū - citiem ir citas sāpes un tās nav mazvērtīgākas.

Thu, Jun. 5th, 2014, 02:56 am
[info]diskurss

nedzīvojam āfrikā. arī viduslaikos nē. aktuālajā politekonomiskajā laiktelpā, imvho, "nekāpšu pret kalnu nevienu soli, nelūgšu rīdzniekus neviena vārda" maindsets nez vai ir turams par dižu tikumu. "pienākas" ir. ikvienam pisonim no valsts pienākas tās likumos ierakstītais sošlsekjuritijs kādsnutasir. jā, bāreņi savā tendējumā uz sošlsekjuritija lietošanu ir drusciņ avangardā, salīdzinājumā ar vidējo sošlsekjuritija pakalpojumiem kvalificējošos latvieti, bet tas nozīmē nevis to, ka viņi ir ultraslaisti bez darba tikuma, bet tikai to, ka vidējais latvietis ir nelāgā impregnēts ar savu fakino skudriņas darba tikumu un pieticīgumu, kādus tos precīzi apraksta tava komentāra daļa no "ka ja nav" līdz priekšpēdējā teikuma beigām.

Wed, Jun. 4th, 2014, 10:17 pm
[info]virginia_rabbit

labs!
bet tu saproti, ka tie bērnu nama audzēkņi vnk bija tikai mazu solīti priekšā - viņu tēvs bija paspējis noklapēt māti un/vai aizrīties ar vēmekļiem.

Thu, Jun. 5th, 2014, 02:58 am
[info]diskurss

vai noklapēt brālīti/māsiņu.

Thu, Jun. 5th, 2014, 09:37 am
[info]kisswithafist

mmm.. ož pēc gaļas, jāāāā.

Fri, Jun. 6th, 2014, 01:47 pm
[info]ld

kāpēc tieši tagad Tu izlēmi par to uzrakstīt?

Fri, Jun. 6th, 2014, 08:01 pm
[info]sirdna

Nemācēšu noformulēt. Zināmās aprindās domā, ka man ir kāds iemesls, bet tas ir pārpratums.

Fri, Jun. 6th, 2014, 08:26 pm
[info]ld

Jo vairāk par to runātu jo mazāk tas atkārtotos nākošajās paaudzēs