-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2013-10-05 23:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
šodien noskrēju bišķi virs pusotra kilometra. laiku nezinu, pa ceļam izslēdzās telefons. vakar arī gribēju, bet atcerējos par vēlmi skriet tikai pēc glāzes vīna. un man nav ne jausmas, kā ir ar skriešanu kombinācijā ar vīnu.
ņemot vērā, ka tik tālu man skriešana tiešām patīk (līdz pat pēdējām dienām nemūžam nebūtu noticējusi, ka es varētu ko tādu teikt/domāt), laikam jādomā arī par kautcik derīgiem apaviem, zinošie cibiņi, lūdzu padalieties.
bet vispār pavadījām šodien burvīgu un mierīgu dienu Valkā, kā arī jauku braucienu atpakaļ tumsā. vienīgais nepatīkamais starpgadījums bija tas, ka nevarējām atrast atslēgas un pat jau bijām tikuši līdz teikai pa ceļam pie A. mammas, kad es beidzot iedomājos paskatīties bērna mantu somā, kur atslēgas tomēr atradās.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sw
2013-10-05 23:39 (saite)
man tam laikam, kad vēl varēju tikt paskriet, bija nopirktas Asics skriešans kedas. pirku Sport 2000 vai kā viņu tur, lika laikot visādas, tad skriet pa lentu un pēc tam videoierakstā vērot, cik pareizi pie zemes liekas kājas katros no apaviem. beigās konsultants par labākajām atzina nebūt ne dārgākās, kas priecēja un viesa zināmu uzticību. bet tas bija pirms gadiem trim.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2013-10-06 00:35 (saite)
es laikam izklausīšos skopa, bet 40+ls par skrienamkurpēm man liekas daudz :/ nē, es saprotu, ka viņas tā maksā un, ka tas nemaz nav dāŗgi, bet es neesmu droša, ka man pacelsies rokas nopirkt ko tādu par tādu naudu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]augsne
2013-10-06 00:45 (saite)
Vispirms uzmēri un tad saki. Labi, man nav pieredzes, bet esmu dzirdējusi, ka pareizi speciālie skriešanas apavi jūtas kā mākoņi kājās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sw
2013-10-06 09:26 (saite)
Tad būtībā kurpju meklēšana nozīmēs vienkārši ņemt tos kcik normālos apavus, ko dzīve piespēlēs ne par 40 Ls, un visa atlase. Diez vai būs tāda megaizvēle, ka noderēs modeļu ieteikumi :)

Es varētu ieteikt neņemt tādus, kuri ir garumā kak raz, tas džeks, kurš palīdzēja man kedas pirkt, teica, ka skriešanai vajag kādu izmēru garākus, citādi ir risks iedzīvoties saspiestos, pat zilos kāju īkšķu nagos - skrienot pēdai ir lielāka slodze, tā var mazliet paplesties/pastiepties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2013-10-06 12:06 (saite)
bet nevajadzētu arī pārāk lielus pagrābt, jo tur atkal iestājas citi riski.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2013-10-06 13:14 (saite)
skat manu atbildi šellijai :)
nu, man ir parastas kedas, kas ir kādu pusizmēŗu lielākas nekā mana kāja. bet lieta, ko es nevēlos ir, vēl lielāka kāja. tā man jau tā ir ļoti liela :>

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shelly
2013-10-06 10:46 (saite)
Varu mierināt - uz pusotru kilo labi ir praktiski jebkuri apavi, kas galīgi nespiež. Es tā arī neizaugu no savām "pastaigu botēm" (braucu uz veikalu pēc skrienamajaām botēm, bet nopirku aktīvās atpūtas botes, jo ļoti smukas)...
PS - Asics skaitās pašas krutākās, bet nu cena, protams, attiecīga :/

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2013-10-06 13:13 (saite)
es tieši tā arī domāju, man nav ne jausmas, cik daudz tālāk es tikšu ar to skriešanu. un tērēt nezincik naudas par kaut ko, ko es, iespējams, atmetīšu dažu nedēļu laikā, man neliekas prātīgi. sākumā gribu pārliecināties vai es tiešām kļūšu par pastāvīgu skrējēju. un tas, ko es patiesībā gribu zināt, ir, ar ko labāk skriet šajā starpposmā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ninona
2013-10-06 19:56 (saite)
Es pirms dažiem gadiem skrēju vēl pirms dažiem gadiem tirgū par 7 latiem pirktās botiņās. Nekādi diskomforti un traumas nebija.

Pēc vienkārši kaut ko, kas der, ir gana ērts un ar saprašanu ir izvērtējams kā gana izturīgu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2013-10-07 18:01 (saite)
taa arii bs jaadara :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zetinja
2013-10-07 09:41 (saite)
Viela pārdomām: :) Nemēģinu tevi aizbiedēt no skriešanas, bet vienkārši pastāstīt pieredzi un varbūt aiztaupīt klapatas un izdevumus.

Kad sāku skriet man tas arī dikti dikti iepatikās. Tik dikti ka pāris mēnešu laikā uzkāpu uz tipiskā jauno skrējēju grābekļa un ieguvu pirmās traumas - sāka sāpēt apakšstilbiem priekšpusē - tb iekaisa kaula plēve. Sāp ejot, sāp pa trepēm kāpjot, principā mēnesi mokies un raudi, par skriešanu vispār nerunājot.
Sāku lasīt par lietām - pirmkārt pārāk ātri audzēju kilometrus. Plauša lielākoties pierod pie slodzes ātrāk nekā kājas. Vienkārši vienā brīdī tas, kas tiek samocīts pie skriešanas, organisms nespēj dziedēt un kaut kas iekaist un sāk sāpēt, tipiski - ceļi, potītes, ahilejs, apakšstilba priekšpuse vai pavisam sliktākajā gadījumā - pēda. Šis viss ir spēkā neatkarīgi no pareizas/nepareizas skriešanas tehnikas un tādām lietām. Līdz ar to, lai nesabojātu skriešanas prieciņu advancējamies nesteidzīgi un lēnām, klausāmies kājelēs un tiklīdz kaut kas sāk sāpēt, tā ņemam papildus atpūtu un samazinām slodzi, lai vai kā negribētos.
Otrkārt - apavi. Šite sākas dikti diskutabla tēma. Ir cilvēki, kas skrien ar jebko, kas nopirkt sporta veikalā un ir labi. Ir cilvēki, kas ir testējuši kāju skriešanas veikalā, nopirkuši attiecīgi sev piemērotus apavus un ari skrien laimīgi gadu gadiem. Un ir tie, kas ir nomocījušies ar abiem iepriekšējiem apaviem un galu galā skrien ar minimālajiem apaviem un plikām kājām vai arī ir atmetuši skriešanai ar roku.
Long story short, pec vairāku gadu mocīšanās ar traumām gan ar skriešanu gan citiem sportiem saistītām, es sāku trenažieru zālē iesildīties plikām, pēcāk ari skriet plikām un tagad laukā skrienu minimālajos apavos. Cik nu skrienu - pareizāk sakot - mēģinu atsākākt. Tas, kas visos iepriekšējos apavos ir tas bubulis, kas man taisīja traumas bija polsterētais un paceltais papaēdis - pareizi skrienot ir jāpiezemējas uz pēdas vidusdaļas, bet ja papēdim apakšā ir 2cm biezāks polsterējums nekā pārējai pēdai, tad tas fiziski nav iespējams. Un šitā ilgstoši dauzot papēžus pret zemi man iekaisa pēdas planārā saite - tik nenormāli slikti apasiņots un lēni dzīstošs dranķis, ka bail. Nebija tik traki, kā dažiem citiem pazītamiem skrējējiem, jo momentā tiklīdz sāka sāpēt, tā pārtraucu, bet vienalga dūra pēdā un sāpēja pusgadu kā minimums. Pēc šitā bubuļa visas vecās skriešanas kedas, arī tās, kas pirktas pa lielu naudu un bija "piemērotas" manai kājai, tika atstātas talkām, dārzam, laivošanai - vārdsakot plēšanai un bojāšanai.

Tagad es visiem, kas grib sākt skriet iesaku to darīt vai nu plikām vai apavos bez papēža polsterējuma. Un galvenais ir neignorēt organisma palīgā saucienus, jo jebkurā gadījumā tie būs - jebkurā sportā atpūta ir tikpat svarīga, kā treniņš.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2013-10-07 18:00 (saite)
liels paldies par to, ka padaliijies ar savu pieredzi, sii info man skiet veertiiga un noderiiga :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?